İstanbul, Avrupalıların gözde şehri oldu

@mustaine, Yunanlılar için de çok önemli bir şehir. Yunanlılar'ın giderken ağlayarak gittiği bir şehir.

Hiçbir zaman tamamen terk etmediler. Fatih barışçıl bir şekilde yaşattı onları orada. Halen daha Rum mahalleleri var İstanbul'da. Gittikleri tam olarak söylenemez ama gidenlerin ağladığı doğrudur :)
 
@mustaine, hocam tarih bilgimin çok iyi olduğu söylenemez. Ancak Osmanlı zaten bu yüzden kaybetti, Rusya'yı tamamen haritadan silecek gücümüz varken silmediler. Bir kadın uğruna o zamanın Osmanlı padişahı kimse artık hatırlamıyorum, Baltacı Mehmet Paşa olması lazım. Haritadan silmediğini biliyorum. Yanlışsam düzeltilirsiniz.
 
@mustaine, hocam tarih bilgimin çok iyi olduğu söylenemez. Ancak Osmanlı zaten bu yüzden kaybetti, Rusya'yı tamamen haritadan silecek gücümüz varken silmediler. Bir kadın uğruna o zamanın Osmanlı padişahı kimse artık hatırlamıyorum, silmediğini biliyorum. Yanlışsam düzeltilirsiniz.

Benim de tarih bilgim hiç iyi değildir ama bizzat kendim orada yaşadığım ve gördüğüm için söylüyorum :) Avusturya kralı sırf karşılarına çıkmadı diye Avusturya'yı almaktan vazgeçen bir imparatorluktan bahsediyoruz. Ne deseniz doğrudur.
 
@mustaine, keşke Osmanlı merhametle yaklaşmak yerine birçoğunu haritadan silseydi. Elinde o zamanlar o gücü vardı.

Bir şey değişmezdi bana kalırsa. Saçma sapan antlaşmalarla kaybettik zaten toprakların çoğunu. Çok taviz verildi. Neyse, konuyu saptırmayalım :)
 

Geri
Yukarı