Turkcell Superonline bazı uygulamalara bağlanmıyor

Prelüd

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2020
Mesajlar
636
Çözümler
3
Konuyu açtığım tarih: 28.11.21

Esenlikler, iyi forumlar.

Yaklaşık 1 aydır kendi kişisel bilgisayarımdan bazı uygulamalara giremiyorum.
Şimdilik saptadıklarım: Spotify, Steam, Discord.

En başta bu problemin kullandığım depolama birimi ile ilgili olduğunu düşündüm. Bazı uygulamaları açamamam, "bad image" hatası almam, bad image hatası almadığım uygulamalara da bağlanamamam üzerine diskimi Hard Disk Sentinel ile taradım ve gerçekten ömrünü tamamladığını gördüm (56 tane bad sector mevcut) ama yukarıda belirttiğim uygulamaları Revo Uninstaller ile iz bırakmadan silip %100 performans veren sapasağlam diskime tekrar yüklediğimde yine bağlanamamam garibime gitti. "bad image" ve ağ hatalarına cidden saatlerimi verdikten sonra pes ettim. Aralık ayında yeni bir SSD alıp temiz Windows 11 kurmayı planladığım için Spotify ve Discord'u birkaç aylığına tarayıcıdan kullanmak bana pek sıkıntı yaratmazdı. O esnada Steam'e de girebiliyordum, yüklü olan oyunları oynayabiliyordum. Beni delirmeye sürükleyecek süreç, TES: Skyrim'e güncelleme gelmesiyle başladı. İnternetim her zamanki gibi gayet stabil 50/5 çalışmasına rağmen Steam kütüphanesinde güncellenmeyi bekleyen bütün oyunlar, güncelleme butonuna tıkladığım anda hata veriyordu. Silip yükleyince de durum değişmiyordu. Ben de internette küçük bir araştırmaya çıktım. Steam beta servisine katılırsam bu hatayı almayacağımı söylediler. O betaya katıldığım anda Steam, bir daha asla açılmadı. Sürekli "Steam güncelleme için çevrimiçi olmalıdır." hatası aldım. Muhtemelen betaya katılmasam da Launcher'a güncelleme geldiği anda aynı vaziyete düşecektim.

O saatten sonra cidden her yöntemi denedim. DNS ve proxy ayarlarıyla hiç oynamamama rağmen bazı forumlardan aldığım tavsiyeler üzerine defalarca değiştirdim, kayıt defterlerine girdim, CMD komutlarını denedim, Windows ayarlarını değiştirdim, defalarca sil-yükle yaptım, 3 defa Turkcell Superonline'ı aradım hatta modemimi bile değiştirdim. Olayı gayet anlaşılır şekilde izah etmeme rağmen sadece rutin kontroller yaptılar ve hiçbir değişiklik gözlemleyemedim. Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak sayfalarca forum gezdim, video izledim fakat hiçbir sonuç alamadım. Şu ana kadarki deneyimlerim doğrultusunda söyleyebilirim ki bu problem kesinlikle benim bağlandığım ağ ve Turkcell Superonline ile ilgili.

Steam'in tartışma sayfasında gördüm, benimle birebir aynı uygulamalara bağlanamayan, defalarca format atmasına rağmen 7 aydır aynı hatayı alan Amerikalı biri, bir bilgisayar mühendisinin tavsiyesiyle internet sağlayıcısını arayıp "80.bağlantı portunu kontrol eder misiniz?" demiş, öyle çözmüş. Bu 80.port, Türkiye'deki internet sağlayıcılarının, özellikle Turkcell Superonline'ın lügatında ne diye geçer? Arayıp 80.portu sorduğum zaman anlayamadılar.

Ne yapsam, müşteri hizmetlerini arayıp ne desem bu problemi ortadan kaldırabilirim? Bu konuda bilgili zâtların cevaplamasını rica ederim.

Hikayenin Origin'ini gözlemlemek isteyenler için:

 
Son düzenleme:
Benim sorunumla alakasız gibi görünüyor.
Benimde amazon prime girmiyordu güvenli internet açıkmış kapattım halloldu FTTH Superonline.
Arayıp sordum, kapalıymış.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı