Uzay mühendisliği okuyan biri İHA yapımında görev alabilir mi?

Lise'den direkt İHA hedefi koymak sağlıkla olmayabilir, şu açıdan:

İHA bir konu. Okuyacağın bölümde karşılaşacakların ise onlarcası olacak. Bu nedenle önce güzel bir üniversite, sonrasında o üniversitenin belirlediğin güzel bölümlerini hedefleyebilirsin. Üniversite bence kilit rol. Ama isim olarak değil. Projelere katılabilmen ve kendini geliştirebilmen anlamında. Kampüsüne, çimenine göre değil, atölyesine, öğrenciyi destekleme derecesine, proje sayısına göre bir üniversite seç.

Bir de kendini İHA diye şartlama. Şartlarsan, daha iyi fırsatları göremeyebilirsin. İHA senin için bir hedef olsun, şart değil. Şartın okuyacağın bölüm ve gelişmek istediğin branş olmalı.
 
Projelere katılabilmen ve kendini geliştirebilmen anlamında. Kampüsüne, çimenine göre değil, atölyesine, öğrenciyi destekleme derecesine, proje sayısına göre bir üniversite seç.
Şu sözü lisedeki hocalara ezberletmek lazım. :)
 
Öncelikle cevap yazan herkese teşekkürler. Bir sorum olacak. Okulda kendi aramızda grup oluşturup teknofeste katılacağız inşallah. Bu sene İHA'ya katılmayı düşünüyorum. Olurda yarışmada belli bir yere gelirsek, iş başvurusunda bir etkisi olur mu?
 
Evet UAV yapımında görev alabilirsin.
 

Geri
Yukarı