Uykusuzluk sizi ne kadar etkiliyor?

Katılım
1 Temmuz 2020
Mesajlar
1.470
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben aşırı etklinen biriyim. Her gece 23:00'de yatıp sabah 7:00'da kalkan biriyim. Bu bana düzen olarak yetiyordu. Korona oldum o halde 23:00'de yatıp 7:00'de kalkmaya devam ettim. Korona'nın son günleri yanı bu aralar bir gün 19:00'da uykum geldi uyudum gece 00:00 oldu 1 saat ayakta gezindim. Tekrar uyudum sabah 8.00'de kalktım. Uyandıktan 1-2 saat sonra uyksuzuluğumu baş dönmeleri vs. ile o kadar hissediyordum ki. Uyku düzenim bozulduğundan dolayı satrançta 90 puan falan kaybettim üst üste yenildim. Ve bu satranç için el başı ortalama 5 puan kazandığınız veya kaybettiğiniz bir oyun için yüksek bir puan. Bende kafayı yiyeceğim artık bu uykusuzluktan kalktığım dersten de bir şey anlamıyorum satrançtan da. İllaki saati saatine düzgün olması lazım. Çevremde satranç oynayan birkaç kişi daha var onlarda bu problem yok. Sizde var mı peki? Satranç oynamayanlarada soruyorum. Uyku düzenim en ufak değiştiği zaman çok etkileniyorum.
 
Koronanın yan etkilerini gösteriyorsun bence.
Çünkü yeterince uyumuşsun.
Uykusuzlukla alakası yok.

Dikkat dağınıklığı, unutkanlık vs.
psikoloji önemli.
Kafaya takma.
Zamanla dengeye gelir.

Ya koronanın etkisi mi diye düşündüm fakat ben Korona'dan sonra satrançta normalden 3-4 kat hızlı puan artışı sağlamıştım. Uykusuzluk gelince oldu bu olay. Ben daha önce de bu sorunu çok yaşadım 16 saat uyusam bile dengemi bozarsam uykusuzluktan başım dönüyor.
Ben gece 4-6 saat arasında uyuyorum, bünyem alıştığı için pek bir şey olmuyor. Genelde de akşamları uyanıyorum, hayatım bayağı etkileniyor açıkçası.

İşte buna benzer bir düzen lazım çok uyumak değil düzenli uyumak gerekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı