ASUS X542UR-GQ275T SSD Master/Slave ayarı

Serkanx027

Hectopat
Katılım
18 Şubat 2018
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, yakın zamanda ASUS X542UR-GQ275t model laptopum için bir SATA SSD aldım ve halihazırda bulunan hard diski söküp onun yerine taktım. Ardından temiz bir Windows kurulumu yaptım ancak bilgisayarda en ufak bir işlemde CPU kullanımı %100'lere kadar çıkıyor ve fan aşırı derecede ses çıkartıyor. İnternetten araştırdığımda Master/Slave ayarını yapmam gerekiyormuş ama ben bu olayı tam olarak anlayamadım. Windows'un kurulu olduğu diski Master diğer diski Slave olarak ayarlamam gerekiyormuş ama ben hard diski çıkardım, sadece SATA SSD bulunuyor. Fiziksel müdahale yapmadan SSD'yi Master'a alabilir miyim?
 
Merhaba, yakın zamanda ASUS X542UR-GQ275t model laptopum için bir SATA SSD aldım ve halihazırda bulunan hard diski söküp onun yerine taktım. Ardından temiz bir Windows kurulumu yaptım ancak bilgisayarda en ufak bir işlemde CPU kullanımı %100'lere kadar çıkıyor ve fan aşırı derecede ses çıkartıyor. İnternetten araştırdığımda Master/Slave ayarını yapmam gerekiyormuş ama ben bu olayı tam olarak anlayamadım. Windows'un kurulu olduğu diski Master diğer diski slave olarak ayarlamam gerekiyormuş ama ben hard diski çıkardım, sadece SATA SSD bulunuyor. Fiziksel müdahale yapmadan SSD'yi Master'a alabilir miyim?

Master slave ayarı 98 de kalmadımı ya.
 
Ne yapmam gerektiğini tam olarak ben de bilmiyorum ancak ssd taktıktan sonra bilgisayarda aşırı işlemci kullanımı ve fanlsrda aşırı kullanım başladı. İnternetten baktığımda master Slave ayarı ile ilgili olduğunu yazmışlar
Siz master slave ayarına odaklanmışsiniz ama sata bağlantısında öyle bir ayar yok o ayarlarlar İDE ler de vardi. Siz sistem kurulumun da hata yapmış olabilirsiniz veya sistem güncelleme yapıyor olabilir o yüzden belki kasıyordur.
 
Sorun başka nereden kaynaklanıyor olabilir en ufak işlemde direkt olarak cpu kullanımı 100lere çıkıyor ve fan deli gibi çalışıyor. Ssd takma ve kurulum işlemini tanıdığım birisi yaptı ancak daha Windowsu kurarken bile fanlardan aşırı ses geliyordu.
Bu da dün aldığım bir ekran görüntüsü
 

Dosya Ekleri

  • SodaPDF-converted-Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    SodaPDF-converted-Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    146,9 KB · Görüntüleme: 30
Sorun başka nereden kaynaklanıyor olabilir en ufak işlemde direkt olarak CPU kullanımı 100'lere çıkıyor ve fan deli gibi çalışıyor. SSD takma ve kurulum işlemini tanıdığım birisi yaptı ancak daha Windows'u kurarken bile fanlardan aşırı ses geliyordu.
Bu da dün aldığım bir ekran görüntüsü.

İşlemciniz 2 çekirdekli. Çok bir şey beklememek lazım. Kendiniz de bir format atın yine de.
 
Bende format attım ancak bu durum ssd yükseltme öncesinde yoktu. Ssd ile alakalı olmalı veyahut ssd takviyesi esnasında bir parçaya zarar verdim belkide sorunun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum
 
Bende format attım ancak bu durum SSD yükseltme öncesinde yoktu. SSD ile alakalı olmalı veyahut SSD takviyesi esnasında bir parçaya zarar verdim belki de sorunun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum.

SSD marka model ne?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı