Eski kameraların kalitesi nasıldır?

LOS3R

Femtopat
Katılım
1 Temmuz 2021
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1970-2000 arası film kameralarının kalitesi nedir? Şu anki telefonlarımız daha mı iyi? Amatör film çekmek istiyorum ama görüntü kötü olunca hevesim kaçıyor🧐
 
VHS ve Beta kasetler vardı. O zamanlar iyiydi. O kasetleri dönüştüren cihazlar da var. Amatör olarak başlayabilirsiniz.
 
O zamanların en iyi kamerası günümüz telefonları geride bırakır ancak genel performansının günümüze kıyasla ne olacağını bilmiyorum. Tabi lens boyutunun telefondakinden büyük olması bir artı olmalı.
 
Gereksiz bir yatırım olur bence. O zamanların en iyi kameralarının bile gece performansı şimdiki telefonlardan geride. 20 yıllık bir teknolojiye para vermektense Iphone 13 almak daha mantıklı.
 
O dönemde çıkan kameranın özelliklerine bağlıdır, o dönemlerde çıkan ortalama bir kamera ile bu zamanlarda çıkmış orta segment bir telefon düşündüğümüzde o dönemlerde çıkmış orta segment bir kamera daha iyidir bütçenize bağlı olarak o dönemlerde çıkan bir kamerayı alıp VHS kasetine kaydedip ardından da o VHS oynatıcıyı dijitale dönüştürme yapılabiliyor, bununla uğraşmayı göze alacaksanız kullanabilirsiniz. Bütçeniz eğer yeni nesil amiral gemisi bir telefon alacak paranız varsa iPhone 13 ya da iPhone X kullanabilirsiniz bunlar o dönemde çıkmış Pulp Fiction çeken kameradan daha iyidir kısacası bütçenize göre davranmalısınız bütçeniz günümüzün amiral gemisi telefonlara yetecek kadarsa onları kullanabilirsiniz ya da orta düzey bir bütçeniz varsa günümüzde çıkan bir video kamera da alabilirsiniz. Bu arada filminizi söylerseniz ön sıradan bir bilet de ben alabilirim.
 
O dönemde çıkan kameranın özelliklerine bağlıdır, o dönemlerde çıkan ortalama bir kamera ile bu zamanlarda çıkmış orta segment bir telefon düşündüğümüzde o dönemlerde çıkmış orta segment bir kamera daha iyidir bütçenize bağlı olarak o dönemlerde çıkan bir kamerayı alıp vhs kasetine kaydedip ardından da o vhs oynatıcıyı dijitale dönüştürme yapılabiliyor, bununla uğraşmayı göze alacaksanız kullanabilirsiniz. Bütçeniz eğer yeni nesil amiral gemisi bir telefon alacak paranız varsa iPhone 13 ya da iPhone X kullanabilirsiniz bunlar o dönemde çıkmış pulp fiction çeken kameradan daha iyidir kısacası bütçenize göre davranmalısınız bütçeniz günümüzün amiral gemisi telefonlara yetecek kadarsa onları kullanabilirsiniz ya da orta düzey bir bütçeniz varsa günümüzde çıkan bir video kamera da alabilirsiniz. Bu arada filminizi söylerseniz ön sıradan bir bilet de ben alabilirim.

Abi vallahi ellerinize sağlık ama bende bütçe 0😃😃😃😃 sadece zevk için yapacağım. Mecbur A10s telefon ile çekeceğim. Soruyu sormamım nedeni benim gözüme o zamanlarda çekilen filmlerin daha güzel çekilmesi yani profesyonel olduğu anlaşılıyor. Eğer YouTube'a gönderirsem ilk beğenmeyi siz atarsınız.😃😃😃😃😃😃😃😃
 

Dur sakin olun lütfen daha yaş 15.


Telefonunuzun kamerası daha iyi bir seçim olacaktır zaten başka çare de yok gibi.

Soruyu sormamım nedeni benim gözüme o zamanlarda çekilen filmlerin daha güzel çekilmesi yani profesyonel olduğu anlaşılıyor.

Film sektörü o zaman bayağı büyümüştü ve tecrübeli kişiler belli oluyordu.

İlk beğenmeyi siz atarsınız.

Ne demek tabii ki.
 
iPhone X veya Samsung S8'den baslayabilirsin bu islere.

Ozellikle iPhone X 4K60FPS video cekiyor.
Yanimiyorsam ya 11 ile ya da X ile Selana Gomez'in klibini cekmislerdi.

Eski kameralar galiba 4:3 formatinda cekiyor. Cozunurluk olarak da kotu olabilir.
 
Eski kameralar galiba 4:3 formatinda cekiyor. Cozunurluk olarak da kotu olabilir.

Haklısınız ancak upscale ile gayet iyi çalışıyorlar.

Yanimiyorsam ya 11 ile ya da X ile selana Gomez'in klibini cekmislerdi.

Evet bir şarkının klibi çekilmişti hangi şarkı hatırlamıyorum ancak profesyonel gibi duruyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı