Oyun farelerinde nelere dikkat edilmeli?

Makro meselesi önemli. Her oyun faresinde var mı bilmiyorum ama makrolu olandan almaya bak derim. Silah oyunlarında özellikle daha hızlı vurursun sol clickte.
 
En önemlisi el yapına uygun olması avuç içine iyi oturan en iyidir, sensör, DPI olarak en aşağı 1ms seç kablo yapısı varsa tuş ömrü ve Switch'i.
Ve şahsen makrosuz mouse daha kullanışlı makro silkroad Knight zamanında kaldı zaten iyi bir şey olsaydi önce klavyelerden kaldırmazlardı.
 
Son düzenleme:
Sensör ve teknik özelliklerden önce ergonomisi benim için. Elime oturuyorsa gerisi pek önemli değil. Ortalama bir oyuncu için PMW 3327 ve dengi bir sensör bile gayet yeterli.
 
Kablosunun kalitesine, ergonomiye, ihtiyaci karsilayip karsilamadigina MOBA oyuncusuysaniz farede fazla tus isteyebilirsiniz ya da FPS oyunlari oynuyorsaniz parmagima cok tus degmesin rahatsiz olmayayim rakibi vurayim sadece diye dusunebilirsiniz. Sensör ve tuş switcg kalitesine dikkat edilmelidir bazi fareler biraz kullandiktan sonra cift tiklama veya tiklamama gibi sorunlar olabilir.
 
- Tutuş hissiyatı ve ele oturuşu (ergonomi)
- Uzun süreli kullanımda rahatsız edebileceğini düşündüğünüz yerleri (ergonomi)
- DPI (dot per inch): Hızının ayarlanabilitesi.
- Tıklama ömrü. 100 bin, 200 bin?
- Makro kullanılacaksa, makrolarının tanesi ve tuş adedi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı