Ankara'da ulaşım için Egokart vs Türkiyekart

Atahan Kutlu

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2021
Mesajlar
1.356
Çözümler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi günler. Bir arkadaşımla beraber günübirlik Ankara'ya gideceğiz, Anıtkabir vs. gibi yerleri gezip görmek istiyoruz tatilde. Acaba otogarda indikten sonra minibüsle her yere ulaşım sağlayabilir miyiz? Bir de sanırsam EGO Kart varmış galiba otobüs ve metroda geçen ama günübirlik gideceğimiz ve belki de bir daha hiç kullanmayacağımız için mantıklı mı bilmiyorum. Ayrıca PTT'den alabileceğimiz Türkiyekart diye bir şey de varmış Türkiye'nin her ilinde geçerli bir kart. Sizce hangisi yapmak daha mantıklı? Ankara'da yaşayanlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Gezeceğiniz yerler merkezi olduğu için dolmuş ile ulaşım var. Bu yüzden ankarakart ya da herhangi bir karta ihtiyacınız yok dolmuşla ulaşımınızı sağlayabliirsiniz.
 
Hocam dolmuş seferlerine nerden bakabilirim?
Gar'da ineceğiniz için önünden sürekli geçiyor dolmuşlar. Gar'dan çıkınca hemen anayoldasınız zaten. İlk durağınız Anıtkabir olsa "Bahçeli-Emek-7.Cadde-Anıtkabir" gibi tabirler yazanların hepsine binebilirsiniz. Binmeden önce yine sorarsınız zaten "Anıtkabirden geçiyor mu?" diye.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı