10. sınıfta kalır mıyım?

Pwange

Decapat
Katılım
13 Haziran 2021
Mesajlar
89
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
10. sınıfım. Bu sene ortalamam 53, ilk dönem ve 5 dersten kalıyorum. 9. sınıfta sadece 1 dersten kaldım. Sınıf tekrarı yapar mıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1.dönem sınıfta kalmazsın ama o dersten kalabilirsin 2dönemin ortalaması 50nin altında olunca kalınılıyo dersten kalırsan eger baraj dersse sınavına giriyosun tekrardan
 
Kalmazsın. Önemli olan baraj dersinin (edebiyat) ne durumda olduğu. Ki eğer 50'nin altındaysa ondan sorumlu geçersin (sınavına girmen gerekir).
 
Geçer. Yanlış bilgi verme. Seneye geçtiği sınıfta, önceki sınıfın edebiyat dersinin sorumluluk sınavına girmesi gerekir sadece. Sınıfta falan kalınmıyor edebiyattan kalındığı için.
 
Ortalaman 50'nin üstünde olduğu ve devamsızlık sınırını geçmediğin sürece sınıfta kalmazsın. Edebiyat ve matematik ortalaman 50'nin altındaysa da sınıfta kalmazsın ama sorumlu olarak geçersin; 11. sınıfa geçtiğinde, o 10. sınıfta yapamadığın sınavı tekrar olursun.
 
Edebiyattan kalırsan direkt kalıyorsun diye biliyorum. Diğerleri çok önemli değil. Düzgün bir kaynak da yok ki.
 
Son düzenleme:
Eğer bir değişiklik olmadıysa edebiyat dışında kaldığnız derslerin bir önemi yok. Edebiyattan sorumlu geçersiniz. Ama tabii her yıl deneme tahtası gibi oynanan bir eğitim sistemimiz olduğu için araştırmanızı tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı