Yeni Mezun Laptop Tavsiyesi

hande0707

Femtopat
Katılım
3 Aralık 2021
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Mezun olmak üzere olan bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, yazılım için kullanacağım birkaç sanal makine kurabileceğim ve çok karmaşık olmayacak şekilde görüntü işleme ve yapay zeka işlemlerimi kasma donma yapmadan kullanabileceğim bir laptop almayı planlıyorum. Oyunla hiç alakam yok. Hafif olması tercihim fiyat aralığım 12-20 bin lira arası. Aslında kafamdan bir 25 bin, çok zorlarsam da 30 bin lirayı laptop artı telefon için ayırdım ama önceliğim laptopum. ASUS marka Vivobook ve zenbooklar çok ilgimi çekiyor. Ama bazı noktalarda kafam karışık mesela 11.nesil bir G7 seri i7 işlemci mi daha mantıklı yoksa 11.nesil H seri bir i5 mi?
 
Mezun olmak üzere olan bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, yazılım için kullanacağım birkaç sanal makine kurabileceğim ve çok karmaşık olmayacak şekilde görüntü işleme ve yapay zeka işlemlerimi kasma donma yapmadan kullanabileceğim bir laptop almayı planlıyorum. Oyunla hiç alakam yok. Hafif olması tercihim fiyat aralığım 12-20 bin lira arası. Aslında kafamdan bir 25 bin, çok zorlarsam da 30 bin lirayı laptop artı telefon için ayırdım ama önceliğim laptopum. ASUS marka Vivobook ve zenbooklar çok ilgimi çekiyor. Ama bazı noktalarda kafam karışık mesela 11.nesil bir G7 seri i7 işlemci mi daha mantıklı yoksa 11.nesil h seri bir i5 mi?

Oyunda oynuyorsanız Gaming laptop bakın o paraya i7 11800h laptop bulursunuz.
 
Oyunda oynuyorsanız Gaming laptop bakın o paraya i7 11800h laptop bulursunuz.
Oyun hiç oynamıyorum, gamingler de benim için hantal kalıyor . Sürekli seyahat halindeyim . Hafif ve güçlü olması önemli ama gücün de sınırı yok gibi bu sektörde . O yüzden saydıklarımı hızlı yapabileceğim ve fiyatı en uygun olan laptopu seçmeye çalışıyorum. 11800h güzel bir fikir verdi teşekkürler .
Benim fikrim M1 MacBook alın. Windows ile falan uğraşmayın.
Aslında düşündüm ama Mac kullanan iş yerleri gerekirse temin ediyor çalışana , o yüzden vazgeçtim biraz. Öyle bi yerde çalışılırsa düşünürüm . Performanslı ve olabildiğince uygun fiyatlı amacım tabi .

Asus Vivobook Pro 15 OLED Intel Core i5 11300h 16 gb 512 gb ssd gtx 1650 4gb bu laptop hakkında ne düşünüyorsunuz ağırlık 1,65 , fiyatı da baya uyguna gelecek ama sadece onlineda hepsiburada gibi yerlerde buldum satışını.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı