Radeon 530 sistemin kendini sürekli yeniden başlatması

mecnarl

Kilopat
Katılım
3 Şubat 2016
Mesajlar
113
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,

1 haftadır, bilgisayarı açtığımda %80 ihtimalle Hoş Geldiniz yazısı gelmeden 2 kez bilgisayar yeniden başlıyor, sonrasında otomatik olarak Windows kurtarma moduna geçiyordu. Açmayı başardığımda ise bir süre sonra tekrar yeniden başlıyordu.

Açmayı başardığımda sistem geri yükleme yapmayı denedim, sorunumu çözmedi. Kurtarma modunda belki Windows otomatik güncelleme yapmıştır, o sorun çıkarıyordur diye düşündüm, son güncellemeyi kaldırma seçeneğine tıkladım, kaldırılmadı.

Belki SSD'den kaynaklanıyordur diye Magician üzerinden hız testi ve full scan yaptım, herhangi bir hız kaybı veya bad sector yoktu.

Sonrasında yine açtığımda bazen ekranım donuyordu, hemen ardından Radeon Yazılımı çöktüğü uyarısı geliyordu. Ben de muhtemelen sürücüdendir diyerek DDU ile sürücüyü kaldırdım, en güncel sürücüyü(21.5.2) kurdum. Ancak yine bir işe yaramadı.

İşin komik yanı, güvenli modda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Donanımdan kaynaklansaydı güvenli modda da sorun yaşarım düşüncesindeyim, sizlere de danışmak istedim.
NOT: Laptopumun sıcaklığını elimle kontrol ettiğimde olması gerektiği gibiydi.

  • CPU: AMD A9-9425
  • GPU: Radeon 530
  • Depolama: Samsung 860 Evo 250GB
  • RAM: 8 GB
  • Windows 10 Home, 21H1
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, dosyalarımı yedeklemeye vakit bulamadığım için denemedim. Temiz kurulumdan başka bir çare yok mu?

Windows ile alakalı bir sorunda olabilir donanımla alakalı da, temiz kurulum yaparsanız ve düzelmezse o zaman sorunu çok farklı yerlerde aramak gerek. Hızlı başlatma açık mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kapatıp deneyin.
Değişen bir şey olmadı.
Tekrardan merhabalar,

Dun aksam dosyalari yedekleyip, temiz kurulum yaptim. Denemek icin de Windows 11 kurdum. Ilk kuruldugunda her sey sorunsuzdu, ta ki tum suruculer ve guncellestirmeler yapilana kadar.

Yine ayni sorun, en basitinden gorev yoneticisi(sadece bununla sinirli degil, rutin islemler yaparken de aynisi oluyor) acildiginda yanit vermiyor, sistem donuyor, 2 kez yeniden basliyor ve onarma/kurtarma moduna giriyor. Sadece normal baslatmada boyle bir sorunla karsilasiyorum. Guvenli modda boyle bir sorunla karsilasmiyorum.

Ilk temiz kurulum yaptiktan sonra geri yukleme noktasi olusturmustum, onarma/kurtarma modunda geri yukleme noktasina donmek istedim, dondum de ancak guvenli mod da dahil olmak uzere bu sefer mavi ekranda(artik siyah ekran) BAD SYSTEM CONFIG INFO hatasi almaya basladim.

Tekrar temiz kurulum yaptim, ilk basta hicbir sorun yok. Guncellestirmeler yapildi, yine ayni sorun. Sadece guvenli modda kullanabiliyorum. Guncellestirmeleri kaldirirken hata veriyor.

Birazdan bilgisayari guvenli modda acip Windows'un olusturdugu log dosyasini paylasacagim.

Gercekten uzun oldu ama derdimi nasil kisa anlatacagimi bilmiyorum. Simdiden tesekkurler.
Dosya ektedir.
 

Dosya Ekleri

  • SrtTrail.txt
    4 KB · Görüntüleme: 179
Son düzenleme:
Donanımdan kaynaklansaydı güvenli modda da sorun yaşarım düşüncesindeyim, sizlere de danışmak istedim.
Güvenli modda ekran kartı çalışmadığı için sorun yaşamıyorsunuz. Ekran kartınızı değiştirmeyi deneyin ya da başka bir kartla deneyin. Ekran kartı sorunu bence.
 
Güvenli modda ekran kartı çalışmadığı için sorun yaşamıyorsunuz. Ekran kartınızı değiştirmeyi deneyin ya da başka bir kartla deneyin. Ekran kartı sorunu bence.

Maalesef, laptop kullanıyorum.
Bilgisayarı bir süreliğine açmayı başardım, Sanırsam Windows yanlış sürücüyü kurmuş çünkü ekran kartım Radeon 530 olmasına rağmen aygıt yöneticisinde R7 M440 olarak gözüküyor.

20211115_191525.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı