RDR 2 şu ana kadar oynadığım en iyi hissettiren oyun

Oyun açık dünya olabilir ama görevler çok çizgisel. Oyun nerde durup ateş etmen gerektiğini bile çoğu zaman söylüyor, hiç özgür bir oynanışı yok. Silah kullanımı ve çatışmalarda hiç eğlenceli değil. Bu kadar gerçekçilik kasan bir oyunda 50 kurşun yiyip, bir takviye içecek ile hala sapasağlam durabilen bir karakter müthiş rahatsız etti beni. Hikaye ise klişe diyebilirim. Daha oyunun %40'ına bile varmadan sonunda ne olacağını çoktan kendi kafamda çözmüştüm. Karakterler ise Arthur, Mrs Adler ve Dutch dışındaki bütün karakterler aşırı sıkıcı ve önemsiz tipler. Oyunun finalinin kötü olması ile alakalı birkaç şey daha yazabilirdim ama üşendim şuan.
 
Güleceğine argüman sun, eleştirdiğin oyunda bulunan temaları bilmiyorsun daha 😀

Bu oyunda da Witcher 3'tekine benzer bir hızlı seyahat sistemi var zaten, neredeyse her yere kuarbildiğin kamplardan hızlı seyahat yapılabiliyor. Siz hangi oyunu oynadınız anlamıyorum ki.

RDR 2 eleştireyim marjinal olayım😎

Hocam siz oynadığınıza emin misiniz acaba? Sadece kasabalara Fast travel yapılıyor ve oyunun %40'dan fazlası kır.
 
Aşk nesinde var yahu iki zengin çiftlik bebesinin mektuplarını alıp götürüyorsun eski sevgilinin kaçık kardeşini geri getiriyorsun oluyor sana aşk. :D

Oyunu oynamadığın o kadar belli ki 😀Arthur ve Mary'nin arasındaki ilişki bence tam Vahşi Batı temasına uygun ve olması gerektiği gibi oyuna aktarılmış. Ancak sen eleştirmeye çalıştığın oyunda bulunan temalardan bihaber olduğun için fark etmemen normal.

Hocam siz oynadığınıza emin misiniz acaba? Sadece kasabalara hızlı seyahat yapılıyor ve oyunun %40'dan fazlası kır.

Kasabalara istediğimiz yerlere kurduğumuz kamplardan seyahat edebiliyoruz. Görevlerin çoğu da kasabalara yakın olduğu için ben hızlı seyahat konusunda hiç sorun yaşamadım oyunu 4 defa bitirmeme rağmen. Dediğim gibi, gerçek bir Açık Dünya oyunu oynayacak sabrın yoksa çizgisel oyun oyna.
 
Oynanıştaki silahlar çok kıt. Ben ondan nefret ediyorum.

Ben silahları beğendim, o dönemi güzel yansıtıyorlar ancak hikaye konusunda Rockstar oyunlarına yakışanı tam veremiyor. GTA V olsun, RDR2 olsun senaryo IMDB 6.0 puanlı filmlerden fırlamış gibi. Oyunda iki karakterle oynayacaksın spoiler vermeyeyim ama ikinci karakterde direkt ivmeyi kaybediyor oyun. Yan görevler veya rastgele karşılaşacağın ufak görevimsilerin de bir derinliği yok. Yan görevlerin tamamına yakını ana görevin parçası zaten. RDR2 için DLC çıkarmamaya karar vermişti Rockstar yıllar önce, bu bile çok büyük eksidir bu potansiyelde bir oyun için.
 
Oyunu oynamadığın o kadar belli ki 😀arthur ve Mary'nin arasındaki ilişki bence tam vahşi batı temasına uygun ve olması gerektiği gibi oyuna aktarılmış. Ancak sen eleştirmeye çalıştığın oyunda bulunan temalardan bihaber olduğun için fark etmemen normal.

Kasabalara istediğimiz yerlere kurduğumuz kamplardan seyahat edebiliyoruz. Görevlerin çoğu da kasabalara yakın olduğu için ben hızlı seyahat konusunda hiç sorun yaşamadım oyunu 4 defa bitirmeme rağmen. Dediğim gibi, gerçek bir açık dünya oyunu oynayacak sabrın yoksa çizgisel oyun oyna.

Sadece görevleri yaparak oynadıysan tabi seni rahatsız etmez. Ben 3 kere bitirdim 3. oynayışımda %100 yapmaya çalıştım ve sırf şu Fast travel eksiğinden dolayı bıraktım. Görevler için konuşursam, bir görev bittikten sonra diğerine gitmek sıkıntı çıkarıyordu ama kısmen haklısın görevler genelde yakın oluyor.
 
Vahşi batı temasını çok sevmeme rağmen oynarken bir kere bile sıkıldığımı hatırlamıyorum. Yavaş başlaması bence bir eksi değil her karakteri her detayı ince ince işlenmiş bir oyun kendisi. Rockstar Games'in hikaye olarak en başarılı bulduğum oyunu ve ilk oyun ile çok güzel bağlanıyor. Rockstar'dan böyle bir hikaye görmeye alışık değiliz normalde ama bu kadar iyi açık dünya yapıp ona rağmen bu kadar iyi bir hikaye anlatıyor olması çok iyiydi. 2 kere bitirdim yakın zamanda Türkçe yama ile 3.kez başlamayı düşünüyorum.
 
Skyrim'deki Fast Travel mantığı kadar saçma bir şey yoktur bu arada. Witcher'da yine tabelalardan yapılabiliyordu sadece.

Open-World oyuna Fast-Travel koymamak kadar sacma bir sey yok bence. Istedigin an degil, belirli noktalardan belirli noktalara yapilmasi daha iyi. Bazi oyunlarda combat disinda yapilabiliyor yalnizca, bence guzel seyler bunlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı