Çözüldü God of War ani donma ve takılma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Specialagent58

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2020
Mesajlar
889
Çözümler
4
Merhaba arkadaşlar, öncelikle 4 5 yıldır oyunlarda ani takılma ve özellikle çok hızlı olaylarda (GTA 5'de araba sürme gibi) ve çok parçacıklı ortamlarda, bunda da örnek God of War Dokuzlar Gölü gibi tekneyle dolaşabildiğimiz, feci takılma ve donmalar oluyor. 2 gün önce yükledim God of War'ı Dokuzlar Gölü'ne kadar her şey iyiydi en düşük ayarlarda neredeyse takılma olmadan oynadım, ancak az önce Dokuzlar Gölü bölümüne gelince Dünya Yılanı'nın çıktığı sahne özellikle bilgisayar patlayacak sandım :) Felaket takılıyor, ses gidiyor. Takılma düzeliyor sonra yine fena donuyor takılıyor. Bu en düşük ayarlarda pencere modunda bile düzelmiyor. GTA 5'de de öyleydi. HDD'nin mi değişmesi lazım anlamadım hala. Demin oynarken baktım disk %100 değilken CPU ve RAM 100'e inip çıktı o donan anlarda. Oyuna devam edemeyeceğim yani. GTA San Andreas gibi düşük oyunlarda olmuyor mesela ama PES 2021'de de olmuyor örneğin, ETS 2 Ultra ayarlarda da, anlamıyorum. Hangi parçamda sorun vardır? Sorun HDD'de midir yoksa RAM'de mi? En düşük ayarlarda oynuyorum ona rağmen ama aslında bu sistemle God of War'ı orijinalde dahi 25-30 FPS takılmasız oynamam lazım.
Ekran kartı: NVIDIA GTX 1050 Ti 4 GB
İşlemci: Intel Core i5 3470 CPU 3.20 GHz 4 CPUs (çekirdek)
Bellek: 8 GB RAM DDR3
DirectX 12
450-500 GB arası HDD depolama
ECS H61H2-M17 anakart
Windows 10
 
Çözüm
@Specialagent58 , oyun içi değerleri dediğimiz gibi bir de Afterburner ile takip edin. Windows işi kolay iş, temiz ve optimize edilmiş olanını bulduğun vakit boşta %1 CPU kullanımından fazlasını bile görmüyorsun, benzer şekilde RAM de boşta 1.5/1.6 GB civarında gezebiliyor. Bu noktada link önerisi vs istersen özelden paylaşabilirim 👍🏻
1642439336216.png

Hocam o işi ben çözdüm galiba Defender ve Nvidia hizmetlerini kapatınca dediğiniz gibi oldu yaşasın :)))
Son sürücü bu oyundaki sorunları gidermek içindi. Sürücüyü güncellediniz mi?
İşlemci oyuna yetmiyor. Bu arada oyun korsan ise boşa umut beklemeyin patch gelse bile erişemezsiniz.
Sürücüyle veya oyunla ilgili bir sorunum yok benim. Bilgisayarımda genel bir sorun var yıllardır yazdım dediğim gibi. @Ella Freya düşük ayarlarda hiç takılmadan God Of War'ı oynatıyor bu sistem normalde. Aslında başlığa oyunlarda demem lazımdı başlığı yanlış yazmışım.
 
HDD takılmalar yapacağı için SSD önerilir. Ama işlemci en büyük etken. İşlemci değişimi diyeceğim ama kötü bir işlemci değil. Bu yüzden darboğazı eliyorum. Sence sorun HDD. CrystalDiskInfo uygulamasından sağlığı öğrenin.
 
HDD takılmalar yapacağı için SSD önerilir. Ama işlemci en büyük etken. İşlemci değişimi diyeceğim ama kötü bir işlemci değil. Bu yüzden darboğazı eliyorum. Sence sorun HDD. CrystalDiskInfo uygulamasından sağlığı öğrenin.
Tamamdır ben bir öğreneyim. Aslında HDTune Up'da %80 sağlıklıydı o zamanda aynı takılmalar vardı..
 
Bence en yakın zamanda SSD almaya bakın. SATA SSD sizin işinizi görecektir. Ama kronik sorunlulardan almayın iyi olur.
Peki disk kullanımının o takılma olan anlarda %100 olmaması HDD'den olmama ihtimalini vermez mi? Bilgisayarın açılmasıda yavaş her şeyi yavaş aslında bende HDD'dendir diyorum ama aşırı takılmalar varken RAM görev yöneticisinde %100 olunca acaba RAM'den mi dedim. 1 yıl önce oyunlarda bilgisayar donup dıırrrr diye bi ses gelip kasanın kapanma sorunu vardı, RAM'leri çıkarıp temizletip taktırmıştım düzelmişti. Acaba onda mı sorun var sizce?
Onunla birlikte işlemci de %90-100 oldu bu arada.
 
Artı -1 Eksi

Yeni konular

Geri
Yukarı