Çözüldü Bilgisayarı kapatıp bir süre sonra açınca ekran kartı sürücüsü çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

5on3dokuz18

Kilopat
Katılım
20 Şubat 2018
Mesajlar
42
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
ASUS Prime B450M-A II AMD B450
XFX Speedster SWFT 210 Radeon RX 6600
Kingston Fury Beast Black 16 GB 3600 MHz DDR4
Cinsiyet
Erkek
Selam öncelikle başıma gelenleri anlatacağım. Uzun zamandır ekran kartı sürücüsünü güncellemiyordum yaklaşık 2 hafta önce artık güncelleyelim çok eskidi deyip yeni versiyonu kurdum. O günden beri 15 saniyede açılan bilgisayarım açılırken siyah ekranda kalmaya başladı. Güç tuşundan tekrar başlatmadığım takdirde düzelmiyordu. Yeniden başlatınca düzeldiğinden o kadar kafaya takmadım. 2 ya da 3 gün önce basit bir hata olduğunu düşünüp sürücüyü tekrar güncelledim. Bilgisayarı kapatana kadar hiçbir sıkıntı yoktu.

Bilgisayarı açında tekrar siyah ekran geldi tuştan yeniden başlattım 2 ekran kullanıyorum yan ekranım gelmedi. AMD Radeon'u açmak istedim ama masaüstüne sağ tıklayınca AMD seçeneği çıkmıyordu. Bende en son yaptığım değişiklik ekran kartı sürücüsü olduğundan DDU ile sürücüyü silip bir önceki versiyonu yükledim. Yüklediğimde sıkıntı yoktu -oyunlara girdim performans kaybı vs yok- ama bilgisayarı kapatıp açmaya çalışında yine önce siyah ekran sonra driver çalışmayacak şekilde bilgisayar açılıyordu.

Oyunlarda sıkıntı çıkarır mı diye test etmek için FH4'e girdim yaklaşık yarı yarıya FPS düştüğünü gördüm. Bu sefer ekran kartı sürücüsünü tekrar silip yaklaşık 3 ay önceki versiyonu yükledim yine bilgisayarı kapatıncaya kadar sıkıntı yok bilgisayarı açınca aynı şeyler.

İnternete yazdım WHQL diye bir sürüm var bunu indirin diye bir yazı gördüm. RX580 için versiyon 21.6.1 yükledim birçok kez kapatıp açtım bilgisayarı düzeldi sandım bilgisayarı kapatıp birkaç saat sonra açtığımda yine aynı sorun ile karşılaştım. Önce siyah ekran sonra sürücü çalışmıyordu en son çare olarak buraya yazıyorum. 3 kere yeniden başlattığımda düzeldi şu anda bilgisayarı kapatmaya korkuyorum ne yapmam gerek bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin zor durumdayım.
Sistem özelliklerim:
FX8350, RX580 8 GB, 16 GB RAM, R5A97 2.0 anakart, 600W PSU.
 
Çözüm
Tavsiyem temiz kurulum yapıp deneyin. En son sürümü indirip deneyin.
DDU işlemini zaten yapmışsınız. Eksik olan Windows güncellemisi varsa yapıp deneyin.
 
DDU işlemini zaten yapmışsınız. Eksik olan Windows güncellemisi varsa yapıp deneyin.

Windows güncellemelerine baktım. Olan tek güncelleme 21H1 güncellemesi onu da isteyen indiriyor sanırım. İndirmemi önerisi misiniz?
2 farklı mesaj yazmamak için buraya yazıyorum M5A97 r2.0 anakartım 1 harfi yanlış yazmışım.
 
Burada ki yerden işletim sisteminize ait chipset sürücüsünü indirin. Yükleme yapın. Ardından anakartınıza ait olan Burada ki siteden de en son sürüm BIOS 'u indirip EZ Update ile güncelleyin. Ekran kartı sürücüsünü Güvenli modda DDU ile kaldırıp WHQL İmzalı olan sürücüyü (21.8.1) tekrar kurulum yapın.
 
Chipset sürücülerini kurdum. BIOS'u daha birkaç gün önce yeniden yüklemiştim güncel olduğundan eminim. Ekran kartı sürücüsü WHQL imzalı bir versiyon.

Burada ki yerden işletim sisteminize ait chipset sürücüsünü indirin. Yükleme yapın. Ardından anakartınıza ait olan Burada ki siteden de en son sürüm BIOS'u indirip ez Update ile güncelleyin. Ekran kartı sürücüsünü güvenli modda DDU ile kaldırıp WHQL imzalı olan sürücüyü (21.8.1) tekrar kurulum yapın.

Kurdum şu an bir sorun yok ama daha önceden ilk yüklediğimde sorun olmamıştı. Birkaç gün sorun çıkmaz ise sorun çözüldü diye mesaj göndereceğim. Şimdilik teşekkürler.
Dedikleriniz yaptıktan sonra yarım saat kullandım bilgisayarı birkaç kere yeniden başlattım sıkıntı olmadı. 1 saat kapalı kaldı bilgisayar açtığımda yine siyah ekran aldım. Düğmeden yeniden başlattım yinesürücü sıkıntılıydı. Lazım olabileceğini düşündüğüm birkan SS'i atıyorum.

@Yener K. @onr_bhcvn
SSleri yolladıktan sonra yeniden başlattım. Driver şu anda düzgün her seferinde bilgisayarı 2 3 kere yeniden başlatmam gerekecek çözemezsem.
 

Dosya Ekleri

  • A1dsız.png
    A1dsız.png
    3,8 KB · Görüntüleme: 57
  • A2dsız.png
    A2dsız.png
    25 KB · Görüntüleme: 59
  • A5dsız.png
    A5dsız.png
    45,4 KB · Görüntüleme: 83
  • Ads3ız.png
    Ads3ız.png
    22,5 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem temiz kurulum yapıp deneyin. En son sürümü indirip deneyin.
 
Çözüm
Tavsiyem temiz kurulum yapıp deneyin. En son sürümü indirip deneyin.
Temiz kurulum yaptım. Bir cümleyle açıklamak istiyorum gençleştim resmen. Teşekkür ederim konu kapatılabilir.
 

Geri
Yukarı