Hatırlatılması ya da hatırlanması gereken

Andar Han

Megapat
Katılım
17 Aralık 2019
Mesajlar
8.055
Makaleler
3
Çözümler
53
İnsan, ona ne gösteriliyor, öğretiliyor ya da hatırlatılıyorsa; onu tekrar etmeye yatkın bir yaratıktır. Yanlış ne kadar fazla kaynaktan insana hatırlatılırsa, ona meyletmesi çok daha basit olur. Zamanımız içinde, çoğunluğa ulaşabilen hitap kaynaklarının yanlış ya da doğru ile irtibatı sadece getiri üzerinedir. Bunu izleyen ya da takip eden insanın da bu halde olması kaçınılmazdır. Peki sorunlar nedir? İlk aşamadaki sorun, doğru denilenin hâlâ muğlaklık veya bireysellik hapsinde olmasıdır. Bana göre, sana göre, ona göre kulvarlarında; birbiri ile çarpışan bir haldedir. Geçmişteki çözümlemelerin unutulması sayesinde bu noktada olduğumuz da açıktır. Aslında, ulaşılmak istenenin ısrarlı tekrarından başka bir yöntem de uygulanmamıştır. Peki çözüm nedir? Öncelikle doğruyu nesnelleştirmek ya da ortak hale getirmek ki doğuruyu bulmak denilebilir. Onu; anlamak, sindirmek ve uygulamak. Sonrasında da onu, hatırlamak ve hatırlatmaktan başka çıkış yoktur.
 
Son düzenleme:
İnsan, ona ne gösteriliyor, öğretiliyor ya da hatırlatılıyorsa; onu tekrar etmeye yatkın bir yaratıktır. Yanlış ne kadar fazla kaynaktan insana hatırlatılırsa, ona meyletmesi çok daha basit olur. Zamanımız içinde, çoğunluğa ulaşabilen hitap kaynaklarının yanlış ya da doğru ile irtibatı sadece getiri üzerinedir. Bunu izleyen ya da takip eden insanın da bu halde olması kaçınılmazdır. Peki sorunlar nedir? İlk aşamadaki sorun, doğru denilenin hâlâ muğlaklık veya bireysellik hapsinde olmasıdır. Bana göre, sana göre, ona göre kulvarlarında; birbiri ile çarpışan bir haldedir. Geçmişteki çözümlemelerin unutulması sayesinde bu noktada olduğumuz da açıktır. Aslında, ulaşılmak istenenin ısrarlı tekrarından başka bir yöntem de uygulanmamıştır. Peki çözüm nedir? Öncelikle doğruyu nesnelleştirmek ya da ortak hale gertirmek ki doğuruyu bulmak denilebilir. Onu; anlamak, sindirmek ve uygulamak. Sonrasında da onu, hatırlamak ve hatırlatmaktan başka çıkış yoktur.

Panikataklığımı hatırlatıp şu anda panikatak yapıyorum. :/
 
Anksiyete olmasın? Bende de anksiyete oluyordu.

Psikiyatri ya da psikoloji ile bağlantılı bir konu olduğunu zannetmiyorum.

Hatırlamak kelimesini görürsem yapmaya başlıyorum nedense.

Eğer ki dibine girmek çare olmuyorsa, o vakit kafanızı başka yöne çevirebilirsiniz. Panik ataktan muzdaripseniz, şu anda klavye kullanabilecek durumda olmamanız gerekir, sanirım.
 
Son düzenleme:
Psikiyari ya da psikoloji ile bağlantılı bir konu olduğunu zannetmiyorum.

Eğer ki dibine girmek çare olmuyorsa, o vakit kafanızı başka yöne çevirebilirsiniz. Panik ataktan muzdaripseniz, şu anda klavye kullanabilecek durumda olmamanız gerekir, sanirım.

Çabuk geçiyor genellikle geçti zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı