Okullarda neden alaturka tuvalet var?

Bazı çocukların delik dışında her yere işeyeceğini bildiklerinden yapmıyorlardır bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Alaturka tuvaletlerin temizliği ve hijyeni toplu alanlarda daha avantajlıdır. Kimse milletin ayakta yaptığı sağa sola sıçrattığı idrarıyla gidip oraya mabadını koymaz herhalde :D dışarıda mecbur kalınca bile 3-5 kat peçete serer genelde insanlar.

Keko oturuşu yapılabilir ama biraz çalışmak gerek.
 
Arkadaşlar yıl olmuş 2021 hala alaturka tuvalet var.
Bunun nedeni nedir? Çünkü alafranga tarzı tuvalet nedense hiçbir okulda yok (devlet). Lise 2'ye gidiyorum durum hale böyle.
Kazan büyüklüğündeki tuvalete zor yapıyorlar. Tencere büyüklüğünde bir tek kapı idrar olmuyor. Sence yapılır mı? Hastanede yapmayı bilmiyor genç nesil. Çocuklara bir şey diyemiyorum o yüzden. Hastanede adam lavabo camına idrar yapmış , gerisini sen düşün.
 
Erkekler tuvaleti ile kadınlar tuvaleti arasındaki koku farkından bu sorunun cevabı çok rahat bulunabilir. 30 yaşıma geldim, ilkokuldan beri tüm eğitim kurumlarında medeni davranma ihtimali "kız" çocuklarının her zaman daha fazlaydı. O yüzden onlarda klozet, erkeklerde ise delik var. Yoksa bir kadın alaturka tuvaleti kullanamayacak olduğundan değil. İlköğretimi çok prestijli bir özel okulda okudum. Hiçbir fark yoktu. Erkek her zaman erkek. Üniversite yıllarımda kadınlar tuvaletini kullanmak zorunda bıraktıran bir kokudur o koku. Delik dışında her yere işemeyi sevdiğimiz için...

Evet, temizlemesi çok daha zordur. Fakat erkek klozeti temizlemek, kadın klozeti temizlemekten 100 kat daha zor bu sebeplerden. Duvarlara işiyor millet duvarlara. Temizlikçiler de mazlum mazlum yerleri siliyor koku neden gitmiyor diye merak ediyor. Cem yılmaz boşuna dememiş analog / dijital diye.

Bizim okulda her tuvalette 1 tane var ve rezalet durumdalar adam şifon çektiğimiz yere işemiş oda yetmemiş suyun bulunduğu depoya işemiş. Bunlara alaturka bile fazla bez bağlayıp gelsinler.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı