Steam neden ucuz oyunları pahalı yapıyor?

pilotds

Centipat
Katılım
7 Mayıs 2022
Mesajlar
633
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bildiğiniz üzere ETS 2 150 TL oldu CS. GO'da ayrı 123 TL oldu Prime ile ve daha bir sürü şey Türkiye'nin halini herkes biliyor bunlar Steam'in dolar kurundan mı? Yoksa ekonomi ile mi alakalı? Çünkü ucuz onlar her oyun pahalı oldu ve neredeyse indirimsiz 50 TL altı oyun bulmak zor.
 
Ekonomiden kaynaklı. Dolar yükselince satıcıların koyduğu dolar bazlı fiyatlar yükseliyor. İndirim kovalamadan zaten Steam'den asla bir şey alınmaz.
 
Sırf ülkenin durumu kötü diye bize özel fiyat politikası mı yapsınlar? Adamlar öyle veya böyle kazanıyor zaten son zamlardan sonraki olacaklar pek umurlarinda olmaz.
 
Steam bu kadar fiyata iyi bile dayanıyor bizim ülkeye diğer ülkelerden çok çok ucuza oyun alıyoruz bu halde fiyatlar böyle burada suçun kimde olduğu belli yani...
 
Adamların zaten özel fiyat politikası var ancak bunları büyük çaplı oyunlar için yapamaz yapımcı dolar üzerinden fiyat koyunca Steam'de ona göre koyuyor indirim beklenmeden Steam'den oyun alınmaz heleki Türkiye şartlarında daha zor yapımcılar oyunlarını 25 dolar gibi düşük bir meblağ koyup piyasaya sürüyor bu da 400 lira yapıyor yapımcı Türkçe dil desteği getirmiyorken Türkiye için özel fiyat politikası yapmaz.
Steam bu kadar fiyata iyi bile dayanıyor bizim ülkeye diğer ülkelerden çok çok ucuza oyun alıyoruz bu halde fiyatlar böyle burada suçun kimde olduğu belli yani...

Ben de aynı fikirdeyim Steam şu an Türkiye için ortalama bir fiyat politikası tutuyor bundan aşağı çekerse yapımcının ve Steam'in zararına yukarı çekersede elindeki oyuncuları kaçıracak çoğu kişi crackli oyunlar oynayacak Steam her türlü iyi idare ediyor kim ne derse desin.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı