Aşırı refah iyi midir?

Ekonomi biliminden bir haber insanlar işte gelip böyle saçma sapan yorumlar yapıyor. Yazık.
Marksist ekonomiden bihaber tipler de gelip boş boş konuşuyor işte. Bilmediği bir sistemi eleştirmeyi nimetten sayıyor. Yazık ki ne yazık!
2. Dünya Savaşı'nı araştırmanı tavsiye ederim, adamlar tek bir mermiyi bile mumla ararken Amerika, tüm fabrikalarıyla hayvan gibi üretim yaptı ve çoğunu SSCB'ye yolladı. Hani, nerede o teknoloji?
SSCB ürettiği Kalaşnikof silahları Vietnam'a yollamıştı evet. ABD yapımı silahlar çalışmayınca, ABD askerleri bile Rus silahlarına dadanmıştı. Senin de acil bilgiye ihtiyacın var. Kafan biraz boş şeylerle dolmuş.
 
Her şeyin aşırısı kötüdür. Başlıkta bahsettiğiniz tanıma uyan bir ülke yok zaten. Hayali bir şey üretip onun üzerinden ülkemizi güzellemeye gerek yok. Nerede doğarsan doğ bir şeyler başarmak ve edinmek için çalışman gerekiyor.
Sen karnını doyurmak için çalışmak, bir şeyler edinmek için ömrünü adamak zorundasın. O kendini geliştirmek ve bir şeyler edinmek için çalışmak zorunda karnını doyurmak ve geçinmek gibi dertleri yok diyebiliriz. Bunlara kafa yormasına gerek yok yani. En basitinden mutluluğu ev araba edinmek sanan bir milletiz. Gelişmiş ülkelerde bunlar basit birer hedeftir.

İntihar sebeplerini kafanızda bile karşılaştırabilirsiniz saymaya gerek yok.
 
2. Dünya Savaşı'ndan Vietnam'a atladık, ha gayret!
Evet çok övdüğün ABD o silahları nasıl üretti acaba? Bilim sayesinde mi yoksa milliyetçiliği körükleyen kapitalizm sayesinde mi? Gelmişler burada kapitalizmi teknolojiyle bağdaştırıyorlar. Tam cahilsiniz ya, Dünyadan bilimden sanattan bihaber yaşayıp ölüyorsunuz. Emek hırsızlığı üzerine kurulu bir sistemi teknolojinin ana nedeni sanmak kör cahilliktir.
 
Evet çok övdüğün ABD o silahları nasıl üretti acaba? Bilim sayesinde mi yoksa milliyetçiliği körükleyen kapitalizm sayesinde mi?
Vietnam farklı bir yer, arazi koşulları çok kötü. Ayrıca bak, arkadaki farkı da sen söylüyorsun. Amerika'yı halk dizginleyebiliyor. Vietnam Savaşı sırasında ayaklanmalar oldu, kendi askerlerinin ölmesini ve para harcanmasını istemediler. O yüzden Amerika geri çekildi. Geçen sene Afganistan'da da aynısı oldu.

Eğer gerçek "kaybeden" Amerika olsaydı SSCB dağılmazdı.

Sana bir bonus bırakayım ve tartışmayı sonlandırayım:
 

Geri
Yukarı