ABD COTA GP

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Austin'in Circuit Of The Americas pistinde gerçekleşen yarışı Max Verstappen kazandı.
20211028_081013.jpg

Verstappen startta Hamilton'a geçilmesine rağmen erken pit hamlesiyle tekrar öne geçip baskıya rağmen önde kalmayı başarıp yarışı kazandı.

Redbull: Verstappen ilk stintte Hamilton'dan daha hızlıydı medium lastiklerle. Aradaki farkı sürekli 1 saniye civarı tuttu. Hamilton arayı açamadı. Verstappen startta geçilmeseydi yarışı çok rahat kazanırdı. Hamilton'un kirli havası lastiklerini yıprattı ve geçiş fırsatı bulamayınca erken pit denediler ve başarılı bir hamle oldu. Pitlerden sonra fark 6.5 saniye oldu. Verstappen ilk pitinden sonra Hamilton'un pite girmesine kadar ki olan sürede çok zorladı bu da lastiklerinin çabuk yıpranmasına neden oldu ve beklenenden erken bir ikinci pit stop yaptı. İkinci pit stoptan sonra ikili arasındaki fark 9 saniye oldu. Verstappen bu defa ilk stintte yaptığı hatayı yapmadı ve lastiklerini iyi korudu. Sert lastiklerde Mercedes'in temposu, RedBull'dan daha iyiydi. Son turlara kadar lastiklerini korudu ve kendisine yetecek tempoya sahip oldu ve hatasız bir sürüşle yarışı kazandı.

Perez ise yarışın başından beri içecek sisteminin bozulması nedeniyle yarış boyunca herhangi bir sıvı içmemesine rağmen podyuma çıkmayı başardı. Kendisi için oldukça zorlu bir yarış oldu.

Mercedes: Hamilton iyi bir yarış çıkardı. İkinci pit stoplardan sonra çok hızlıydı, Verstappen'den 8 tur sonra pite girmesine aradaki farkı hızlı kapattı ama son turlarda kirli hava, lastiklerinin ısınması ve Verstappen iyi lastik saklaması nedeniyle onu geçemedi. Çok iyi bir yarış çıkardı yine de.

Bottas klasik gerilerden başladığında yine yükselemedi. Sainz'i de normalde geçemeyecekti ön kanat hasarı ve yavaş pit stop nedeniyle Sainz'i geçti.

Ferrari: Bu hafta sonu açıkça Mclaren'den çok daha hızlı bir Ferrari vardı. SF21 tüm virajlarda Mclaren'den daha hızlıydı. Normalde hızlı virajlarda Mclaren çok daha iyiydi motor gücü nedeniyle. Hibrit günxellemesi sonrası motor tarafında Ferrari gelişim sağladı ve artık düzlüklerde de eskisi kadar yavaş değiller.
Leclerc yine sessiz sedasız harika bir yarış çıkardı ve arkadakilerden kopup rahat bir yarış çıkardı.
Sainz ise şanssız idi. İlk turda Riccardo ile mücadelesi çok keyifli idi. Güzel bir çekişme gördük ve Riccardo'ya geçildi. Daha sonra Norris'e yer vermesi istendi. Sainz uyanıklık yapıp Norris'e S virajlarda yer verdi ve düzlükte tekrar DRS alarak geçti, iyi bir taktik hamle idi.
Sainz'in temposu Riccardo'dan daha iyiydi, o da startta geçilmeseydi rahat Mclaren'lerin önünde bitirirdi. Daha sonra erken pit hamlesiyle Riccardo'nun önüne geçmek için pite geldi, pit stop hızlı olsaydı başarılı olacaktı undercut denemesi. Ne yazık ki yine bu sene birçok defa şahit olduğumuz gibi Sainz'in piti çok yavaş bir pit stop oldu ve Sainz 2 sıra kaybetti. İkinci pitlerden sonra tekrar Riccardo'yu yakaladı geçmeye yaklaştı ama Riccardo'nun kirli yarışı nedeniyle ön kanat hasarı aldı ve momentum kaybıyla da Bottas'a geçildi.

Mclaren: Norris bu hafta beklentilerin altında kaldı. Riccardo iyi bir yarış çıkardı. Sainz ile mücadelesi kirliydi açıkça Sainz'i dışarı itti ve ön kanadına hasar verdi ona rağmen ceza almadı.

Alpine: Her iki araç yarışı tamamlayamadı. Ocon mekanik arıza, Alonso ise arka kanadının kırılması nedeniyle yarışı bıraktı. Bu pistte oldukça yavaş idiler. Alonso fena bir yarış çıkarmıyordu son sıradan başlamıştı zaten.
Alonso'nun Raikkonen ile mücadelesi tıpkı Sainz-Riccardo mücadelesi gibi kirliydi. Raikkonen'i pist dışına itti ve de taban kısmındaki bargeboardı biçti. Bu taban hasarı nedeniyle Raikkonen puan alamadı.

Alfa Romeo: Raikkonen harika bir yarış çıkarıyordu. Son bölümde spin atıp puanı kaybetti ama taban hasarı bu spine neden oldu. Taban hasarı nedeniyle lastikleri çabuk yıprandı, son bölümde Vettel'e karşı hızlı gitmeye kalkınca da lastiklerde yeterli tutuş olmayınca spin attı.
Giovinazzi de fena bir sonuç almadı.

Aston Martin: Vettel son puanı aldı ve çok iyi bir yarış çıkardı gerçekten. Gerilerden başlayıp puan alması iyi bir sürüş sonucu oldu.
Stroll ilk turda Latifi'nin kendisine çarpması sonucu spin attı o andan sonra yarışı bitmişti kendisi için. Ona rağmen 12. oldu.

Alpha Tauri: Tsunoda bu hafta çok iyi bir yarış çıkardı ve takımına 2 puan getirdi. Gasly süspansiyon sorunu ile yolda kaldı.
 
Hamilton iyi bir yarış çıkardı. İkinci pit stoplardan sonra çok hızlıydı, Verstappen'den 8 tur sonra pite girmesine aradaki farkı hızlı kapattı ama son turlarda kirli hava, lastiklerinin ısınması ve Verstappen iyi lastik saklaması nedeniyle onu geçemedi.
Daha 34. turda bu sonu görmek çok kolay oldu.

Red Bull kendi stratejisine odaklandı, nasıl daha hızlı olacaklarını hesaplayıp ona göre pit stratejisi uyguladı. Taktiksel olarak daha iyi iş çıkaran taraf oldular bu yarışta.

Hamilton'ın kötü sürüş yaptığı yarış oranı zaten çok az, bu yarışta da elinden geleni yaptı ama lastik aşınma eğrisi, Max'in kirli havası ve hızı gibi negatif etkilere karşı geçmesi için birkaç tur önce DRS mesafesine girmesi gerekiyordu. Bunu bir türlü yapamadı.

Ferrari son 2 yarıştır hız dezavantajından kurtuldu, performansları bariz şekilde yükseldi. Zaten şasi ve mekanik tutuş bakımından McLaren'a göre daha iyi bir araçtı, şimdi hız açısından da çok dezavantajlı bir durumları kalmadı. Muhtemelen sezonu 3. bitirecekler.

Norris Rusya'dan sonra düşüşte mi yoksa bu gerileme denk mi geldi bilmiyorum. Ricciardo yükselişte, keşke bunu daha önce yapsaydı da 3. olma mücadelesini kazandırsaydı.

Alonso hakemlere karşı alenen saldırgan bir tutum içinde, oysa haksız olan taraf kendisiydi bu yarışta. Raikkönen'i dışarı itti, buna rağmen sol lastiklerini kerb üzerinde tutmayı başardı Raikkönen. Üstelik o pozisyonda yavaşlasa iki arabanın da süspansiyonları kırılırdı tekerlekler çarpışacağı için. Soğukkanlı davranan Raikkönen kural dışı olmayan bir geçiş yaptı, yan yana gelinen pozisyonda legal sınır içindeydi sol tekerlekleri ama Alonso bunun dışarıdan geçiş olduğu konusuna kafayı taktı. Sonra gitti 2. Alfa Romeo arabasına çok saldırgan davrandı, Giovinazzi'nin hakkını yemeyelim Alonso gibi elit sınıf bir sürücüye karşı iyi mücadele etti. Sonuç olarak orada pozisyonu kaybetmiş olan Alonso'yu da yanlış hatırlamıyorsam hakemler kurtardı Giovinazzi'nin geçişini illegal buldukları için. Alonso kaybettiği pozisyonu geri aldı hakem emriyle.

Tsunoda'ya küstüm artık, ağzıyla kuş tutsa övmem. :D :D
 
Tsunoda'ya küstüm artık, ağzıyla kuş tutsa övmem. :D :D
😂😂😂

Norris Rusya'dan sonra düşüşte mi yoksa bu gerileme denk mi geldi bilmiyorum. Ricciardo yükselişte, keşke bunu daha önce yapsaydı da 3. olma mücadelesini kazandırsaydı.
Norris açıklama yaptı. Herkes COTA da düşük performans gösterdiğimi düşündü ama Riccardo iyi bir yarış çıkardı dedi. Ben kötü sürmedim dedi. Ayrıca sezon başında Riccardo böyle sürmüyordu Ferrarilere karşı tek kalıyordum, şimdi ise Riccardo, Ferrarileri arkasında tutabiliyor böylelikle birbirimizi daha fazla kolluyoruz, yardım edebiliyoruz dedi. Hakikaten de Riccardo sezon başında bu performansı sergileseydi Mclaren rahatlıkla 3. sırayı almıştı. Aslında bugün Sainz pit ekibi ve Riccardo'nun hamlesinin kurbanı oldu. Yoksa Riccardo, Bottas'a bile geçilebilirdi.


Alonso hakkında dediklerine de katılıyorum.
 
Herkes COTA'da düşük performans gösterdiğimi düşündü ama Ricciardo iyi bir yarış çıkardı dedi. Ben kötü sürmedim dedi.
Monaco'da Ricciardo ben iyi sürdüm ama ne olduğunu anlamadım benzeri bir açıklama yapmıştı, ne kadar gülmüştük hatırlarsın.

Norris'e "tamam öyledir" demek yerine son 2 yarışta Norris ve Ricciardo'nun birbirlerinin arabalarına oturmuş olma ihtimali üzerinde durmayı tercih ederim. :D
 
Monaco'da Ricciardo ben iyi sürdüm ama ne olduğunu anlamadım benzeri bir açıklama yapmıştı, ne kadar gülmüştük hatırlarsın. :D
Aynen. Ben bu seneki performansını çok yetersiz buluyorum Norris'e karşı. Puan durumuna bakınca bu kadar zorlanmasına rağmen iyi bir puanı var. Monza galibiyetinin etkisi büyük.😂
 
Alonso hakkında dediklerine de katılıyorum.
İtiraf edeyim; sen konuyu aç da ben Alonso'nun bu yarıştaki saçmalığını gömeyim, sen de Alonso'yu savunup tartışma çıkarasın diye dört gözle bekledim günlerdir...

Eskiden sadece üzüyordun, şimdi hevesimi kursağımda bırakıyorsun. :D Görsellerle, videolarla tartışmayı özledim. Sonraki yarışta Silverstone gibi bir vaka olsa da coşsak. :D
 
İtiraf edeyim; sen konuyu aç da ben Alonso'nun bu yarıştaki saçmalığını gömeyim, sen de Alonso'yu savunup tartışma çıkarasın diye dört gözle bekledim günlerdir...
Alonso en sevdiğim pilotların başında geliyor ama objektif olmak gerek. Raikkonen'e yaptıkları kabul edilebilir değil, buz adam kariyerinin belki de son puanını alacaktı Alonso yüzünden alamadı.


Eskiden sadece üzüyordun, şimdi hevesimi kursağımda bırakıyorsun. :D Görsellerle, videolarla tartışmayı özledim. Sonraki yarışta Silverstone gibi bir vaka olsa da coşsak. :D
Sesli güldüm buna. 😂😂😂

@Yararsız Üye Niye yazmıyorsun ya?😀

Günün sürücüsü sizce kimdi?
 
Son düzenleme:
Günün sürücüsü sizce kimdi?
İçimden bir ses Leclerc diyeceğini söylüyor. :D

Verstappen'e oy verdim o gün. Başlangıçta reaksiyon süresinden dolayı çok az geride kaldı ama hatasız sürdü, gerideyken de limitleri aşacak derecede bir zorlama yapmadı. Hamilton gibi bir sürücünün baskısı altında mesafesini korudu son turlarda. Takımın tam ondan istediği gibi sürdü, pit konusunda sabırsız davranmadı ya da erken pite giriş konusunda itirazda bulunmadı.
 
Son düzenleme:
İçimden bir ses Leclerc diyeceğini söylüyor. :D
Evet doğru bildin. 😂😂

Verstappen bence de. Çünkü önemli bir galibiyet idi. Hatasız sürdü, son bölümdeki baskıyla iyi idare etti.

Oy vermedim ben, zaten ilk 20 turu kaçırmıştım, sonradan tamamını izledim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı