Ryzen 5 1600 AF Boost hızına gelmiyor

relax58

Decapat
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
95
Normalde işlemcinin Boost hızı 3.6 ama bende Max 3.5 oluyor. Zaten overclock yapmıyorum, bari Boost hızını alayım. Sorun nedir sizce?
 

Dosya Ekleri

  • e.png
    e.png
    41,4 KB · Görüntüleme: 40
  • Adsız.png
    Adsız.png
    26 KB · Görüntüleme: 39
Bilgisayarınız, güç ayarlarında dengeli modda ise yük altında 3.60 GHz değerine ulaşır. Performans modunu seçerseniz sürekli tam yük çalışır. Boşta iken 3.6 ile 3.4 GHz değerlerinin hiçbir farkı yoktur. Hatta boşta düşük değerler daha sağlıklıdır.
 
Üstteki Ryzen Balanced modunu seçip, yük altına sokmanız lazım işlemciyi. Yalnız anlamadığım şey şu. Neden illa 3.6 görmek istiyorsunuz? Gündelik kullanımlarda performans artışı, yüksek hızlarda olmaz yani çok çok küçük değerlerde olur. Hatta şu anki yüksek performans modunda da yük altında 3.6 görmeniz lazım.
 
Üstteki Ryzen balanced modunu seçip, yük altına sokmanız lazım işlemciyi. Yalnız anlamadığım şey şu. Neden illa 3.6 görmek istiyorsunuz? Gündelik kullanımlarda performans artışı, yüksek hızlarda olmaz yani çok çok küçük değerlerde olur. Hatta şu anki yüksek performans modunda da yük altında 3.6 görmeniz lazım.

Emülatör PUBG Mobile oynuyorum oda işlemci kullanıyor yük altında hiç 3.6 olmadı.
İşlemci kendini sürekli maksimum frekansta çalıştırmaz. Yük altında belki çıkabilir.

Valorant falanda oynarken hep 3.50 kendini sabitliyor gibi aynı.
 
AMD Ryzen Master programını öneririm. Kullanmasını bilmiyorsanız bile YouTube veya forumdan basit anlatımları var. 100 MHz değerinin, FPS üstünde fazla etki edeceğini düşünmüyorum. Belki de kullandığınız uygulamalar için kendini sabitlediği 3.4 veya 3.5 değerleri yeterli geliyordur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı