Bilgisayar sesini HDMI ile televizyona aktarma

TBTURK

Hectopat
Katılım
11 Kasım 2019
Mesajlar
2.161
Çözümler
6
Yer
Konya
Merhaba, oyunları ve filmleri televizyon üzerinden izlemek için bir HDMI kablosu almıştım. Bugün elime ulaştı görüntü sorunsuz iletiliyor fakat sesi iletemiyorum. Ses aygıtlarında televizyon gözükmüyor bu yüzden ses kulaklıktan çıkmaya devam ediyor. İnternette bir süre araştırdım ama gösterilen çözümlerin hiçbiri bende işe yaramadı. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Bugün 13.30'dan beri bununla uğraşıyorum çok yoruldum hocam. Müsaitseniz yarın bakalım TeamViewer ile.

Hocam televizyonun modeli LG 42PQ6000-ZA imiş. Galiba ses aktarımı için rca kablosu ile bilgisayara bağlamam gerekiyormuş. Yinede müsait olursanız yarın bir bakarsak memnun olurum. Bir de sizinle deneyelim.


Burada bir not yazılmış. 3 ncü adımda. Sorunu TV değil bilgisayar tarafında aramalısınız. HDMI görüntü ve sesi beraber iletir buna göre tasarlandı.
 
Eğer HDMI kablo ile bağlandıktan sonra ses duyulmuyorsa PC'deki HDMI port sesi göndermiyordur demişler. Fakat ekran kartındaki HDMI portunda bir sıkıntı yok aynı kablo veya farklı kablo ile monitöre bağladığım zaman hem sesi hem görüntüyü sorunsuz veriyor. Bilgisayar tarafında internet üzerinden bulabildiğim bütün çözümleri denedim ama bir türlü olmadı. Bende galiba televizyon eski olduğu için desteklemiyor diye düşündüm.
İnternet üzerinden bir arkadaş Driver Booster ile güncelleme yapıp sorunu düzelttiğini yazmış. Fakat Driver Booster güvenilir bir uygulama değil diye biliyorum onu denemek istemedim bu yüzden. Bir süre arayacağım çözümü bulmazsam 60 liram boşa gitmiş olacak.
 
Aygıt yöneticisi içerisinde ses kısmının görüntüsünü atar mısınız?
Ekran kartı modeliniz nedir?

ses2.PNG


Ekran kartı modelin ASUS RTX 2060 Dual.
 
Laptop mu? Kasa mı bu?

Kasa.
Hocam Türk ve yabancı kaynaklarda gördüğüm her şeyi denedim olmuyor bilgisayarda ki bütün ses yazılımlarını güncelledim. Ben hâlâ televizyondan kaynaklandığını düşünüyorum. Eğer bir fikriniz varsa lütfen söyleyin denemediğim pek bir şey kalmamıştır zaten.
 
Son düzenleme:
Kasanın arka kısmına ait bir resim atar mısınız? Bazı makinelerde onboard ekran kartı olabiliyor. Her şeyi denediğinizi düşünerek mantıklı bir çözüm yolu aramıyoruz. TV'nize HDMI uydu bağlı ise ses sorunu yaşamıyorsanız bunu TV üzerinde çözmek zor olabilir.
 
Kasanın arka kısmına ait bir resim atar mısınız? Bazı makinelerde onboard ekran kartı olabiliyor. Her şeyi denediğinizi düşünerek mantıklı bir çözüm yolu aramıyoruz. TV'nize HDMI uydu bağlı ise ses sorunu yaşamıyorsanız bunu TV üzerinde çözmek zor olabilir.

TV de HDMI uydu bağlı iken bir ses sorunu yok. Bilgisayara bağladığımda görüntü olarak hiçbir sorun yok ama ses kısmında TV hiçbir sekilde gözükmüyor.
Ses yerinde Realtek Digital Output (Realtek(R) Audio) diye bir şey var. Sesi ona aldığımda geliyor gibi gözüküyor ama hiçbir yerden gelmiyor. Belki bir yardımı dokunur.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20211029_125556.jpg
    IMG_20211029_125556.jpg
    178,3 KB · Görüntüleme: 15

Yeni konular

Geri
Yukarı