Yanmış iPhone şarj aleti ucu pini telefona bir zarar verir mi?

Emirhan Polat

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2019
Mesajlar
473
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1642954664299.jpeg

Arkadaşlar gördüğünüz üzere bu usb kablonun ucu telefonuma zarar verebilir mi? Şarj oluyor ama içimde şüphe kaldı. Bu pin kesin yanmış mıdır?
 
Pin, pozitif veya negatif voltaj bağlantısına sahiptir. Konektör iPhone veya iPad'in aydınlatma bağlantı noktasına takıldığında, kablo cihaza bağlandığında küçük bir kıvılcım aralığı oluşabilir.

Bunun olası nedeni, bir kondansatörün şarj olması ve saniyenin bir kısmı için daha fazla akım çekmesidir. Elektrik akımı plakalar arasında kolayca atlayabildiğinden, bu fazla mesai bakırın aşınmasına ve pinin siyah görünmesine neden olur.
Çoğu Apple kullanıcısı dördüncü pinin gazabına uğramıştır. Herhangi bir sıkıntı olmaz.
 
Son düzenleme:
Kullanma aşınmış.
Fakat evde bulabildiğim tek orijinal şarj kablosu bu, Apple Sertifikası olmayan, replika bir şarj aleti kullanmak istemiyorum açıkçası.
Çoğu Apple kullanıcısı dördüncü pinin gazabına uğramıştır. Herhangi bir sıkıntı olmaz.
Eminsiniz değil mi? Cihazıma zarar gelmesini istemiyorum çünkü.
Kullanma bence hasar görmüş gereğinden fazla bataryaya güç verebilir.
Bilemiyorum, tek orijinal bu.
 

Moderatör arkadaş gerekli bilgiyi yazmış fakat benim içim rahat etmezdi açıkçası. İçiniz rahat ediyorsa kullanın, rahat etmiyorsa şuan ki kullandığım kabloyu atıyorum. Apple Sertifikası var. Ucu normal USB'li olan da var. Apple normal kablosuna göre kat kat iyi. Kutuyu açtığımdan beri Apple'ın kendi kablosunu kullanmadım, bunu kullanıyorum. Fiyatıda kalitesine göre çok uygun.
 
iPhone 8 cihazımda 1 yıldan fazla bu şekilde kullandım ve bir sorun yaşamadım fakat ne olur ne olmaz, değiştirmen iyi olacaktır. Anker'in lightning kablosunu tavsiye ederim.
 

Geri
Yukarı