Dual boot ile Kali kurulumu performans düşürür mü?

NightWist

Kilopat
Katılım
16 Mayıs 2019
Mesajlar
6.900
Makaleler
2
Çözümler
40
Kali ve Windows kurmak istiyorum Windows'ta oyun oynarken bana sıkıntı yaratır mı? Performans kaybı olur mu? HDD'ye Kali kursam takılma yapar mı?
 
HDD kursam kasma gibi sıkıntılarım olur mu?
SSD ile aralarındaki hız farkını çok rahat fark edersin ama sistemi kullanırken sıkıntı olacağını sanmıyorum, çoğu linux dağıtımında programları vs. kullanırken bununla ilgili sorun yaşamadım. Pop OS gibi bazı dağıtımlar açılışta yavaş açılıyordu sadece, Kali'de durum ne olur bilmiyorum.
 
SSD ile aralarındaki hız farkını çok rahat fark edersin ama sistemi kullanırken sıkıntı olacağını sanmıyorum, çoğu Linux dağıtımında programları vs. kullanırken bununla ilgili sorun yaşamadım. Pop!_OS gibi bazı dağıtımlar açılışta yavaş açılıyordu sadece, Kali'de durum ne olur bilmiyorum.

Terminale merak sardım biraz kullanmak istiyorum.
 
Terminale merak sardım biraz kullanmak istiyorum.
Ben bunu yapmak isteyenlere WSL kullanmalarını öneriyorum, eğer hız konusunda endişeleriniz varsa sizde göz atabilirsiniz. Windows subsystem for Linux (WSL), Linux çekirdeğini Windows içerisinde çalıştırmanıza yarıyor, Microsoft Store'dan Kali, Ubuntu, SUSE gibi dağıtımları indirip Windows içerisinden kullanabiliyorsunuz. Tek derdiniz terminal ise buda bir alternatif olabilir, Linux'un kendisini öğrenmek istiyorsanız WSL yeterli gelmeyecektir.

Dediğimi merak ettiyseniz şu linkleri incelemek yardımcı olabilir.

Bu video biraz eski olabilir, çekildikten sonra WSL'in kurulum şekli biraz değişti ama aynı yöntemi kullanarakta kurabilirsiniz, üstteki linki okumanızda yardımcı olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı