Bilgisayarıma Sızmaya Çalışanlardan Koruma

Regalbeyin

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2013
Mesajlar
599
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar Technopat Ailesi,

Kendini hacker zanneden salak bilgisayar kullanan arkadaşlarım var :D . Bana keylogger yollayıp açmamı istedi ben tabii mal olmadığımdan dolayı anladım ve hiç açmadım.Şimdi herhangi bir şekilde bu dosyalardan ya da diğer türlü bilgisayarıma giriş yapmaya çalışanlardan korunmak için hangi programı kullanmam gerekir ? Şu anda Anti Virüs programı olarak Norton Internet Security kullanıyorum.
 
Nortonun Ağ tehdidi konusunda tam olarak kendini gösterdiğini görmedim. Firewall ayarlarından bakıp kontrol edebilirsin. Kaspersky olsa idi Her türlü giriş yapıldı ise söyler ve log tutar idi.


Bana bedava bir program lazım Kaspersky 30 günlük kullandım bana önereceğiniz bir program var mı ?
 
Bana bedava bir program lazım Kaspersky 30 günlük kullandım bana önereceğiniz bir program var mı ?

Güvenlik duvarı istemezsen Microsoft Security Essentials, AVG; güvenlik duvarıyla beraber istersen Comodo Internet Security. MSE veya AVG kullanıp Comodo Güvenlik Duvarı'nı ayrı olarak da yükleyebilirsin.
 
Merhaba,

İstemediğin kadar güvenlik yazılımı kur, hiç biri seni %100 korumaz. Güvenlik konusunda bilinçlenmen gerekmekte. Buda araştırarak ilgili güvenlik makalelerini okuyarak, deneyerek yaşayarak öğrenirsin.

Örnek verelim saldırgan seni Sosyal Mühendislik yöntemleri ile analiz edip , şu saatte şunu bu saatte bunu yaptığını, kimlerle arkadaş olduğunu , hangi sitelere girdiğini öğrendi. Misal bir A sitesine takıldığını biliyor. A sitesine sızıp anasayfasına html downloader koyabilir. Veyahut arkadaşlarının birisinin msn, face , twitter, skype hesabını ele geçirip oradan sana bir link veya bir dosya gönderebilir. Ayrıca Norton olsun diğer güvenlik yazılımları olsun Run time FUD serverlarla geçilebilmektedir. HIPS korumaları , Comodo Defense + , Zemana AntiLogger lar bile kolaylıkla geçilebilmektedir. Hatta Trojan konusunu geçelim başka türlü saldırı yöntemleri ile yine senin sisteme sızılabilir. Güvenlik komple birşeydir , öncelikle kendi gizliliğin , bilinçli kullanıcı olman , kullandığın güvenlik yazılımları ile senin uyumlu olman doğru şekilde kullanabilmen , kendi sistemini analiz edebilmen ...

Bu bilgileri hackten az anlayan arkadaşın için verdiğimi düşünme belki o yapamayabilir ama bir başkası yapabilir. Fiziksel bir yazıcıdaki bir buqdan bile sisteme sızılabilir , veyahut modem arayüzü şifreli olsa bile sadece basit bir IP ni alma ile modem arayüzüne girebilir. Bu yüzden şunumu kurayım bunumu kurayımdan çok kendin takip edip kendini geliştir.
 
Comodo ağ korumasında başarılı.

Kaspersky olağansütüydü zamanında, şimdi de gayet başarılıdır.

En güzeli fiziksel kilit - kabloyu çıkartabilirsin, veya benim gibi USB WiFi modem'den bağlanırken modemi sökebilirsin bilgisayarın mantıksız davrandığında veya birisinin giriş çıkış yaptığını gördüğün anda.
 
Program kullanmaya gerek yok bu sekilde anlayabilirsin....

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı