Silahla vurulma hissi nasıldır?

İnsan anatomisini bu konuda çok araştırmıştım. Vurulan veya bıçaklanan insanlardan baya bir şeyler dinledim. Omuzdan başlayıp kasık bölgenize kadar isterseniz winchester(.308'lerden bahsetmiyorum.) mermisi bile girse sebebi bilinmiyor vücut kendini bayıltıyor organların zarar gördüğü anda. Karın boşluğu gibi bölgelerinize saplanırsa, ani yüksek şoka uğruyor vücut. Neredeyse bütün kaslarınız kasılıyor. Bestgore'de vurulma videolarını izlediğimde neredeyse hepsinde bu olay oluyordu. Olay bacak veya kola geldiğinde eğer yine saplanırsa merminin ısısından dolayı bulunduğu bölgeyi pişireceği için o anlık acı hissedersiniz. Kemiğiniz kırılırsa, acı/ağrı seviyesi yüksek olur. Eklem bölgesi gibi yerlerden mermi alırsanız bu bahsettiğimiz acılar ikiye katlanır. Bu arada aklınızda bulunsun, mermi boyutu acıyla ters orantılıdır.
 
Vurdurmadan bilemezsin bunu.
Mermi sadece delmiyor. Aynı anda yakıyor. Çünkü bir patlama ile fırlatılıyor. Uzun mesafeden sonra bile yakıcılığını koruyor. Bir cam'ı eritecek derecede. Bizim Buzdolabı vurulmuştu. Pencere'de erimeden oluşan bir delik oluştu.
 
Çoğu deneyimleyen ve sinir bilimci şöyle anlatıyor;
Silahla ilk vurulduğunuz zaman kısa bir süre hiçbir şey hissetmezsiniz. Sadece o bölgede yoğun sıcaklık olur. Kısa bir zaman sonra o sıcaklık keskin ağrılara, ondan sonra acıya dönüşür.

Benim bildiğim acıya dönüşüyor ve bir zaman sonra beyin artık onu yok saymaya başlıyor. Yani acınız azalmaya başlıyor.
Benim bildiğim acıya dönüşüyor ve bir zaman sonra beyin artık onu yok saymaya başlıyor. Yani acınız azalmaya başlıyor.
Tabii bu zamana kadar acıya ne kadar dayanırsınız bilemem.
 
Havalı tüfekle vuruldum atış yaparken sağ bacağıma saplandı 6.35mm tüfek güçlüydü bayağı yurt dışında domuz avı yapanlar bile vardı dediğim tüfekle ilk başta sanki iğne girmiş gibi oldu ve hiçbir şey hissetmedim sonra öyle bir yanma hissi oluştuki acıyı unuttum hastanede zor çıkarttılar bayağı derine gitmişti biraz daha güçlü pcp tüfek olsa delerdi yani öyle söyleyeyim gerçek silahla kim bilir nasıl olur?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı