Egzoz fan çok hızlı dönüyor ve ses çıkarıyor

ÖmerÖzdemirrr

Picopat
Katılım
1 Şubat 2021
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayar çok ses çıkarıyor dediğim gibi yani egzoz fan ve bilgisayar açılmıyor. Bundan önce kasayı biraz açtım, RAM'lerı söküp tekrar taktım. Yerlerini değiştirdim, onun haricinde ellemedim. Sebebi ne olabilir? Bir de BIOS pilini biraz zorladım çıkması için çıkmadı, sonra saldım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara açılmıyor derken. Hiç mi güç gelmiyor, yani kasa hiç mi çalışmaz oldu. Yoksa çalışıyor ama ekrana görüntü felan mı gelmiyor
Çalışıyor kasa sadece fan çok ses çıkartıyor ve monitöre görüntü gelmiyor ve çıkık 2 tane kablo var ne işe yaradığını bilmiyorum.
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    198,7 KB · Görüntüleme: 49
Ramleri söküp geri takarken tam yerlerine oturmamış olabilir. Ramleri bir kontrol et eğer varsa normal defter silgisiyle pinlerini temizleyip tekrar tak. Güç kaynağından gelen kabloları kontrol et yerinden çıkan felan var mı diye. Bunları denedikten sonra yine olmazsa, eski sistemlerde bazen statiklenme de olabiliyor çıplak elle parçalara dokununca. Bütün parçaları söküp tekrar tak. Daha önce başıma gelmişti. Bütün parçaları söküp tıbbi beyaz eldiven takıp öyle toplamamı söylemişlerdi, tekrar statiklenme olmasın, eldiven yalıtkan işe yarar demişlerdi. Dedikleri gibi yaptım işe yaramıştı.

Fan sorununa gelince, ses çıkaran fanı temizleyip yağlarsan ses azalabilir. Videoda nasıl yağlandığını gösteriyor. Daha önce yapmadıysan oradan bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı