Windows 11'de klavyenin bazı tuşlar çalışmıyor

4hmeTd

Kilopat
Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar.
Kullanmış olduğum laptop HP markasının 250 G5 modeli. Geçtiğimiz günlerde Windows 10 lisanslı kullanıcıların ücretsiz olarak Windows 11 işletim sistemine geçiş yapabileceğini öğrendim. YouTube'dan konu ile ilgili videonuzu izleyip temiz kurulum yaptım. Kurulumdan sonra sürücülerin yüklenmesinin ardından ekran kartımın driverını kendi sitesinden indirip kurdum. Kurulum tamamlanınca yeniden başlatma istedi. Yeniden başlattım fakat açılırken PINimi giremedim. Çünkü klavye de bazı tuşlar çalışmamaya başladı. Erişilebilirlik sayesinde Ekran klavyesini kullanarak şifremi girip oturum açtım. Neden tuşların çalışmadığını araştırdım. Bulduğum yöntemlerin hepsini denedim fakat olmadı.
Herhangi bir sıvı teması olmadı. Laptop darbe almadı veya düşmedi. Fiziksel olarak herhangi bir şey yapılmamasına rağmen seçilmiş gibi bazı tuşlar çalışmıyor. Harflerin hepsi eksiksiz çalışırken genelde çalışmayan tuşlar sayılar. İnternetten alelade bulduğum bir klavye test uygulaması ile test ettim. Çalışan ve çalışmayan tuşlar resimde görülüyor. Yeşil işaretlenmiş tuşlar problemsiz çalışan tuşlar.

Ekran görüntüsü 2021-10-19 152122.png


Sorunu düzeltmek için denediğim işlemler;

1- Aygıt Yöneticisi > Klavye > sürücü Güncelleştir
2- Aygıt Yöneticisi > Klavye > Cihazı Kaldır
3- Windows Update > Güncelleştirmeleri Denetle
4- Hizmetler > İnsan Arabirim Cihazları Hizmeti > Başlangıç Türü "Otomatik" seçildi <öncesinde "elle" seçeneği aktifti.>
5- Hizmetler > İnsan Arabirim Cihazları Hizmeti > Yeniden Başlat

Her yaptığım işlemden sonra bilgisayarı yeniden başlatıp denedim fakat sorunum halen giderilmedi. Uzaktan eğitim sistemine giriş yapabilmem için gerekli olan Öğrenci numaram ve şifremde çalışmayan tuşlardan mevcut ve sistem şifre kaydetmemize izin vermiyor. Her seferinde yani yaklaşık olarak her saat başı şifre ve öğrenci numaramı ekran klavyesi ile girmem gerekiyor ve bu haddinden fazla sıkıcı. Şunu da belirtmek isterim ki Windows 11 kurulumu esnasında PIN belirlerken kullandığım tuşlardan da çalışmayanlar var. Yani problem işletim sistemi ile beraber gelmedi. Ekran kartının kurulumundan sonra yeniden başlatınca ortaya çıktı.

Konu hakkında bilgisi olan veya daha önce problemi yaşayıp çözmüş birisinden yardım bekliyorum.
 
Eğer flash belleğin varsa Ubuntu ya da benzeri bir Linux dağıtımını yazdırıp Live ISO olarak çalıştır orada klavyeyi dene, eğer klavye donanımında bir sorun yok tuşların hepsi çalışırsa sorun donanımsal değildir bunu anlamış oluruz. Winzort da böyle durumlar genelde normal, donanımsal olmadığını anlarsan sıfırdan temiz 11 kurulumu yap. Aynı sorun devam ederse 10'a geri dön.
 
Eğer flash belleğin varsa Ubuntu ya da benzeri bir Linux dağıtımını yazdırıp Live ISO olarak çalıştır orada klavyeyi dene, eğer klavye donanımında bir sorun yok tuşların hepsi çalışırsa sorun donanımsal değildir bunu anlamış oluruz. Winzort da böyle durumlar genelde normal, donanımsal olmadığını anlarsan sıfırdan temiz 11 kurulumu yap. Aynı sorun devam ederse 10'a geri dön.
Eyvallah üstadım. Çok iyi fikir hiç yoktan laptop klavyesine almak istemiyorum. Live ISO olarak kurulumu basit olan önerin var mıdır
 
Windows 10'da bu sorun var mıydı?

Hayır. Laptopu aldığımdan beri yani yaklaşık 3-dört senedir herhangi bir problem olmadı. Aslında evimde iken ikinci bir monitör bağlayıp çift monitör kullanıyorum. Rahat olması açısından laptopu masanın uzak kenarına koyup harici klavye ile çalışıyorum. Ama kurulum esnasında yalnızca kurulum USB'si takılıydı ve PIN i belirlerken laptopun kendi klavyesini kullandığıma eminim.
 
Hayır. Laptopu aldığımdan beri yani yaklaşık 3-dört senedir herhangi bir problem olmadı. Aslında evimde iken ikinci bir monitör bağlayıp çift monitör kullanıyorum. Rahat olması açısından laptopu masanın uzak kenarına koyup harici klavye ile çalışıyorum. Ama kurulum esnasında yalnızca kurulum USB'si takılıydı ve pın i belirlerken laptopun kendi klavyesini kullandığıma eminim.

O zaman tekrardan Windows 10'a dönüp bakmanı tavsiye ederim sıkıntılı daha Windows 11.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı