Dünyanın en iyi oyunu nedir?

Oyun dediğin sadece grafik değildir.

Kendi şahsi fikrim CoD: Modern Warfare 2 ama genelleme sorarsan RDR2 ya da Uncharted gibi bir oyun olabilir.

Şahsi fikir, saygı duyarım, bende severim ama dünya maalesef sevdiklerimizden ibaret değil hocam. Of ne edebiyat yaptım.

Araba ve grafik sürüş zevki başka neyi var?

Atarlanmanın ne mantığı var herkes sevdiği oyunu söylemiş istediğimi yazarım. Sana zorla bu oyunu oyna dememiş. Grafikleri oynanışı hoşuma gidiyor diye bu oyunu yazdım senin fikrine de saygı duyarım. Biraz daha ölçülü konuşursan sevinirim.
 
Neden bu kadar Minecraft cevabı gelmiş? Ne var bu oyunda?
Minecraft teknolojik açıdan da büyük ses getiren bir oyun aslına bakarsan. Oyun dizaynı olarak ders niteliğinde okutulması diyeceğim ki zaten yıllardır gösteriliyor :D Minecraftta sen her yeni dünya oluşturduğunda, oyun hazır dünyalardan sana dünya seçmiyor, aksine bir sürü matematiksel hesaplama sonucu senin bilgisayarın o haritayı oluşturuyor. Yani o haritanın elle oluşturulan hiçbir yanı yok. Bütün haritayı bilgisayarın kendi hesaplamasıyla oluşturuyor. O dağlar tepeler, mağaralar her birinin birbirinden uzaklığı rastgeleliği vs. Hepsi bilgisayar tarafından yapılıyor belirli değerler girildiği için. Ayrıca minecraft bana kalırsa oyundan ziyade bir oyuncak. Bu kötü anlamda değil. Aksine en iyi oyunları bu şekilde değerlendiriyorum ben. Sana başlangıçta hiçbir şey söylemeden bir haritanın içerisine seni atıyor ve orada yapmak isteyebileceğin bir şeyler bulup yapıyorsun. Sandbox oyun mantığı işte. Yapması da çok zordur, akıl ister.
Zelda Breath Of The Wild.
Benim için de çıtayı çok yükseltmişti ancak Elden Ring ile kıyaslamadan edemiyorum şahsen. Sanırım tematik olarak Elden Ring'i daha çok sevdiğimden onu daha öne koyardım. Ama hala keşif hissiyatı konusunda Zelda derim.
 
Normalde tek bir oyun yazamam çünkü oyun türleri aynı olmadığı için karşılaştırılamaz ama arkadaşlarımla oynarken çok eğlendiğim için GTA 5.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı