Bir insanın özü mü daha önemlidir dış görünüşü mü?

Bir kişi ne kadar güzel olursa olsun onu sevmen özüne bağlıdır. Bu görüp aşık olduğun ünlüye benzemiyor. Onu tanıdığın zaman kötü birisi olduğunu anlayabilirsin. Veya onu tanır, özünü seversin. Ama ilk adımı attıran dış görünüş olur.
 
Görünüşü gerizekalı, saf gibi olup çok akıllı ve kurnaz olanlar var mesela.
O senin yanlış yorumundan kaynaklı. Birini görür görmez "Bu da tam gerizekalıya benziyor he." dersen, aldanırsın tabii.
Saf birine benzeyip aşırı akıllıysa muhtemelen içine kapanık bir tiptir. Ön yargılı olmamak gerek, bu yüzden.
 
Yarına konuşma hazırlayacağım da. Dış görünüşü nedenleriyle savunacak bir konuşma yapabilecek var mı? Şimdi ben de uğraşıyorum.
 
Merhaba. Biz münazara yapacağız da. Tartışacağımız iki konu bu; dış görünüş mü insanın içi mi? Ve bizim savunacağımız dış görünüş olacak fakat siz mesajınızda iki tarafın da iyi yanlarını ve kötü yanlarını yazarsanız sevinirim :) @rcnhrio
ya hocam şimdi bi insanın özü daha iyi derim ancak şimdi özi iyi olupta çok çirkin olursa sıkıntı orda işte benim tercihim ise hem özü hemde dışı
 
Anlatmak istediğim olayı farklı cümleler ile ifade ettiğim 4 farklı cümle bütününü paylaşıyorum.

1-)Aslında dış görünüşü kötü olan kimse yoktur, yani bu aslında özneldir yada insanlar konuşmadıkları yani hiç iletişim kurmadıkları kötü görünüşlü birinden uzaklaşma eğilimindedir fakat bu o kötü görünüşlü kişiyle iletişim kuruluna dek geçerlidir.

2-)Çirkin biri kişilik bakımından bir tarza/stile/inanca/ideolojiye sahipse ve onu güçlü bir şekilde karşı tarafa yansıtabiliyorsa aslında hiç kimseye çirkin görünmez çünkü insanlar yapılan davranışlara ve söylenen sözlere odaklanır, görünüşten sonra(buda yukarıda ifade ettiğim gibi uzun sürmez).

3-)İnsanlar görünüşe göre kısa süreliğine yargılar birbirlerini, insanların davranışını o kısa süreden sonra tamamen bizim yaptığımız davranışlar, konuşma biçimimiz, konuşurken seçtiğimiz kelimeler ve o kelimeleri nasıl telaffuz ettiğimiz, ses düzeyimiz ve soğuk kanlılığımız gibi faktörler etkiler.

4-)Bir insan çok yakışıklı olur ama o yakışıklılığı karşısındakiyle iletişime geçene kadar etkilidir dediğim gibi daha öncede. Eğer bu yakışıklı kişide, yakışıklı kişiyle iletişime geçecek olan kişinin öznel olarak sevmediği şeyler/davranışlar varsa iletişim sonrası bütün yakışıklılığı kaybolacaktır bu yakışıklı kişinin, hissiyat yani.

Fakat hormonlar yani karşı cins işin içine girdiği zaman daha fazla süre görünüş etkili olur ama o da çok uzun sürmez. Yani özü önemlidir, uzun sürede kişilik her zaman kazanır diye düşünüyorum.


Biraz renkli bir yazı oldu:D Seç beğen al..
 
Son düzenleme:
İnsanın herşeyden önce özü önemlidir. Ancak bu dış görünüşü de önemsiz yapmaz.
 
Mektup arkadaşı argümanıyla saldırıya uğrayabilirsiniz.
Nasıl göründüğünü bilmediğiniz biriyle sohbet ederken dış görünüşüyle değil özüyle ilgilenirsiniz. Eğer sohbetinden zevk alıyorsanız özünü sevdiniz demketir. Bu sayede görünüşü diğerlerine kötü görünse de size güzel görünebilir. Çünkü özünü sevmişsiniz.
Meşhur "Siz onu bir de benim gözümden görün" sözünü duymuşsunuzdur.

Ahlak; etik vb. içerikler ile yapılan saldırılardan kurtulmanız gerek. Hatta siz de benzer cümlelerle karşılık verebilirsiniz. Dinleyiciler ve jüriler bu tür durumlardan etkilenirler. Etkilenmeseler bile yakınındakileri "iyi ve doğrudan" yana olduklarını göstermek için "öz" savunması tarafını tutabilirler.

Ayrıca dış görünüşün öznel ama ahlakın evrensel olduğunu savunmayı unutmayın.
Münazarada rakibin öznel saldırılarından "görecelilik" sayesinde kurtulabilirsiniz. Ayrıca siz de öznel ifadelerde bulunmaktan kaçının.

Mümkünse sizi destekleyecek bilimsel yazılar bulmanız iyi olacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı