God of War'ı PC de nasıl buldunuz?

Ben gayet iyi buldum optimizasyon da mükemmel. Nasıl olmuş diye bir bakıp çıkayım dedim sabah 7'de ancak kalkabildim başından :D
 
Oyunu bitirdikten sonra gerçekten GOTY hak ediyor olabileceğini düşünmeye başladım. Gerçekten dedikleri kadar varmış. Özellikle oyunun sonunu gördükten sonra niye GoW Ragnarok'u beklediklerini daha iyi anlıyorum.
 
AMD optimizasyonunu yapamamışlar.
RDR2 oynuyorum Texture Kalitesi Ultra'da geri kalan High-Med karışık, 50-80 FPS alıyorum
Gow'da herşeyi orjinal grafikler texture'u high'a alayım dedim 30'un altına düştüğü oluyordu.
Orjinal grafiklere aldım şu anda da pek bir fark yok sadece 40'ın altına düşmüyor.
 
Ryzen 5 2600 RX 5600XT ile oynuyorum ancak oyunda bazı noktalarda FPS çok fazla düşüyor bir yerde 80 FPS iken başka bir yerde 30 FPS alıyorum ayarlar ne olursa olsun sistem çok fazla darboğaza uğruyor bazı noktalarda RDR 2 de mesela Xbox ayarları yapınca FPS 100 geçiyor bazı noktalarda ama GoW da ayarlar ne olursa olsun FPS değişmiyor AMD sistemlerde tam optimize edememişler gibi güncelleme bekleyeceğim çünkü oyunu bu haliyle bitirdim güncellemeler gelsin tekrar biticeğim.
 
Optimizasyon aslında kötü. Ultra ayarlarda dlss kalitede ayarlı olarak Rtx 2060 ile 60-100 fps arası alıyorum. Bu kadar uçurum olması normal mi bilemiyorum.
 
2013'de çıkmış donanım için yapılan 2018 yılı oyununun, 2020 ve sonrası donanımlarda iyi çalışması çok normal zaten, ps4 ile karşılaştırır isek, optimizasyonu gerçektende çok kötü, hatta ps4 grafik gücü civarı olarak söyleyebileceğimiz gtx 750ti low ayarlarda 10 fps zar zor alıyor şaka gibi. Hadi 2gb vram sıkıntı onda, gtx 1050ti bile yer yer orjinal ps4'den kötü performans veriyor.

Millet horizon zero dawndan sonra ne daha düzgün gelirse kabul dediği için olsa gerek, herkes gow'un optimizasyonuna çok güzel olmuş diyip duruyor, garip ama g/f bakımından days gone bile daha optimize bir oyundu.

Bu biraz da şey gibi, cp2077'yi 1-2 jenerasyon sonraki donanım ile oldukça rahat oynayip, nesi varmış ki, bu oyun çok iyi optimize edilmiş demek gibi.
- PlayStation versiyonundan çok daha kaliteli grafikli PC versiyonu…. 1050ti nin PlayStation versiyonundan kötü performans vermesinin sebebi bu olsa gerek. God of war grafik anlamında; cyberpunk gibi yapmadı. Cyber punk fragmanında gösterilen grafikleri oyun çıktığında hayal kırıklığıydı, çünkü grafiklerler baya baya downgrade edilmişti. Aslında bir çok oyun cyberpunkın yaptığını yapıyor. Oysa god of war grafikleri downgrade yapmadığı İçin bence diğer oyunlardan grafik anlamında daha iyi gözüküyor… buna rağmen optimizasyon çok başarılı, hatırlayın cyberpunk grafik optimizasyonu… 😃
 
Ben 3-4 saat oynadım, çok beğendim, Şimdiye kadar oynadığım en iyi RPG'lerden biri diyebilirim. Eski God of War oyunlarını görmemiştim hiç, hatta bunu da PS4'te oynamıştı birçok kişi yine bakmamıştım. Sıfır kafayla girince daha güzel oldu.
 
Oyun güzeldi ara sıra FPS düşüşleri yaşıyordum ama gayet güzel ve akıcıydı orijinal ayarlarda oynuyordum ve grafikler müthişti ama AMD FSR ayarı Ultra kalite de almama rağmen görüntü biraz bozulabiliyordu ama ilerleyen zamanlarda düzeltirler diye umuyorum oyunu zaten YouTube izlemiştim öyle bitirmiştim ve PC çıkacağını hiç sanmıyordum ve şaşırdım PC'ye çıkınca ve oyun gerçekten müthiş hatta grafikleri RDR2'den daha güzel buldum açıkçası.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı