Yaratıcının da kendi kendine oluşmaması gerekmez mi?

Yaratıcı için zaman kavramı yoktur, yaratıcı her zaman vardı ve var olacak. Biz düşük varlıklar olarak onun kudretini anlayamayız.
Mantıksız. Durduk yere önümüzde bir insanın oluşmasını beklemek kadar saçma. Her zaman vardı ancak bir yerde veya zaman içerisinde oluştu. Nasıl oluştu? Durduk yere mi?
 
Ben de diyorum ki, evren her zaman vardı ve olacak. Yaratıcı vardı inanıyorsun, ama evren vardı inanmıyorsun. Garip bence.

Yaratıcı evreni big bang ile yarattı, isterse sahip olduğu güç ile yok edebilir. Ancak kendisi evren ve zaman kavramından önce var olan bir varlık. Biz zaman ve yaşam kavramına o kadar bağlıyız ki sonsuzluğun ve başı olmayan bir şeyin nasıl olduğunu bilemiyoruz.
 
İşte sen bunu anlayamazsın çünkü senin düşüncelerin sınırlıdır. Misal 2000 sene öncesinde bir adama akıllı telefondan bahsetsen, internetten, bilgisayardan ve özelliklerinden bahsetsen adam anlayabilir mi? Zorluk çeker, anlayamaz. Bir bebeğe dünyaya gelmeden dünyayı tarif etsen anlayabilir mi?
Verdiğin örnekler arasında herhangi bir mantık bağı yok.
 
Bana bunun kanıtını sunmalısın. Çok net konuşuyorsun.
Big bang araştırmalarını inceleyebilirsin, ayrıca james webb uzay teleskobunu yakından takip etmeni tavsiye ederim. Evrenin başlangıç zamanlarındaki ışık kaynağını yakalayarak bize geçmişten görüntüleri sağlayacak.
 
Sen "yaratmak ve yaratılmak" fiilinin içindesin fakat yaratıcı değil. Çünkü yaratıcı "yaratmak" fiilini de yaratmıştır dolayısıyla insan bunu anlayamaz, zorlanır. Yaratıcı için zaman da geçerli değildir dolayısıyla yaratılmak yaratıcı için geçerli değildir çünkü yaratılmak belli bir zaman ister. Yaratılmak kainat için, insanlar, hayvanlar için geçerlidir.
Kısaca dediğin şey o hep vardı. Aynısını neden evren için de söylemiyorsun? Büyük patlamadan önce ona bakarsan zaman ve mekan kavramları da yoktu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı