ASUS kaynaklı anakart yanması durumunda yasal haklar nedir?

Dava açacaksanız ya da açtıysanız, çalıştığınız avukatlar daha iyi bilir tabi ama bu sorun yüzünden harcadığınız zaman süresince mesai giderleriniz + yıpranma durumunuzu şikayet ya da dava dosyasına yansıtmayı unutmayın. Sadece bilgisayarın ücreti ya da değişimi olmamalı talebiniz.
 
Arkadaşlar öncelikle bu mesaj topluluğunun tümünü okursanız çok sevinirim başıma gelenler konusunda ayrı ayrı bilgiler var hepsini toplayamadım. Şimdiden teşekkürler.
Hakkini ara kardesim bildigin icine etmisler isin. Benim de eski Acer laptopumla bir kere isim kesisti bu isguzarlarla Turkiye'nin suphe goturmez en beceriksiz servisidir SMS INFOCOMM.
Doğrudur hocam içine ettiler cihazımın... Ben SMS İNFOCOM'un "hünerini" duyunca KVK Teknik servise gönderdim farklı olsun kaliteli olsun diye ama işte aynı şeyin laciverti... Bu arada başka bir arkadaşımda eski model bir ROG kullanıcısı -eksi dediğimde 1070 var içinde- , temizlik için gönderdiğinde SSD'yi çalmışlardı sonra işte özür dileyerek geri verdiler SMS İNFOCOM'a bulaşmayın...
İade için 6 ay muhabbetini Lenovo teknik servisi söylemişti bana. Sanırsam ürün tamir edilemez ise iade/değişim çıkıyor. Fakat ürünün tamiri büyük ihtimalle yapılacaktır. İlk 6 ay içerisinde sorun çıktığı zaman iade isteyebiliyorsunuz.
Evet hocam sonradan döndüler evet değişim hakkınız var dediler ama bu seferde satıcı ile görüşeceksiniz muadil ürün varsa değişim olur dediler. Gittim elbette ellerinde muadil ve aynısı ürün yoktu ve 3.000 TL farkla RTX 3050 olan TUF satmaya çalıştılar...
Ticket açmakla uğraşmayın. THH'ye başvurmanız daha mantıklı.
Tamamdır hocam yarın gideceğim, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Öncelikle geçmiş olsun hocam, hakkınızı arayın ve tüm olanları ASUS globalede bir maille aktarın. Görsünler Türkiye'deki iş ortaklarının beceriksizliğini. @Ryota tüketici hakları konusunda çok bilgili, müsaitse yardım eder muhtemelen.
Aktaracağım hocam, sizin bildiğiniz bir iletişim kanalı var mı bunların? Global olanı bilmiyorum da :D.
@xbea Hocam geçmiş olsun öncelikle. Dönüş yapıldı mı size? Aynı cihaza sahibim sizinle, acaba sıvı metal macununun neden aktığı konusunda bilginiz var mı? Sizin böyle olduğunu görünce bir çekindim bende. Cihazı genelde evde kullanıyorum fazla hareket ettirmiyorum.
Hocam dönüş yapılmadı neden aktığına dair bir bilgi yapılmadı. Sadece garanti dahili olacağını ve cihazın kusurlu olduğunu söylediler bana. Ben cihazı hareket ettirdim yalan yok ama gidip de sırtımda çanta ile de 1km bile yürümemişimdir. Yani öyle ahım şahım taşımadım ama oda içerisinde başka masalara olsun işte sonra koltuk üzerinden kullanmışlığım var.
Geçmiş olsun hocam,
Servise baskı yapın, THK'ya şikayet edeceğinizi belirtin ve edin.
Hocam servisi aradım ancak olaylar biraz garipleşti:

Önce ilk konuştuğum adam bana kayıt açıldığını ve ilgileneceklerini söyledi. Cuma günü son mesai günüydü, araya hafta sonu girdi ve bugün tekrar aradım. Karşıma çıkan kadın böyle bir talep olmadığını ve kayıt açılmadığını belirtti sonra ben olayları anlatınca "Aa evet var böyle bir talep" dedi. Sonra ise istersem tekrar servise verebileceğimi ve "gerekli incelemeler" sonucunda tekrar kusurların onarımı yapılabileceğini söyledi. Tabii ki ben şaşırdım "elimde kanıtlar var, bundan öncesinde satıcı ile alakalıydı sorun ancak artık sizin yetki verdiğini teknik servisin yani sizinle alakalı sorun dedim" pişkin bir şekilde "benim buradan yapabileceğim bir şey yok beyfendi" dedi ve konuşmayı zaten burada sonlandırdım. Anlaşılan benim için Tüketici mahkemesi yolu gözüktü...
@xbea geçmiş olsun hocam. Ben @Ryota ya Discord'dan yazacağım, o çözebilir konuyu (bu arada foruma 2-3 aydır ilk kez girdim siz etiket atmışsınız) :)
Çok teşekkür ederim hocam benim için bunu yaptınız :D. Ne güzel bir karşılaşma bende uzun aradan sonra bilgisayarımın da gelmesi ile aktif olmuştum 😇.
Geçmiş olsun hocam. THH bu konuya bakacaktır. Güncellenen limitler dahilindedir diye düşünüyorum cihazın parası.

Ek olarak bağlı olduğunuz ilçeye göre THH sonuçları çok gecikebiliyor. Ben İzmir'de 3 ayda sonuç alırken, Kadıköy'de bu süre en az 8 ay oluyor. O yüzden orası genellikle uzun bir yol. BU fotoğraflarla online olarak şikayet açabilirsiniz. Ancak şikayet içerisine kesin bir dille sıfır ürünle değişim istediğinizi belirtin. Muhtemelen olumlu karar çıkar ancak zamanını bilemiyorum.

Online şikayet linki; Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi

Bende aynı cihazın 2021 modeline sahibim. Çok canım sıkıldı bende de sıvı metal var. Böyle bir durum yaşasam ben direkt globale çakardım maili. Biraz dedektiflik oynayın ve Linkedin'den Asus'un Avrupa'da ki veya globaldeki yöneticilerini bulmaya çalışın. Orada hem Likedin üzerinden mesaj imkanı var hem de sizi bağlantı olarak kabul ederse ve eklemişse mail adresleri görünüyor. Oralardan da deneyin şansınızı derim. İlgilenecek birini bulursanız yaşadığınız bu kadar olayın üzerine üst modelini bile verdilebilirler. Farklı firmalarda çok gördüm böyle olayları.
Hocam cihazın parası o zaman ile normalde 16.000 TL civarı ancak ben indirim ile 14.600 TL'ye almıştım. Faturaya 16.000 TL olarak girilmiş bu arada ancak ben satıcı mağaza ile görüştüm ve onlarda paranın N11'in iade edilebileceğini ancak tabii ki indirimli fiyat ı vereceğini söylediler. Kocaeli'ndeyim şu an sanırsam buradan başvuru yapmam gerekecek.

Bunun dışında benimde canım sıkıldı, başka işlerimde ve tüm ilgimi bu işe veremediğim için daha globale yazamadım bile düşünün. Dedektiflik yapabilir miyim? Bilmiyorum ancak yinede detaylı bir mail yazmayı gerçekten istiyorum. Reddit üzerinden belki konu da açabilirim. Bu konularda tecrübeniz var ise benimle paylaşırsanız çok memnun olurum, biraz deneyimsizim bu konularda çünkü.
Türkiye'den Globale mail atmanın işe yaradığını bugüne kadar görmedim. Adamlar çok sallamıyorlar kendi servislerini. Sebebi ise servisin "Asus Yetkili Servisi" diye geçse de "Ryota Elektronik" vari özel şirketin üstlenmiş olması. Yani servis aslında Asus'un kurduğu değil, ortaklık sağladığı ve yetki verdiği rastgele bir teknoloji servisi oluyor. Örneğin Lenovo'nun yetkili servisi olan BDH aynı zamanda Samsung'un, ViewSonic'in, Dell'in ve HP'nin de yetkili servisi.

THH'ye açık bir şekilde başvurun. Sorunlarınızı anlatın. Dikkatli olun çünkü bilirkişi raporuna kalırsanız ve cahil birisi gelirse sıkıntı çıkartabilir. Olabildiğince net, mantıklı ve kesin davranın anlatırken.

Kur çok değişti. Servis muhtemelen siz beyanda bulunmazsanız kafalarına göre ya ücretsiz parça değiştirir ya da para iadesinde bulunur size sormadan. Bu da THH ile çözülebilecek bir durum ancak süreci uzatır. O yüzden beyanınızın sonunda açık açık "Sıfır ürünle bire bir değişim" veya "Stokta yoksa en az misli ile değişim" yazmayı unutmayın.

Sonucun çıkması, eksik veya fazla, 6 ay sürecektir. Yetkili servis, karar çıktıktan sonra geciktirse geciktirse 2 ay geciktirebilir. Onu da şöyle yapar; size haklı olduğunuz kararı ulaşır, onlara da yapacakları şeyin kararı gönderilir ve bir müddet süre verilir. Onlar da son güne kadar bekletir. Genelde yaparlar böyle muziplikler.



İlçe değil de bu olay miktar yüksek olduğundan İl Hakem Heyetine taşınabilir gibime geliyor.
Evet dediğiniz gibi kendi servisleri olmadığını için beni dikkate almayabilirler ama yine de denemekten zarar gelmez bence değil mi?

Hocam açık bir şekilde derken kastınız nedir? Yani ben biraz uzatabilen bir kişiyim -mesajlarımdan anlamışsınızdır- bunu nasıl yazmalıyım? Hata yapmak istemiyorum açıkçası siz böyle deyince.

Kesinlikle katılıyorum. Zaten şu anda ben daha karar veremeden cihazda hemen onarımı tamamladılar ama bu sefer cihaz bu duruma geldi. Yani benim biraz kafam karışmadı değil açıkçası. Hatta bu kısımda anlatmıştım:
Evet konuma cevap yazıp yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. ASUS suçu kabul etti ve ücretsiz olarak ankart, LCD ekran ve LCD ekran flex kablosunu değiştirdi. Ücretsiz değişim hakkımı ne yazık ki kullanamadım; doğrusu kullanmayı denedim ama satın aldığım mağazada benim cihazdan kalmamış ve muadil olarak da bir cihaz önermediler elbette. Yani şu an ücretsiz onarım yapıldı.
Bu durumda iken nasıl bir başvuru yapmalıyım hocam? Bu konulara hiç işim düşmediği için biraz cahil kalıyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şu anki mevcut durumu açıklayan kısımda burası:
Gel gelelim işin diğer kısmına: Şimdi ise ekran kısmında aşağıda görsel olarak ekledim şekilde ayrık yerler var. Bildiğiniz monitörün içini gözükecek şekilde. Aynı zamanda kasa da da ayrımlar mevcut durumda. Son olarak göndermeden önce cihazın her yerini en ince ayrıntısına kadar çektiğim fark ettim ve en ciddi sorun: Bakır ısı borularının çıkışlarında ki tel tel ince ayrılmış ızgaraları yamultmuşlar! Evet evet doğru duydunuz yamultup göndermişler. Bu da aşağıda fotolarda mevcut
Öncesinde de şöyle saçma bir olay gerçekleşti:
Bunun öncesinde süreçten bahsedeyim: Öncelikle hem KVK Teknik servis hem ASUS müşteri hizmetleri "Fabrika çıkışlı sıvı metal macun" kullanılan bir cihaz sattıklarından haberleri yok!

Ben bunu dile getirdiğimde önce genel müdürlüğe ardından da yurt dışındaki operasyon müdürlüğüne bir talep açmışlar ve yurt dışından gelen "Evet, böyle bir ürün var ve bu kullanıcı hatası değil" mesajı sonrasında garanti dahili işlem görülmüş bulunmaktayım.
Tüm bunlar dikkate alındığında beni yönlendirir iseniz gerçekten size minnettar kalırım. İlginiz çok teşekkür ederim. Son olarak ben Kocaeli'nde okuyorum ancak son 20 gün sonra 14 günlük tatile gireceğim bundan dolayı mahkeme gibi duruşmaya çağırmazlar değil mi?
Güncellenen rakamlarda ilçeler için 10.280 TL , il heyetleri için 15.430 TL belirlenmiş yeni yılda.

Cihazın fatura bedeli burada önemli.
O zaman ben İl heyetine giderim muhtemelen.
Dava açacaksanız ya da açtıysanız, çalıştığınız avukatlar daha iyi bilir tabi ama bu sorun yüzünden harcadığınız zaman süresince mesai giderleriniz + yıpranma durumunuzu şikayet ya da dava dosyasına yansıtmayı unutmayın. Sadece bilgisayarın ücreti ya da değişimi olmamalı talebiniz.
Bunu araştıracağım hocam, belki @Ryota hocamın bir bilgisi vardır. En azından ya o ücret yada mesela diyelim muadil ürün daha pahalı ancak bu mağduriyetten dolayı farkın kapatılması gibi bir durum olursa çok hoş olurdu.
Sonucu bekle baktın olumsuz e-Devlet'ten tüketici hakem heyetine ver gitsin o zaman nasıl ilgileniyorlar.
Hocam zaten yarın sanırsam hem il tüketici hakem heyetine/mahkemesine hem ASUS TÜRKİYE Genel merkezine gideceğim bakalım onlar ne diyecek...

Eklemeyi unuttuğum bir şey olursa buradan güncellerim yada yeni gelişmeler olursa yine buradan güncelleme yaparım. İlginiz için teşekkür ederim tüm hocalarıma...

@Ryota hocam bir de mahkemeye başvurunca cihazı alıyorlar mı? Yoksa cihaz değil fotoğraflar mı kalıyor sadece?
Arkadaşlar öncelikle bu mesaj topluluğunun tümünü okursanız çok sevinirim başıma gelenler konusunda ayrı ayrı bilgiler var hepsini toplayamadım. Şimdiden teşekkürler.

Doğrudur hocam içine ettiler cihazımın... Ben SMS İNFOCOM'un "hünerini" duyunca KVK Teknik servise gönderdim farklı olsun kaliteli olsun diye ama işte aynı şeyin laciverti... Bu arada başka bir arkadaşımda eski model bir ROG kullanıcısı -eksi dediğimde 1070 var içinde- , temizlik için gönderdiğinde SSD'yi çalmışlardı sonra işte özür dileyerek geri verdiler SMS İNFOCOM'a bulaşmayın...

Evet hocam sonradan döndüler evet değişim hakkınız var dediler ama bu seferde satıcı ile görüşeceksiniz muadil ürün varsa değişim olur dediler. Gittim elbette ellerinde muadil ve aynısı ürün yoktu ve 3.000 TL farkla RTX 3050 olan TUF satmaya çalıştılar...

Tamamdır hocam yarın gideceğim, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Aktaracağım hocam, sizin bildiğiniz bir iletişim kanalı var mı bunların? Global olanı bilmiyorum da :D.

Hocam dönüş yapılmadı neden aktığına dair bir bilgi yapılmadı. Sadece garanti dahili olacağını ve cihazın kusurlu olduğunu söylediler bana. Ben cihazı hareket ettirdim yalan yok ama gidip de sırtımda çanta ile de 1km bile yürümemişimdir. Yani öyle ahım şahım taşımadım ama oda içerisinde başka masalara olsun işte sonra koltuk üzerinden kullanmışlığım var.

Hocam servisi aradım ancak olaylar biraz garipleşti:

Önce ilk konuştuğum adam bana kayıt açıldığını ve ilgileneceklerini söyledi. Cuma günü son mesai günüydü, araya hafta sonu girdi ve bugün tekrar aradım. Karşıma çıkan kadın böyle bir talep olmadığını ve kayıt açılmadığını belirtti sonra ben olayları anlatınca "Aa evet var böyle bir talep" dedi. Sonra ise istersem tekrar servise verebileceğimi ve "gerekli incelemeler" sonucunda tekrar kusurların onarımı yapılabileceğini söyledi. Tabii ki ben şaşırdım "elimde kanıtlar var, bundan öncesinde satıcı ile alakalıydı sorun ancak artık sizin yetki verdiğini teknik servisin yani sizinle alakalı sorun dedim" pişkin bir şekilde "benim buradan yapabileceğim bir şey yok beyfendi" dedi ve konuşmayı zaten burada sonlandırdım. Anlaşılan benim için Tüketici mahkemesi yolu gözüktü...

Çok teşekkür ederim hocam benim için bunu yaptınız :D. Ne güzel bir karşılaşma bende uzun aradan sonra bilgisayarımın da gelmesi ile aktif olmuştum 😇.

Hocam cihazın parası o zaman ile normalde 16.000 TL civarı ancak ben indirim ile 14.600 TL'ye almıştım. Faturaya 16.000 TL olarak girilmiş bu arada ancak ben satıcı mağaza ile görüştüm ve onlarda paranın N11'in iade edilebileceğini ancak tabii ki indirimli fiyat ı vereceğini söylediler. Kocaeli'ndeyim şu an sanırsam buradan başvuru yapmam gerekecek.

Bunun dışında benimde canım sıkıldı, başka işlerimde ve tüm ilgimi bu işe veremediğim için daha globale yazamadım bile düşünün. Dedektiflik yapabilir miyim? Bilmiyorum ancak yinede detaylı bir mail yazmayı gerçekten istiyorum. Reddit üzerinden belki konu da açabilirim. Bu konularda tecrübeniz var ise benimle paylaşırsanız çok memnun olurum, biraz deneyimsizim bu konularda çünkü.

Evet dediğiniz gibi kendi servisleri olmadığını için beni dikkate almayabilirler ama yine de denemekten zarar gelmez bence değil mi?

Hocam açık bir şekilde derken kastınız nedir? Yani ben biraz uzatabilen bir kişiyim -mesajlarımdan anlamışsınızdır- bunu nasıl yazmalıyım? Hata yapmak istemiyorum açıkçası siz böyle deyince.

Kesinlikle katılıyorum. Zaten şu anda ben daha karar veremeden cihazda hemen onarımı tamamladılar ama bu sefer cihaz bu duruma geldi. Yani benim biraz kafam karışmadı değil açıkçası. Hatta bu kısımda anlatmıştım:

Bu durumda iken nasıl bir başvuru yapmalıyım hocam? Bu konulara hiç işim düşmediği için biraz cahil kalıyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şu anki mevcut durumu açıklayan kısımda burası:

Öncesinde de şöyle saçma bir olay gerçekleşti:

Tüm bunlar dikkate alındığında beni yönlendirir iseniz gerçekten size minnettar kalırım. İlginiz çok teşekkür ederim. Son olarak ben Kocaeli'nde okuyorum ancak son 20 gün sonra 14 günlük tatile gireceğim bundan dolayı mahkeme gibi duruşmaya çağırmazlar değil mi?

O zaman ben İl heyetine giderim muhtemelen.

Bunu araştıracağım hocam, belki @Ryota hocamın bir bilgisi vardır. En azından ya o ücret yada mesela diyelim muadil ürün daha pahalı ancak bu mağduriyetten dolayı farkın kapatılması gibi bir durum olursa çok hoş olurdu.

Hocam zaten yarın sanırsam hem il tüketici hakem heyetine/mahkemesine hem ASUS TÜRKİYE Genel merkezine gideceğim bakalım onlar ne diyecek...

Eklemeyi unuttuğum bir şey olursa buradan güncellerim yada yeni gelişmeler olursa yine buradan güncelleme yaparım. İlginiz için teşekkür ederim tüm hocalarıma...

@Ryota hocam bir de mahkemeye başvurunca cihazı alıyorlar mı? Yoksa cihaz değil fotoğraflar mı kalıyor sadece?
Arkadaşlar konu hala günceldir. @Ryota hocam ASUS'tan servis fişi istedim çünkü bendekinde hiçbir şey yazmıyordu arıza veya işte şu parçalar değiştirildi diye bir şey yazmıyordu. Bende müşteri hizmetlerinden o okudukları şey ne ise onu talep ettim hala bekliyorum sizce iyi yapmış mıyım? Bir de DOA raporu ve verilen hasarların tespiti için tekrar teknik servise verin diyorlar vermeli miyim?
@Turkish Kebab hocam @Ryota hocamın Disordu varsa onun da izni ile benimle paylaşır mısınız? Şu an yazdığım mesajdan sonra biraz boşlukta kaldım açıkçası. Bir de Cinebench R23 testinde sizde hatırlarsınız Lenovo Legion 5 Pro konusunda 10300 puan alırken şu an 8000 ile 8500 arası alıyor aynı zamanda sıcaklık orada 93 ile 90 arasındayken şu an 94-95 ve tepe nokta 100 derece gördü. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim hepsini videoya çektim. Son olarak hala ekran kırpma sorunu devam ediyor. Yani garanti için gönderdiğim cihazda sorun devam ediyor. Bana yardımcı olun ya gerçekten çok boşluğuma gelen bir dönemdeyim, sınavlar filan derken ilgilenemiyorum da...
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar öncelikle bu mesaj topluluğunun tümünü okursanız çok sevinirim başıma gelenler konusunda ayrı ayrı bilgiler var hepsini toplayamadım. Şimdiden teşekkürler.

Doğrudur hocam içine ettiler cihazımın... Ben SMS İNFOCOM'un "hünerini" duyunca KVK Teknik servise gönderdim farklı olsun kaliteli olsun diye ama işte aynı şeyin laciverti... Bu arada başka bir arkadaşımda eski model bir ROG kullanıcısı -eksi dediğimde 1070 var içinde-, temizlik için gönderdiğinde SSD'yi çalmışlardı sonra işte özür dileyerek geri verdiler SMS İNFOCOM'a bulaşmayın...

Evet hocam sonradan döndüler evet değişim hakkınız var dediler ama bu sefer de satıcı ile görüşeceksiniz muadil ürün varsa değişim olur dediler. Gittim elbette ellerinde muadil ve aynısı ürün yoktu ve 3.000 TL farkla RTX 3050 olan TUF satmaya çalıştılar...

Tamamdır hocam yarın gideceğim, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Aktaracağım hocam, sizin bildiğiniz bir iletişim kanalı var mı bunların? Global olanı bilmiyorum da :D.

Hocam dönüş yapılmadı neden aktığına dair bir bilgi yapılmadı. Sadece garanti dahili olacağını ve cihazın kusurlu olduğunu söylediler bana. Ben cihazı hareket ettirdim yalan yok ama gidip de sırtımda çanta ile de 1km bile yürümemişimdir. Yani öyle ahım şahım taşımadım ama oda içerisinde başka masalara olsun işte sonra koltuk üzerinden kullanmışlığım var.

Hocam servisi aradım ancak olaylar biraz garipleşti:

Önce ilk konuştuğum adam bana kayıt açıldığını ve ilgileneceklerini söyledi. Cuma günü son mesai günüydü, araya hafta sonu girdi ve bugün tekrar aradım. Karşıma çıkan kadın böyle bir talep olmadığını ve kayıt açılmadığını belirtti sonra ben olayları anlatınca "Aa evet var böyle bir talep" dedi. Sonra ise istersem tekrar servise verebileceğimi ve "gerekli incelemeler" sonucunda tekrar kusurların onarımı yapılabileceğini söyledi. Tabii ki ben şaşırdım "elimde kanıtlar var, bundan öncesinde satıcı ile alakalıydı sorun ancak artık sizin yetki verdiğini teknik servisin yani sizinle alakalı sorun dedim" pişkin bir şekilde "benim buradan yapabileceğim bir şey yok beyefendi" dedi ve konuşmayı zaten burada sonlandırdım. Anlaşılan benim için Tüketici mahkemesi yolu gözüktü...

Çok teşekkür ederim hocam benim için bunu yaptınız :D. Ne güzel bir karşılaşma bende uzun aradan sonra bilgisayarımın da gelmesi ile aktif olmuştum 😇.

Hocam cihazın parası o zaman ile normalde 16.000 TL civarı ancak ben indirim ile 14.600 TL'ye almıştım. Faturaya 16.000 TL olarak girilmiş bu arada ancak ben satıcı mağaza ile görüştüm ve onlarda paranın N11'in iade edilebileceğini ancak tabii ki indirimli fiyat ı vereceğini söylediler. Kocaeli'ndeyim şu an sanırsam buradan başvuru yapmam gerekecek.

Bunun dışında benim de canım sıkıldı, başka işlerimde ve tüm ilgimi bu işe veremediğim için daha globale yazamadım bile düşünün. Dedektiflik yapabilir miyim? Bilmiyorum ancak yine de detaylı bir mail yazmayı gerçekten istiyorum. Reddit üzerinden belki konu da açabilirim. Bu konularda tecrübeniz var ise benimle paylaşırsanız çok memnun olurum, biraz deneyimsizim bu konularda çünkü.

Evet dediğiniz gibi kendi servisleri olmadığını için beni dikkate almayabilirler ama yine de denemekten zarar gelmez bence değil mi?

Hocam açık bir şekilde derken kastınız nedir? Yani ben biraz uzatabilen bir kişiyim -mesajlarımdan anlamışsınızdır- bunu nasıl yazmalıyım? Hata yapmak istemiyorum açıkçası siz böyle deyince.

Kesinlikle katılıyorum. Zaten şu anda ben daha karar veremeden cihazda hemen onarımı tamamladılar ama bu sefer cihaz bu duruma geldi. Yani benim biraz kafam karışmadı değil açıkçası. Hatta bu kısımda anlatmıştım:

Bu durumda iken nasıl bir başvuru yapmalıyım hocam? Bu konulara hiç işim düşmediği için biraz cahil kalıyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şu anki mevcut durumu açıklayan kısımda burası:

Öncesinde de şöyle saçma bir olay gerçekleşti:

Tüm bunlar dikkate alındığında beni yönlendirir iseniz gerçekten size minnettar kalırım. İlginiz çok teşekkür ederim. Son olarak ben Kocaeli'nde okuyorum ancak son 20 gün sonra 14 günlük tatile gireceğim bundan dolayı mahkeme gibi duruşmaya çağırmazlar değil mi?

O zaman ben İl heyetine giderim muhtemelen.

Bunu araştıracağım hocam, belki @Ryota hocamın bir bilgisi vardır. En azından ya o ücret ya da mesela diyelim muadil ürün daha pahalı ancak bu mağduriyetten dolayı farkın kapatılması gibi bir durum olursa çok hoş olurdu.

Hocam zaten yarın sanırsam hem il tüketici hakem heyetine/mahkemesine hem ASUS Türkiye Genel merkezine gideceğim bakalım onlar ne diyecek...

Eklemeyi unuttuğum bir şey olursa buradan güncellerim ya da yeni gelişmeler olursa yine buradan güncelleme yaparım. İlginiz için teşekkür ederim tüm hocalarıma...

@Ryota hocam bir de mahkemeye başvurunca cihazı alıyorlar mı? Yoksa cihaz değil fotoğraflar mı kalıyor sadece?

Arkadaşlar konu hala günceldir. @Ryota hocam ASUS'tan servis fişi istedim çünkü bendekinde hiçbir şey yazmıyordu arıza veya işte şu parçalar değiştirildi diye bir şey yazmıyordu. Bende müşteri hizmetlerinden o okudukları şey ne ise onu talep ettim hala bekliyorum sizce iyi yapmış mıyım? Bir de DOA raporu ve verilen hasarların tespiti için tekrar teknik servise verin diyorlar vermeli miyim?
@Turkish Kebab hocam @Ryota hocamın Disordu varsa onun da izni ile benimle paylaşır mısınız? Şu an yazdığım mesajdan sonra biraz boşlukta kaldım açıkçası. Bir de Cinebench R23 testinde sizde hatırlarsınız Lenovo Legion 5 Pro konusunda 10300 puan alırken şu an 8000 ile 8500 arası alıyor aynı zamanda sıcaklık orada 93 ile 90 arasındayken şu an 94-95 ve tepe nokta 100 derece gördü. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim hepsini videoya çektim. Son olarak hala ekran kırpma sorunu devam ediyor. Yani garanti için gönderdiğim cihazda sorun devam ediyor. Bana yardımcı olun ya gerçekten çok boşluğuma gelen bir dönemdeyim, sınavlar filan derken ilgilenemiyorum da...

Laptopcuların hepsinin Discord'u var ama özel iletişim adresi paylaşmak yasak olduğu için paylaşamıyorum. Nasıl yapalım?
 
Hocam açık bir şekilde derken kastınız nedir? Yani ben biraz uzatabilen bir kişiyim -mesajlarımdan anlamışsınızdır- bunu nasıl yazmalıyım? Hata yapmak istemiyorum açıkçası siz böyle deyince.
Yani teknik terimleri vs çok uzatmadan, tam olarak belirtin demek istedim hocam.

Bu durumda iken nasıl bir başvuru yapmalıyım hocam? Bu konulara hiç işim düşmediği için biraz cahil kalıyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şu anki mevcut durumu açıklayan kısımda burası:
Düz bir şekilde E-Devlet üzerinden başvurun. Onlar zaten miktarı gördüğünde İl Hakem Heyetine vereceklerdir.

@Ryota hocam bir de mahkemeye başvurunca cihazı alıyorlar mı? Yoksa cihaz değil fotoğraflar mı kalıyor sadece?
Hayır. Süreç bitene kadar cihazınızı çatır çatır kullanmaya devam edeceksiniz hocam.

Arkadaşlar konu hala günceldir. @Ryota hocam ASUS'tan servis fişi istedim çünkü bendekinde hiçbir şey yazmıyordu arıza veya işte şu parçalar değiştirildi diye bir şey yazmıyordu. Bende müşteri hizmetlerinden o okudukları şey ne ise onu talep ettim hala bekliyorum sizce iyi yapmış mıyım?
Doğru yapmışsınız.

Bir de DOA raporu ve verilen hasarların tespiti için tekrar teknik servise verin diyorlar vermeli miyim?
Zaten parça değişiminde ücret almamışlarsa bu ürünün kusurlu (DOA: Dead on Arrival) olduğunun kanıtıdır. Eğer cihaza ellemeyip sadece "inceleyeceklerse" yollanabilir diye düşünüyorum.

Bir de Cinebench R23 testinde sizde hatırlarsınız Lenovo Legion 5 Pro konusunda 10300 puan alırken şu an 8000 ile 8500 arası alıyor aynı zamanda sıcaklık orada 93 ile 90 arasındayken şu an 94-95 ve tepe nokta 100 derece gördü. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim hepsini videoya çektim. Son olarak hala ekran kırpma sorunu devam ediyor. Yani garanti için gönderdiğim cihazda sorun devam ediyor.
Ürünün kasası açılıp kapanırken belli ki bir şeyleri yanlış yapmışlar. Thermal throttling oluyor da olabilir. Genelde bilgisayarlarda ilk günlerden sonra bu tarz düşüşler veya çıkışlar olabilir. Ortam sıcaklığı, iç temizlik, kasanın hava akışı vs değişkenlik gösterebildiğinden böyle şeyler göz ardı edilebilir. Fakat sizin cihazın kusurlu olduğuna şüphe yok.

2 yıl içerisinde birden fazla kez kullanıcı hatası dışında bir bozulma meydana gelmişse 2. seferde ürün kusurlu olarak sayılır ve tüketici seçimlik hakları doğar. Yani etik olarak olması gereken sizin yollamanız, onlarında "Evet beceremedik. Seçimlik haklarınızı kullanabilirsiniz." demesi. Fakat maalesef bu kadar insancıl olmuyorlar.
 
Yani teknik terimleri vs çok uzatmadan, tam olarak belirtin demek istedim hocam.
Anladım hocam kafa karıştırmaması için sade anlatmam gerek.
Düz bir şekilde E-Devlet üzerinden başvurun. Onlar zaten miktarı gördüğünde İl Hakem Heyetine vereceklerdir.
O zaman fiş geldiği gibi başvurumu başlatacağım hocam.
Hayır. Süreç bitene kadar cihazınızı çatır çatır kullanmaya devam edeceksiniz hocam.
Hocam işte bu harika oldu gerçekten, yani olmasaydı çok sıkıntıya girerdim.
Doğru yapmışsınız.
Teşekkür ederim hocam ancak hala fiş göndermediler. Benden en son 12'sinde bendeki fişin fotoğrafını talep ettiler bende gönderdim sonra talebiniz iletilmiştir dediler hala ses yok. Yarın tekrar arayacağım. Fişi almak için İstanbul'a bile gideceğim artık.
Zaten parça değişiminde ücret almamışlarsa bu ürünün kusurlu (DOA: Dead on Arrival) olduğunun kanıtıdır. Eğer cihaza ellemeyip sadece "inceleyeceklerse" yollanabilir diye düşünüyorum.
Buna gerçekten çok sevindim. Bende nasıl DOA olduğunu anlatacağım diyordum. Dediğiniz gibi kaç kere konuştum müşteri hizmetleri ile ve hepsi de evet garanti dahili ücretsiz değiştirildi dediler. Ellemeyeceklerini zannetmiyorum hocam çünkü şöyle dediler:

"İşte cihazın ilk girdiği halindeki görüntüler ile şimdiki hali incelenecek"

Ama ben teknik servise gidip yüz yüze konuştuğumda dedim ki "güvenlik etiketi üzerindeydi, kasayı açtığınızda cihazın fotoğraflarını çekmediniz mi?" onlarda "hayır çekmedik" dediler :D. Yani bence kayıt filan yok. Bir de ben acaba operatörüm üzerinden ses kayıtlarımı isteyebiliyor muyum? Çünkü bu konuşmaların da delil olması gerekiyor bence. ASUS'tan veya operatörümden istesem daha mantıklı galiba.
Ürünün kasası açılıp kapanırken belli ki bir şeyleri yanlış yapmışlar. Thermal throttling oluyor da olabilir. Genelde bilgisayarlarda ilk günlerden sonra bu tarz düşüşler veya çıkışlar olabilir. Ortam sıcaklığı, iç temizlik, kasanın hava akışı vs değişkenlik gösterebildiğinden böyle şeyler göz ardı edilebilir. Fakat sizin cihazın kusurlu olduğuna şüphe yok.
Hocam zaten o testi yaptığımda cihazı alalı 6 ayı geçmişti yani performans kaybı olacaksa çoktan olması lazımdı. Yani cihazı içine etmişler bence...
2 yıl içerisinde birden fazla kez kullanıcı hatası dışında bir bozulma meydana gelmişse 2. seferde ürün kusurlu olarak sayılır ve tüketici seçimlik hakları doğar. Yani etik olarak olması gereken sizin yollamanız, onlarında "Evet beceremedik. Seçimlik haklarınızı kullanabilirsiniz." demesi. Fakat maalesef bu kadar insancıl olmuyorlar.
Bence de hocam, elimde video var ama göndereceğim ve dedikleri şey: test ettik ve sorun yoktur... Ardından gelen cihaz sorun devam ediyor olacak ne yazık ki. Ben en iyi fişi alayım ve ardından direkt THH yolunu tutayım hocam.

@Ryota hocam son olarak: Ben şimdi tam olarak değişim için başvuracağım değil mi? Cihazım kusurlu -DOA- olduğunu ve daha haklarımı kullanamadan ücretsiz onarım yapıldığını söyleyeceğim ve kendisi veya misli ile değişimi isteyeceğim. Belgelere de bu fişi eklesem sanırım yeterli olacaktır. Diğer o fotoğrafları da ekleyeyim mi?
 
Arkadaşlar öncelikle bu mesaj topluluğunun tümünü okursanız çok sevinirim başıma gelenler konusunda ayrı ayrı bilgiler var hepsini toplayamadım. Şimdiden teşekkürler.

Doğrudur hocam içine ettiler cihazımın... Ben SMS İNFOCOM'un "hünerini" duyunca KVK Teknik servise gönderdim farklı olsun kaliteli olsun diye ama işte aynı şeyin laciverti... Bu arada başka bir arkadaşımda eski model bir ROG kullanıcısı -eksi dediğimde 1070 var içinde- , temizlik için gönderdiğinde SSD'yi çalmışlardı sonra işte özür dileyerek geri verdiler SMS İNFOCOM'a bulaşmayın...

Evet hocam sonradan döndüler evet değişim hakkınız var dediler ama bu seferde satıcı ile görüşeceksiniz muadil ürün varsa değişim olur dediler. Gittim elbette ellerinde muadil ve aynısı ürün yoktu ve 3.000 TL farkla RTX 3050 olan TUF satmaya çalıştılar...

Tamamdır hocam yarın gideceğim, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Aktaracağım hocam, sizin bildiğiniz bir iletişim kanalı var mı bunların? Global olanı bilmiyorum da :D.

Hocam dönüş yapılmadı neden aktığına dair bir bilgi yapılmadı. Sadece garanti dahili olacağını ve cihazın kusurlu olduğunu söylediler bana. Ben cihazı hareket ettirdim yalan yok ama gidip de sırtımda çanta ile de 1km bile yürümemişimdir. Yani öyle ahım şahım taşımadım ama oda içerisinde başka masalara olsun işte sonra koltuk üzerinden kullanmışlığım var.

Hocam servisi aradım ancak olaylar biraz garipleşti:

Önce ilk konuştuğum adam bana kayıt açıldığını ve ilgileneceklerini söyledi. Cuma günü son mesai günüydü, araya hafta sonu girdi ve bugün tekrar aradım. Karşıma çıkan kadın böyle bir talep olmadığını ve kayıt açılmadığını belirtti sonra ben olayları anlatınca "Aa evet var böyle bir talep" dedi. Sonra ise istersem tekrar servise verebileceğimi ve "gerekli incelemeler" sonucunda tekrar kusurların onarımı yapılabileceğini söyledi. Tabii ki ben şaşırdım "elimde kanıtlar var, bundan öncesinde satıcı ile alakalıydı sorun ancak artık sizin yetki verdiğini teknik servisin yani sizinle alakalı sorun dedim" pişkin bir şekilde "benim buradan yapabileceğim bir şey yok beyfendi" dedi ve konuşmayı zaten burada sonlandırdım. Anlaşılan benim için Tüketici mahkemesi yolu gözüktü...

Çok teşekkür ederim hocam benim için bunu yaptınız :D. Ne güzel bir karşılaşma bende uzun aradan sonra bilgisayarımın da gelmesi ile aktif olmuştum 😇.

Hocam cihazın parası o zaman ile normalde 16.000 TL civarı ancak ben indirim ile 14.600 TL'ye almıştım. Faturaya 16.000 TL olarak girilmiş bu arada ancak ben satıcı mağaza ile görüştüm ve onlarda paranın N11'in iade edilebileceğini ancak tabii ki indirimli fiyat ı vereceğini söylediler. Kocaeli'ndeyim şu an sanırsam buradan başvuru yapmam gerekecek.

Bunun dışında benimde canım sıkıldı, başka işlerimde ve tüm ilgimi bu işe veremediğim için daha globale yazamadım bile düşünün. Dedektiflik yapabilir miyim? Bilmiyorum ancak yinede detaylı bir mail yazmayı gerçekten istiyorum. Reddit üzerinden belki konu da açabilirim. Bu konularda tecrübeniz var ise benimle paylaşırsanız çok memnun olurum, biraz deneyimsizim bu konularda çünkü.

Evet dediğiniz gibi kendi servisleri olmadığını için beni dikkate almayabilirler ama yine de denemekten zarar gelmez bence değil mi?

Hocam açık bir şekilde derken kastınız nedir? Yani ben biraz uzatabilen bir kişiyim -mesajlarımdan anlamışsınızdır- bunu nasıl yazmalıyım? Hata yapmak istemiyorum açıkçası siz böyle deyince.

Kesinlikle katılıyorum. Zaten şu anda ben daha karar veremeden cihazda hemen onarımı tamamladılar ama bu sefer cihaz bu duruma geldi. Yani benim biraz kafam karışmadı değil açıkçası. Hatta bu kısımda anlatmıştım:

Bu durumda iken nasıl bir başvuru yapmalıyım hocam? Bu konulara hiç işim düşmediği için biraz cahil kalıyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şu anki mevcut durumu açıklayan kısımda burası:

Öncesinde de şöyle saçma bir olay gerçekleşti:

Tüm bunlar dikkate alındığında beni yönlendirir iseniz gerçekten size minnettar kalırım. İlginiz çok teşekkür ederim. Son olarak ben Kocaeli'nde okuyorum ancak son 20 gün sonra 14 günlük tatile gireceğim bundan dolayı mahkeme gibi duruşmaya çağırmazlar değil mi?

O zaman ben İl heyetine giderim muhtemelen.

Bunu araştıracağım hocam, belki @Ryota hocamın bir bilgisi vardır. En azından ya o ücret yada mesela diyelim muadil ürün daha pahalı ancak bu mağduriyetten dolayı farkın kapatılması gibi bir durum olursa çok hoş olurdu.

Hocam zaten yarın sanırsam hem il tüketici hakem heyetine/mahkemesine hem ASUS TÜRKİYE Genel merkezine gideceğim bakalım onlar ne diyecek...

Eklemeyi unuttuğum bir şey olursa buradan güncellerim yada yeni gelişmeler olursa yine buradan güncelleme yaparım. İlginiz için teşekkür ederim tüm hocalarıma...

@Ryota hocam bir de mahkemeye başvurunca cihazı alıyorlar mı? Yoksa cihaz değil fotoğraflar mı kalıyor sadece?

Arkadaşlar konu hala günceldir. @Ryota hocam ASUS'tan servis fişi istedim çünkü bendekinde hiçbir şey yazmıyordu arıza veya işte şu parçalar değiştirildi diye bir şey yazmıyordu. Bende müşteri hizmetlerinden o okudukları şey ne ise onu talep ettim hala bekliyorum sizce iyi yapmış mıyım? Bir de DOA raporu ve verilen hasarların tespiti için tekrar teknik servise verin diyorlar vermeli miyim?
@Turkish Kebab hocam @Ryota hocamın Disordu varsa onun da izni ile benimle paylaşır mısınız? Şu an yazdığım mesajdan sonra biraz boşlukta kaldım açıkçası. Bir de Cinebench R23 testinde sizde hatırlarsınız Lenovo Legion 5 Pro konusunda 10300 puan alırken şu an 8000 ile 8500 arası alıyor aynı zamanda sıcaklık orada 93 ile 90 arasındayken şu an 94-95 ve tepe nokta 100 derece gördü. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim hepsini videoya çektim. Son olarak hala ekran kırpma sorunu devam ediyor. Yani garanti için gönderdiğim cihazda sorun devam ediyor. Bana yardımcı olun ya gerçekten çok boşluğuma gelen bir dönemdeyim, sınavlar filan derken ilgilenemiyorum da...
Acaba bu servis macunu da mı değiştirdi?
Değiştirip pump-out olmuşa benziyor.
Valla hocam bu servis sizi yoracak inşallah erkenden sonuç elde edebilirsiniz.
 
Acaba bu servis macunu da mı değiştirdi?
Değiştirip pump-out olmuşa benziyor.
Valla hocam bu servis sizi yoracak inşallah erkenden sonuç elde edebilirsiniz.
Valla başka bir konuda @gen2 hocam ile görüştük o da dedi başka macun sürmüş olabilirler dedi. Açıkçası cihazın içini açma fırsatım olmadı bile daha. Yani ne yaptılar hiç bilmiyorum, ama bildiğim şey resmen render performansının içine edildiği tekli çekirdekte 1111 puan aldı yani saçmalığa bakınız...
Valla hocam bu servis sizi yoracak inşallah erkenden sonuç elde edebilirsiniz
Teşekkür ederim hocam inşallah hayırlısı ile alırım.
@Ryota hocam şimdi ben başvuru için e-devlete girdim ancak şöyle bir sıkıntımız var: Benim faturada 16.525,26 TL olarak gözüküyor cihaz ancak ben N11 üzerinden kupon ile 14.600 TL'ye almıştım. Eğer 16.525,26 TL olan tutarı girer isem o zaman sistem tutarı kabul etmiyor ve "hakem heyeti üstü limitini aşmaktadır" diyor. Ama 14.600 TL olan tutarı girince herhangi bir hata vermeden devam edebiliyorum. Ben satıcı ile yüz yüze görüştüğümde o da başta 16.525 TL iade edebiliriz demişti sonra baktı siz 1900 TL değerinde bir kupon kullanmışsınız dedi ve N11 size 14.600 TL ödeyecek dedi. Şimdi ben hangi tutarı gireyim? Kafam çok karıştı acaba başvuruyu yüz yüze yapsam bir şey değişir mi?
Bir de internetten ASUS vergi numarasını buldum sizce doğru mudur? Veya girmem gerekiyor mu illa ki? Numara bu: 910422635. Mersis numarası zaten bulamadım.
 
Son düzenleme:
Ben satıcı ile yüz yüze görüştüğümde o da başta 16.525 TL iade edebiliriz demişti sonra baktı siz 1900 TL değerinde bir kupon kullanmışsınız dedi ve N11 size 14.600 TL ödeyecek dedi. Şimdi ben hangi tutarı gireyim?
Hocam ofise laptop almıştık N11'den. Ödediğimiz tutar ile fatura tutarı farklıydı bahsettiğiniz gibi. Bende firmaya durumu sormuştum. Bir borç-alacak durumumuz olmadığını, N11'in aradaki tutarı kupon olarak gösterdiğini ve muhasebe işlemi olarak indirim hesabı açılmasını söylemişti. Yardımı olursa.
 
Hocam ofise laptop almıştık N11'den. Ödediğimiz tutar ile fatura tutarı farklıydı bahsettiğiniz gibi. Bende firmaya durumu sormuştum. Bir borç-alacak durumumuz olmadığını, N11'in aradaki tutarı kupon olarak gösterdiğini ve muhasebe işlemi olarak indirim hesabı açılmasını söylemişti. Yardımı olursa.
Hocam tercümesi nedir? Yani indirim hesabı ne oluyor anlamadım? @Ryota hocam konu hala güncel yardımcı olursanız çok sevinirim. Fiş hala gelmedi yarın gidip yüz yüze isteyeceğim artık...
 

Geri
Yukarı