Technopat Sosyal moderatörleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

İsim olarak bilmiyorum ama bazılarının doğruyu yanlışa çevirme gibi durumları mevcut maalesef. Konu açtığınızda bunu farkedebilirsiniz. Düzgün olan metni düzenlerken anlaşılmaz metinlere çevirebiliyorlar. Ayrıca forum üzerinde düzen sağlamak isterken komik uyarılara maruz kalabiliyorsunuz. Sonuç olarak kimse 4/4'lük değil. Zamanla düzeleceğini umuyorum.

Bahsettiğin konuya katılıyorum bazen doğru cümleyi değiştirip cümledeki asıl anlamı değiştiriyorlar farkında değiller.
 
@Ella Freya işte ben de diyorum bunun gördüğü benim göremediğim şey ne acaba diye :D Ortada teşekkür edilecek bir durum olacaksa karşılıklı olsun diyorum ben. Yanlış mıyım?
Ki zaten gönüllü yapılan bir şey de değil. Karşılığında ücretini de alıyorsun, istediğin zaman bırakabiliyorsun. Çalışma saatleri de özgür olabiliyor diye biliyorum.
Bkz.
 
Gerçekten gerçekmiş. Niye böyle bir uyarı verilmiş ki? 🤣 "Vatan Bilgisayar" yerine "Vatan bilgisayar" mı yazdınız?

Konuyu buldum. Sebebi buymuş.
Cezayı atan kişinin de "bayağı" yerine "baya" yazması ironik :D
 
@Muofer kardeşim ucret alıp almamaları önemli değil de forumlar gönüllülük esasiyla ayakta durur. Yıllardır da bu iş boyle yürüyor ve saatleri de esnek diye biliyorum. Tek bildigim günlük 2 saat siteye bakma zorunlulukları var.
 
@Muofer kardeşim ucret alıp almamaları önemli değil de forumlar gönüllülük esasiyla ayakta durur. Yıllardır da bu iş boyle yürüyor ve saatleri de esnek diye biliyorum. Tek bildigim günlük 2 saat siteye bakma zorunlulukları var.
Ben de onu diyorum.
Sonuç olarak kimse işini yaptığı için teşekkür etmek zorunda değil.
 
Teşekkür konusunda birkaç arkadaş arasında ufak bir tartışma olmuş. Ona kendi açımdan açıklık getirmek isterim.

Benim şahsi olarak kimseden özellikle bir teşekkür beklentim yok, bütün ekip arkadaşlarımın da yoktur zaten. Ekip olarak belli bir görevi yapmamız gerekiyor. Bu görevi forumda birilerinin yapması gerekiyor. O kişiler de gönüllü bir şekilde moderasyon ekibinde olan bizleriz. Bizden önce de başkaları vardı, bizden sonra da başkaları olacak. Fakat sistem böyle devam edecek (Bir değişim olmazsa).

Yaptığımız görev için teşekkür edilmesine gerek yok. Herkes kurallara uygun şekilde davranır, kurallara uymayanları raporlarsa ortada bir sorun kalmıyor zaten. Bizim görevimiz de kuralları uygulamaktan ibaret. Kurallarda yazanlara göre hareket ediyoruz. Kimsenin kafasına göre bir şey yapma lüksü yok.

Kısacası teşekkürden öte herkes kurallara göre hareket ederse bu hepimiz için iyi olandır. Teşekkür, takdir gibi şeylere şahsi olarak ihtiyaç duymuyorum. Bu işi bunun için de yapan hiçbir moderatör olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bu görevi yapmak için gönüllü olmanız gerekiyor. Kimse kapınızı çalıp sizi zorla almıyor. Eğer halinden memnun değilse bir moderatör kendisi görevini bırakabiliyor zaten.

Bence bu kadar tartışmanıza gerek yok bu konuyu. Saygı ve kurallar çerçevesinde, konu bütünlüğünü bozmadığı sürece her türlü tartışabilirsiniz ama sizin yaptığınız tartışma biraz çıkmaza girmiş gibi durduğundan işin bir de bu tarafından anlatayım dedim.

@Ecmel reisi moderatör yapmışlar yeni gördüm, hayırlı olsun.
Teşekkür ederim hocam. :)
 
Çoğu zaman art niyetli olduklarını düşünmüyorum ama şimdiki kadrodan çok memnun olduğumu söyleyemem.

Her şeyin çizelgeye göre yapılmaması lazım, bazı zamanlarda üyeye göre inisiyatif alınması gerekiyor. Moderatörler bu inisiyatifi iyi yönde kullanırken daha rahatlar ama daha ağır cezalar alması gereken üyelere karşı aynı inisiyatif oranını gösteremiyorlar. Adalet herkesi aynı kefeye koyup herkese aynı muameleyi yapmak demek değil.

Bir üye var, hayatında doğru düzgün bir iş yapması ya da projelerde bulunmasını geçtim henüz eğitimini bile tamamlamamış. Mekanikle ilgili bir şey sorsan küfrediyorsun zanneder, tam aklı yok fikri var denilecek türden ve kendisinin ne olduğunu bile algılayacak kapasitesi yok. Bilgisi olmadığı bir konuda sözde tartışırken etmediği laf kalmıyor, verilen ceza 1 saat... Karşısındaki kişi de haklı olarak sinirlenip misliyle karşılık veriyor, cezası 1 hafta. Misliyle karşılık verenin 1 haftalık cezasına hiç lafım yok, küfrün cezası ağır olur ama karşıdaki ot beyinlinin provokasyonunun, hakaretlerinin ve yanlış bilgilendirmelerinin toplamının 1 saatlik cezayla ödüllendirilmesine fena ayar oluyorum.
Zamaninda sizinle inisiyatif hakkinda konusmustuk, bunu okuyunca inisiyatifinin neden uygulandigini iyice anladim. Ama hala bazen inisiyatifin dogru kullanilmadigini dusunuyorum cunku dusunduren olaylar yasadim ve gordum.

Simdiki kadro bence bayagi yeni ya, o yuzdendir diye tahmin ediyorum. Sure vermek gerekebiliyor. Ek olarak ceza sureleri bi' tik arttirilmali, gec kalinmamali bu konuda.

Bunu gerçekten soracağım merak ediyorum, masaüstü bilgisayarlar kategorisi ile ilgilenen kullanıcılar moderatör olmayacaktı bildiğim kadarı ile Recep Baltaş söylemişti. Son zamanlarda moderatörlerin en fazla mesajı bu kategoride ama, bilmediğim değişmiş başka bir şey mi var? Bir gün benim gibiler de moderatör olabilir mi demek bu yoksa maksimum sosyal tayfı mı?

Bunu gören herhangi bir moderatör cevaplarsa sevinirim, yönetici de olur :p
Kategori ayrimi yok, bilgiliysen ve olgunsan zaten yonetim seni uygun goruyor. Yonetim zaten kimin ne oldugunu burada biliyor. Sen kendini moderator olmaya uygun goruyorsan basvurmalisin, cekinme. Soruya yonetici veya moderator cevap versin demissin, ama hicbir yetkili bu soruya net bir cevap veremez zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı