RTX 2060 sistem oyunlarda akıcı değil

Katılım
2 Haziran 2019
Mesajlar
50
Ekran kartı
MSI RTX 2060
Anakart
B450 Gaming Plus.
İşlemci
Ryzen 5 2600.
Her şey bilgisayarımı kullanmaya başlamamdan yaklaşık 1 sene sonra oldu. Bir gün yemek yemeğe gittim ve PC'yi açık bıraktım. Geri döndüğümde masaüstü açıktı ve ekrandaki her şey yeşil ve sarının tonları şeklinde gözüküyordu. Monitörü fabrika ayarlarına döndür seçeneğine bastım ve düzeldi. Fakat nasıl düzeldi? Her şeyin rengi azıcık da olsa daha solgundu, mat değildi, saydamsıydı. Monitörün "yanıt süresi" seçeneğini Ultra hızlıya alınca ya da gelişmişe alınca ghosting oluyordu. Ama alsam da almasam da oyunlarda 144 FPS'in altında akıcılık problemi kasmaya benzer problem vardı. Üstünden 1 sene geçti sadece LoL oynayabiliyorum o kadar akıcı olmadan. Valorant'ta FPS 144'ün altına düşünce akıcılık fazla gidiyordu. LoL'de daha az gidiyor diye LoL ile idare ediyorum.(hikaye oyunlarından tamamen soğudum zaten GTA V bile akıcı değil) monitörü garantiye gönderdim bir şey yok dendi demek ki sorun ekran kartında diye düşünüyorum sizce doğru mu? (FPS değerleri normal akıcılık yok).
-Her türlü NVIDIA Denetim Masası ayarıyla oynadım.
-Sürücüler artık ekmekle dibini sıyırırmışçasına tertemiz.
-Format atıldı.
-Kasa temizlendi.
Kısacası sorum: Problem ekran kartıyla mı ilgili ve ilgili ise nasıl bir problem? Ekranın sarı ve yeşil tonlarda olmasıyla başlaması problemin kilit noktası olduğunu düşünüyorum.

Monitör: ViewSonic XG2401 144Hz.
Not: Ekrandaki renklerin sarı ve yeşilin tonlarına dönüşmesi ve monitörün fabrika ayarlarına reset atmam ile başladı. 1 sene boyunca sorunsuz kullandım. Her şey dediğim renk dönüşümü ve solukluk ile başladı.
 
Son düzenleme:
Arkadaşımda rtx2060da az fps sorunu yaşıyordu geforge experinceden oyun içi yer paylaşımını kapadığında düzelmişti öyle basit bir sorunsa seninkide ondan olabilir mi?
 
Başka monitör ile denedin mi?

144 geçmedi elime hiç 60Hz ile aradaki farkı anlayamıyorum. Ekran kartını garantiye göndermeye değer derseniz göndereyim 1 senedir üşeniyorum.

Arkadaşımda RTX2060'da az FPS sorunu yaşıyordu GeForce Experience'tan oyun içi yer paylaşımını kapadığında düzelmişti öyle basit bir sorunsa seninkide ondan olabilir mi?

Hocam özellikle sarı ve yeşil tonlara bürünmesi olayına yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum arkadaşınızda da benzer bir şey olmuş mu? Oyun içi yer paylaşımını kapattım fakat benim problemim FPS değil de daha derin bir şey.
 
Son düzenleme:
144 geçmedi elime hiç 60Hz ile aradaki farkı anlayamıyorum. Ekran kartını garantiye göndermeye değer derseniz göndereyim 1 senedir üşeniyorum.


Hocam özellikle sarı ve yeşil tonlara bürünmesi olayına yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum arkadaşınızda da benzer bir şey olmuş mu?
Hayır onda sararma gibi sorunlar olmadı ancak sizinki yazılımsal değilde donanımsal bir sorun olabilir tamir edilmesi yada değişmesi gerekiyor olabilir ekran kartının veya monütörün.
 
Hayır onda sararma gibi sorunlar olmadı ancak sizinki yazılımsal değil de donanımsal bir sorun olabilir tamir edilmesi ya da değişmesi gerekiyor olabilir ekran kartının veya monütörün.

Monitör garantiden sorun yok denildi. Sizce garanti testçilerinin yanlış yapma olasılığı var mı? Eğer yok ise güvenip ekran kartımı da göndereceğim.
 
Monitör garantiden sorun yok denildi. Sizce garanti testçilerinin yanlış yapma olasılığı var mı? Eğer yok ise güvenip ekran kartımı da göndereceğim.
Sorun ekran kartından kaynaklı gibi geldi bana senin yerinde olsam garantisi devam ediyorsa gönderirdim ancak karar senin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı