GTX 980 Ti W11 497.09 sürücüsü sonrası sistem açılmıyor

abalta

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2018
Mesajlar
221
Makaleler
1
Çözümler
1
Herkese merhaba, sistemimde GTX 980 Ti ekran kartı var. Windows 11'e geçene kadar hiçbir sorunum yoktu. Fakat Windows 11'e geçtikten sonra GeForce Experience üzerinden ne zaman sürücüleri güncellersem tam ekran uygulamalarda oyun, tam ekran video vs. oynatırken bir anda ekrana sinyal gelmiyor ya da sistem çöküyordu. Ben de sorunun driver kaynaklı olacağını düşünüp GeForce Experience olmadan doğrudan NVIDIA'nın kendi sitesinden indirip temiz bir kurulum yapınca aynı sorunla tekrar karşılaşmadım.

Dün 497.09 driverını belki düzelmiştir diyerek GeForce Experience üzerinden indirip kurdum. İlk başta sorun yoktu ama bugün yine oyun oynarken bir anda ekran gitti. Normalde bilgisayarı kapatıp açınca ekran gelirdi fakat şu anda BIOS ekranı bile gelmiyor. Bu arada fark ettiğim başka bir durum ise Windows 11 uyumlu driver kursam bile NVIDIA Control panel -> help -> System Information kısmında hala Windows 10 64-bit yazıyor.

Sanırım GeForce Experience uygulaması Windows 11'de yanlış sürücüyü buluyor ya da GeForce Experience'ın Windows 11 ile farklı bir uyumsuzluğu var. Velhasıl şu anda ekran gelmediği için sürücüleri kaldırıp elle de kuramıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kart 1070 gücünde. Ama eski olduğundan 1070 kadar performans vermez. Benchmarklarda da öyle zaten. Düşüncem yeni driver uyum sağlamıyor karta. Windows 11 uyum sağlamıyor. Windows 10 ve eski driver tavsiye ederim. Büyük ihtimalle düzelir o zaman.
 
Artı -1 Eksi
980 Ti çok güç tüketiyor. PSU bir ihtimal olabilir.

Evet fakat önerilen Power Supply 600W, benim Power Supply 750W. Fakat şöyle bir şey okudum:

"Use PCI-e cables that are not in serial, i. E. Not two cables in One."

Benim ekran kartına tek bir kablo giriyordu. Yani tek kablodan 6+2/6+2 seri pinler çıkıyordu. Ekran kartına ayrı ayrı 2 farklı 6+2'li pinli kablo bağladım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı