Türkiye'nin en güçlü olduğu dönem nedir?

Ekonomik olarak 2005-2013 arası. Bu iktidardaki partinin başarısı değil, önceki hükümetin başlattığı reformların ve FED'in Dünya'ya pompaladığı trilyonlarca Dolarlık neredeyse faizsiz kaynak bulunması sayesinde oldu. Bu kaynakları doğru kullanan ülkeler gelişmeye devam ediyor, betona gömenlerin durumunu kendimizden görüyoruz. 2013 sonrasında sürekli düşüş içindeyiz.

Politik olarak 1995-2009 arası. Daha da Davos'a gelmem çıkışı yapıldıktan sonra anlamsız şekilde ülkedeki yetişmiş değerli diplomatların da ipi çekildi. Lobi faaliyeti yapacak hiçbir kaynağımız kalmadı, hiçbir diplomatik yaklaşımda istediğimizi alamadık.
 
Son düzenleme:
İtilaf devletleri ile anlaşmasaydık görürdüm gücümüzü.

Güç dediğin bir ülkeyi fethetmek mi yoksa insanlara haklarını vermek mi? Kolay olsaydı kölelikler bu kadar uzun sürmez hanedanlık fikri tüm dünyada yüzlerce yıl sürmezdi. Türkiye tekrar bir savaşı kaldırabilecek ne askeri ne de ekonomik gücü vardı antlaşma yapmamak intihar olurdu. Ayrıca itilaf devletlerine sığınan cumhuriyeti ilan edenler değil saray hanedanlığıydı.
 
2006-2013



Hocam 1922 de Türkiye ne konuda güçlüydü ? Atatürk ve silah arkadaşları sağolsun bu ülkeyi bize armağan etti fakat bahsettiğin dönemde halk fakirdi,açtı vatan kurtarılıyordu düşmanlardan. Zaten 1 yıl sonra da Cumhuriyet kuruldu.
Zaten cumhuriyet 1923 ilan edildi. Ona ithafen öylesine mesaj attım, sakin ol dostum.
 

Geri
Yukarı