Gelecek için geçmişi feda eder miydiniz?

Katılım
6 Temmuz 2018
Mesajlar
13.373
Makaleler
20
Çözümler
142
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Insanların birbiriyle savaşmadığı, mutluluk ve huzur seviyesi yüksek seviyede olan, insanların eskiden kalma olumsuz özelliklerinden arındığı, yaratıcılığın ve aklın üst seviyede olduğu, sanat gibi ileri seviye alanlarda sürekli gelişmelerin yaşandığı, teknoloji ve bilimin sürekli geliştiği, fikirlere saygı duyulan(Kendiniz daha da çeşitlendirebilirsiniz.) Mükemmel bir insan medeniyeti içerisinde yaşayacağınızı bilseniz geçmişte olmuş veya geçmişte kalan(Aileniz, akrabalarınız, arkadaşlarınız, eski duygularınız, tarih veya nefretiniz vb.) Bütün her şeyi feda eder miydiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Hatta geçmişimdeki biri yeniden yaşasın diye herkesin geleceğini feda ederdim şansım olsa.

Yüzbinlerce yıldır aralarında anlaşmayı becerememiş, kaostan beslenen, ileri düzeyde aptal ve ders alma konusunda becerisi olmayan bir türün geleceğinin kaderi bana kalıyorsa hiç kalmasın daha iyi. 3-5 aşağılık kişi koltuklarını koruyacak diye milyonlarca kişinin birbirini katlettiği bir türden beklentim yok, o geleceğin de içine birkaç yıl içinde ederler nasılsa.
 
Kendi ütopyamda yaşamak için bile öyle bir zahmete girmezdim. Bunun üstüne her şeyin verimli olduğu, hiçbir zıtlığın ve anlaşmazlığın mevcut olmadığı; kısaca kaostan arındırılmış bir ortamda yaşamak istemezdim.

Bana göre insanın sürekli bir ilerleme katetmesi gerekmiyor, yerinde de sayabilir geriye de gidebilir.
 
Ego ve Vicdan, tarafını seç mücadeleye başla. Egoyu seçerseniz bütün tarihi ve her şeyi silip mükemmel medeniyette yaşayacaksınız. Vicdanınızı seçerseniz, devam. Aslında bu soru bir tür paradoks. Feda edersek, eski benliğimizi ve tarihi hatırlayacak mıyız? Hatırlayacaksak nasıl feda etmiş oluyoruz, hatırlayamayacaksak bunu bilemeyeceğiz.

Bence, bu dünyayı ortalama 70-80 yıl deneyimleyip yokluğa karışacağız. O yüzden normal akışa devam edelim.
 
Egoyu seçerseniz bütün tarihi ve her şeyi silip mükemmel medeniyette yaşayacaksınız.

Tarih boyunca egosuna itimat etmiş insanoğlunun inşa ettiği şu anda bile, böyle kesin bir ifadeye sahip olabilenin yanılgısıdır, paradoksun mimarı.

@Orion Nebula Şu felsefe konularında gülme emojisini kullanmanın ne gibi bir amacı var? Merak ediyorum. Bir de konuşulana ne etkisi var?
 
Son düzenleme:
Tarih boyunca egosuna itimat etmiş insanoğlunun inşa ettiği şu anda bile, böyle kesin bir ifadeye sahip olabilenin yanılgısıdır, paradoksun mimarı.

@Orion Nebula Şu felsefe konularında gülme emojisini kullanmanın ne gibi bir amacı var? Merak ediyorum. Bir de konuşulana ne etkisi var?
Güldüğüm için atmış olamaz mıyım? Cevap vermemi istiyorsan soru sorabilirsin, soru sormamışsın ne bekliyorsun?
 
Hayır, etmezdim.
Yaşam koşullarının iyileşmesi toplum için iyi olabilir ancak sorunu tek bir kişiye indirgediğimizde bir insanın nasıl tatmin olacağını bilemeyiz.

Zaten bu gidişatla üçüncü dünya savaşı silahlarla yapılabilir ancak dördüncüsünün sefaletle yapılacağı kesin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı