Telefon kutusuna yak konnektör ile bağlantı kurmak

Mehmet9032

Yoctopat
Katılım
15 Ekim 2021
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar iyi günler, oturduğum binadaki telefon kutusu fotoğraf 1'deki gibidir. Her dairenin internet kablosu kutu dışında ve 1 çift internet kablosu ile ya telefon kablosu veya CAT5 CAT6 kabloların birbiriyle bağlantısı ile internet iletilebiliyor. Sorun şu ki bu bağlantı her kablonun ucunun bir miktar yakılıp(çakmak veya benzeri ateş ile) kabloların dışında ki plastik soyulup birbirine düğümlenip elektrik(siyah) bant ile sağlamlaştırılıyor. Bu elbette sağlıklı bir çözüm değil, oksitlenme yapabilir veya türlü türlü olay olabilir. Size sorum şudur; yak konnektör veya "boncuk" adı altında nitelendirilen(bkz. Fotoğraf 2) nesneden alıp aşağıdaki kablomun her iki ucunu bu şekilde bağlamak istiyorum. Sizce mantıklı ve sağlıklı bir çözüm olabilir mi? Veya başka tavsiyeleriniz varsa yoruma bekliyorum. Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Not: Modeme bağlantı CAT6 kabloya RJ11 ucu çaktım. Bu şekilde sağlıklı ve kaliteli bağlantıyı bir miktar arttırıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Fotoğraf1.jpg
    Fotoğraf1.jpg
    132,1 KB · Görüntüleme: 49
  • Fotoğraf2.jpg
    Fotoğraf2.jpg
    11 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Yak1 konnektör kullanabilirsiniz. Oksitlemeye karşı korur.
 
Yak ile bağladığım zaman DSL ışığım yanacaktır değil mi? Bu arada hocam yak 1-2-3 diye gidiyor bu numaralar ne ifade ediyor? 1 ila 3 arasında ne gibi farklar var biliyor musunuz?
Dediğiniz kablonun çapı ile ilgili. 1 de işinizi görür. İyi sıkıldığından emin olun. Normal pense ile de yapabilirsiniz. Bunlar için de pense var. Fakat dediğim gibi normal pense ile de yapabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı