Suriyeliler geri dönmezse Türkiye'de neler yaşanır?

Hiçbir şey olmaz. Fazla hayal dünyasında yaşıyorsun.

Suriyeliler dediklerin kendi ülkesini bırakıp kaçtı. Sence burada savaşır mı? Ayrıca devlet göndermek isterse gönderir, devletimizin gücünü hafife almayın.

Gerçi yabancılar "Syrian genocide" demeye başlamışlar, hayırlısı.
Senin o "esad bum bum" diye dalga geçtiğin Arapların arasında, yüzdelik olarak aktif sahada çatışma tecrübesi olup, örgütlere üyeliği bulunan kaç kişi var hiç düşündün mü? Gelen Afganlıların neredeyse hepsi eli silah tutmuş kişiler ve birçoğu Taliban geçmişi var.

TSK'yı küçük gördüğümü veya küçümsediğimi nereden çıkardın? Böyle bir durumda silah desteği ve paranın nereden akacağını ve bu örgüte adam ve silah desteğinin hangi ülkelerden geleceğini düşünmelisin. Savaşın kazananı TSK olacak elbette ama verilecek sivil ve askeri zaiyatı bir hayal et bakalım. Daha konunun başında saygılı bir şekilde fikirlerimizi konuşalım diyorum, adam direkt hayal dünyasında yaşama diye giriyor olaya, şaka gibi. :D
 
Bir de bunların " Biz savaş esnasında ülkemizi bırakıp kaçmasaydıkta ne yapsaydık ? Adamlara taş mı fırlatsaydık ? Canımızı kurtarmak için kaçtık. " Şeklinde zırlayan versiyonları var. Taş atsaydında en azından onurunla geberip gitseydin. Geldin buraya ne ekonomi bıraktın ne huzur bıraktın üstüne malum kişilere sana vatandaşlık verdi diye oy bastın bütün milletin kaçmış huzurunun, yaşama sevincinin içine ettin. Mutlu mutlu yaşa vatandaşlığınla şimdi. Senin yüzünden ülkenin kendi vatandaşı iş bulamıyor.
 
Bir de bunların biz savaş esnasında ülkemizi bırakıp kaçmasaydıkta ne yapsaydık adamlara taş mı fırlatsaydık ? Canımızı kurtarmak için kaçtık. Şeklinde zırlayan versiyonları var. Taş atsaydında en azından onurunla geberip gitseydin geldin buraya ne ekonomi bıraktın ne huzur bıraktın üstüne malum kişilere sana vatandaşlık verdi diye oy bastın bütün milletin kaçmış huzurunun, yaşama sevincinin içine ettin. Mutlu mutlu yaşa vatandaşlığınla şimdi.
Hocam öyle bir yazmışsınız ki imla kurallarını katletmişsiniz. Sizi suriyeli sandım bir anlık :D
 
Bunlar nihayetinde vatanını bırakıp kaçmış insanlar. Bunlar toplansa ne olur? Gönderilmek istendikten sonra askere, polise ne yapabilirler?

Tam şu an Avrupa kapıları açılsa, yüzde 70'i arkasına bakmadan kaçar. Araplar böyle bir toplum, satmayı severler.
 
Hükümet değişti diyelim ve yeni gelen hükümet suriyelileri sınır dışı etme kararı aldı. Sizce bu noktadan sonra gelişecek olaylar, ne yönde olur ve tahmini olarak neler yaşanır?

kendi fikrim: ilk etapta sivil örgütlenmeler ve eylemler ile birlikte gelen kaos. İkinci etap, aşırı İslam'cı tarikatlar tarafından, araplara çeşitli yollar ile sağlanan destekler. Üçüncü etap, sivil Türk-Arap kavgaları ve sayıları artan cinayetler. Dördüncü etap, sivil Arap topluluklarını silahlandırma ve örgütlendirme. Dördüncü etap, kaçınılmaz son olan, örgütlendirilmiş silahlı Arap topluluğu ve tsk çatışmaları.

Açıkçası kendi fikrimi daha detaylı anlatırdım fakat sizin de düşüncelerinizi merak ettiğim için özet geçtim. Birbirimize saygımızı bozmayacak şekilde katılımlarınızı bekliyorum. :)

Eğer gönderilmeye çalışıldıktan sonra hiç müdahale edilmezse dedikleriniz olabilir. Ama gönderme kararından önce tedbirler alınırsa olayların o kadar büyüyeceğini sanmıyorum.
 
Senin o "esad bum bum" diye dalga geçtiğin Arapların arasında, yüzdelik olarak aktif sahada çatışma tecrübesi olup, örgütlere üyeliği bulunan kaç kişi var hiç düşündün mü? Gelen Afganlıların neredeyse hepsi eli silah tutmuş kişiler ve birçoğu Taliban geçmişi var.
Biliyorum. Esad onları ülkesi daha fazla karışmasın diye Türkiye'ye itekledi. Onlar da pek istekliydi. Ama hayır. Bunlara silahı kim sağlayacak sence? Havadan mı inecek? Hadi bir şekilde silah buldular diyelim. Karşında NATO standartlarında bir ordu var. Sence organize olmaları bu kadar kolay mı?

Suriyeliler deport edilmeye başlanınca polis tek tek gider hepsini alır, hiçbiri de hiçbir şey yapamaz. Bu kadar karamsar olmayın.
TSK'yı küçük gördüğümü veya küçümsediğimi nereden çıkardın? Böyle bir durumda silah desteği ve paranın nereden akacağını ve bu örgüte adam ve silah desteğinin hangi ülkelerden geleceğini düşünmelisin. Savaşın kazananı TSK olacak elbette ama verilecek sivil ve askeri zaiyatı bir hayal et bakalım.
İç savaş dediğin şey hemen çıkıyor. Değil mi? Senin mantığına göre konuşuyorum. Başka bir ülke nasıl özellikle NATO üyesi bir ülkenin hava sahasına girerek silah desteği sağlayacak? Burası Eritre ya da Yemen değil.

Kendi ülkesinden kaçan Suriyelilerin savaşması için hiçbir motivasyonları yok. Onlar sadece Avrupa'ya gitmek istiyorlar.
Daha konunun başında saygılı bir şekilde fikirlerimizi konuşalım diyorum, adam direkt hayal dünyasında yaşama diye giriyor olaya, şaka gibi. :D
Saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum, böyle ifade etmeyi tercih ettim.
 
Bunlar nihayetinde vatanını bırakarak kaçmış insanlar. Bunlar toplansa ne olur? Gönderilmek istendikten sonra askere, polise ne yapabilirler?

Tam şu an Avrupa kapıları açılsa, yüzde 70'i arkasına bakmadan kaçar. Araplar böyle bir toplum.
Hepsi blackface yapmış gibi kapkara, cılız bir şey. Türkçeleri zaten vasat. İnsan gibi bir şey değiller. Lağım sıçanından hallice.
 
Son düzenleme:
İnsanların daha iyi yaşam şartları için göç etmesi çok normaldir. Türkiye' de de avrupa' ya gitme hayali var ki bu insanlar daha iyi yaşama şartından çok yaşamak için göç ettiler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı