Türkiye'de son 24 saatte 65.503 COVID 19 vakası tespit edildi

Siz ne tembel insanlarsınız alt tarafı grip gibi bir şey en fazla koku ve tat kaybınız oluyor abartmayın aşınızı olun okulunuza gidin çok bile sürdü okulları kapatmaları.
Bunu ölen 185 kişini ailelerine de söylesene delikanlı. Kapanır açılır ayrı mevzu da birilerinin öldüğü bir hastalığı küçük görmek en hafif tabirle ayıptır. Herkesin güçlü bir bağışıklık sistemi olmak zorunda değil.
 
Arkadaşlar siz ironiyi anladınız mı cidden gerçekten öyle yazdım mı sanıyorsunuz kapatmaları iyi olur ancak sanmıyorum kapatacaklarını.
Bunu bana cevap olarak yazdın galiba. İroni yapıyorsan bir şey diyemem ama normalde kural olarak ironi içeren ifadelerin sonuna parantez içinde ünlem konur. Yazılı iletişimde jest, mimik, tonlama olmadığı için ironiler anlaşılmayabilir. Hatta emojiler bile bazen yetersiz kalabilir. Pek dikkat edilmiyor ama böyle de bir faydası var ünlemin.

Devlet önlem almıyorsa Allah'ın hakkı 3'tür deyip alabildiğimiz tüm tedbirleri 3 katına çıkarıcaz başka çare yok.
Aynen öyle. Maalesef bence devlet artık konuyu o kadar ciddiye almıyor, ne olacaksa olur diyor. Bu sadece okullar, toplu bulunulan yerler için böyle değil. Karantina süresinin kısaltılması vb. kararlar hep buna bir işaret. Hatta şunu söyleyeyim, kalabalık ortamda çalışan devlet memuru ve insülin kullanma düzeyinde diyabet hastası bir yakınım, salgının ilk dönemlerinde rapor alamamıştı. Ne uğraşmıştık ama nafile. Devlet o zaman da aynı kafadaydı aslında ama vatandaşlar o zamanlar şimdiye göre durumun ciddiyetinin daha farkında olduğu için açık açık rahat davranamadı, az çok kapanmaya vs. gitti. Şimdi vatandaş bıkınca, devlet de daha rahat salıyor önlemleri.
 
1642967474164.png
 

Geri
Yukarı