Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç ve Finlandiya NATO üyeliğine dair açıklama yaptı

Forumdaş

Centipat
Katılım
17 Kasım 2021
Mesajlar
1.600
Cuma namazı çıkışı medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu bakmadıklarını söyledi.

Erdoğan, " İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. Hatta parlamentolarında yer alıyorlar. Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil" diye konuştu.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise Finlandiya'nın NATO'ya girmesinin Rusya için "kesin" bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Peskov, Finlandiya'nın NATO'ya girmek için attığı adımların üzüntü verici olduğunu, ancak bunların Finlandiya'ya orantılı biçimde yanıt vermek için gerekçe oluşturduğunu ifade etti.

Açıkçası iyi oldu.

Teröre desteğini esirgemeyen bir ülke için kendimizi riske atamayız.

 
Anlamıyorum. Sorsan bu ülkeler demokratik. İnsani. İnsana değer verir falan filan. Ama niye böyle bir şey yapıyor?

Genel olarak terörist yapılanmaları gelişmiş oluyor bu tarz ülkelerin, birkaç milletvekilini önemli partilerde önemli yerlere sokarsanız veya iyi para yedirirseniz her fikri hükümette kabul ettirebiliyorsunuz maalesef. Misal Almanya'da partileri var bu elemanların, Almanya'daki türkleri temsil etme konusunda görevli adam açık açık pkklı maalesef.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı