@OSAYİSAMUEL merak ettiğimden soruyorum; neden Arapları sevmiyorsunuz? Daha doğrusu sevmek zorunda değilsiniz elbette ama sizinkisi daha çok nefrete benziyor. Neden?
Dürüst olmak gerekirse ben de sevmiyorum (bunun için bir çok nedenim var, açıklarsam çoğu üyenin bile işine gelmeyecektir. O yüzden gerek yok açmaya) ama nefret de etmeiyor, dışlamıyorum da.
Eğer düşünceleriniz tahmin ettiğim gibiyse...
Yaklaşık 2- 2,5 yıl önce bize bir Suriyeli aile (zenginlerinden) komşu gelmişti. Site sakinlerinin geneli onları dışlıyor, sevmiyordu. Bazen ben de hak veriyoriyordum çünkü özellikle çocukları adeta tımarhaneden kaçmış gibilerdi.
Site bahçesine indiklerinde, balkondan bakar, kimsenin bu çocuklarla oynamadığını fark ederdim. Ve bu çok özücü geliyordu bana.
Sonra ortama uyum sağlamaya başladılar ve aslında o kadar da kötü olmadıklarını ve onların da normal olarak bizim gibi olduklarını fark ettik. (Genel siste sakinlerinin düşüncelerini belirttim.)Yani birilerinden nefret etmeden, biraz empati kurmakta yarar var demeye getiriyorum.
@329112 bir zamanlar o övmekle bitiremediğin beyazlar da geri kalmışlık sendrumu yaşıyordu

Aslında içinde bulunduğumuz dünya, kısır düngüde...
Bir asır- dönem dünyanın en kudretli padişahı sen oluyorsun, bir başka zaman diliminde de ben oluyorum. Bunu anlamak çok zor olmasa gerek.
Baknız: Bir zamanlar Moğullar dünyaya meydan okurdu, Sonra Osmanlılar gibi...
Geçmişte dünyayı babalarının çiftliği gibi kullananların ve torunlarının şimdiki haline bir bak. Geçmişe takılıp cahil kalan birer hiçler sadece.