TV'de konsol mu yoksa PC mi?

Hocam halihazırda belirttiğim gibi zaten bilgisayarımla monitörde en ufak derdim yok. Ama artık konsol kullanmak istiyorum. Aklımda hiçbir soru işareti yoktu. Bilgisayarımı TV'ye bağlayınca eyvah dedim. Yani konsolu TV'ye bağladığım zaman performans bu mu olacak diye korkuttu beni sadece.

Konsolda kafan rahat olur kaç FPS alıyorum drop olur mu oyunu açar mı Ultra'da oynar mıyım böyle dertler yok açıp harika bir şekilde oynarsın.
 
Konsolda kafan rahat olur kaç FPS alıyorum drop olur mu oyunu açar mı Ultra'da oynar mıyım böyle dertler yok açıp harika bir şekilde oynarsın.

Anladım hocam. Yani benim eksiğim TV'de değil o zaman. Ben bundan korkmuştum. TV'ye konsol bağlamak ile PC bağlamak ve alınan verim anlamında dağlar kadar fark var demek ki 😊
 
Cihazın gerçek yenileme hızı değeri 60 Hz. Xbox Series X 60/ 120 olduğu için bu konuda bir sorun yaşatmayacaktır diye düşünüyorum.

Benim endişem, PC ile g- Sync monitörümde yaşadığım o müthiş akılıcık, konsol ile TV'de de olacak mı noktası.

Televizyonum bu bağlamda yeterli olacak mı diye endişem var sadece. Çünkü PC'yi TV'ye bağladığımda çok kötü değil ama beni tatmin etmiyor. Ama konsol çok daha optimize olacaktır sanırım.

Endişeye gerek yok hocam. Ben 100 Hz TV kullandığım için PC'ye geçince daha yavaş hissediyordum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Endişeye gerek yok hocam. Ben 100 Hz TV kullandığım için PC'ye geçince daha yavaş hissediyordum.

Ooo o derece yani 🙂
Tamamdır hocam ben 1 haftaya cihazı almış olacağım. Deneyimlerimi yazarım yine konu altına. Çok teşekkürler.
Arkadaşlar herkese merhaba,

Dün Xbox Series X cihazını satın aldım ve gün içinde birkaç oyun deneyimleme fırsatım oldu.
Bu konuya gelen cevaplar üzerine almaya karar vermiştim ve sizlerin de sayesinde ne kadar doğru bir tercih de bulunduğumu gördüm :)

Denediğim oyunlar;
Forza Horizon 4, Fight Night Champion, UFC 4, FIFA 21..

Grafik kalitesi; GTX 1070'li sistemimden çok daha iyi. Beni en çok korkutan ise G-Sync monitör ile bilgisayarımda yakaladığım akıcılıktı. Forza 4'ü hem PC hem de konsolda deneyimlemiş oldum. G-Sync ile birlikte konsola göre bir tık daha akıcı geldi bana ama konsol kesinlikle çok çok iyi bir deneyim sundu. Belki de inanılmaz hassas olduğum içindir. Ama inanılmaz keyif aldığımı söyleyebilirim.

1-2 gün içinde Far Cry 6 ve benzeri birkaç oyun daha deneyeceğim. Yine sonuçları buradan paylaşacağım. TV konumda bahsettiğim gibi normalde 60 ms input lag değerini sahip. Bunu PC modunda 30 ms ye indirdiği test edilmiş. Ben ise hiç ona da girmeden oyun modunda kullandım. Anladığım kadarıyla -PUBG gibi bir oyun oynamıyorum diye mi bilemiyorum- televizyonlardaki ms değerlerinin pek bir anlamı yok. Çünkü ben en ufak bir sorun yaşamadım. PC ile G-Sync monitör de yakaladığım akıcılığı zaman zaman aştığımı bile söyleyebilirim.

Şu an önüme evimdeki oyun bilgisayarım mı, konsolum mu diye seçenek sunsalar; hiç düşünmeden konsol derim.
Satın almak isteyen, deneyimlemeyen ve benim gibi endişe hisseden arkadaşlar varsa diye paylaşmak istedim.

Herkese desteği için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de konsola karşı aşırı negatif bir ön yargı var, hatta ön yargının da ötesinde nefret var. Xbox, Game Pass ile birlikte Türkiye pazarında iyi bir yer edindi ve bu ön yargıyı büyük ölçüde kırabilirdi.

Ben PS4'e kadar hep PS konsolları ile geldim. Sonra bilgisayara geçtim. Gerçekten, bilgisayar oyuncularının konsola, konsol oyuncularının ise bilgisayara karşı antipatisi var.
Hakkı ile toplanmış bir bilgisayarın da; yine hakkı verilen bir konsolun da bana göre tartışılacak bir tarafı yok. Sevmeyebilir insan, ama sevmediğin için gömmeye kalkmak çok saçma.

Bizim millet olarak, anlamsız bir fanatiklik durumumuz var her konuda.
Öyle bir fanatiklik ki, karşı şey her ne ise ona nefrete kadar gidiyor.

Akıl dilemekten başka çare yok bu tip insanlara 🙂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı