Otobüste bir kız yaşlı bireye yer vermediği için küfür yedi

Ben de ikindi zamanı işten çıkıyorum. 7-8 saat çalışmışım, yorgunum. Namazı çarşıdaki camide kılmak için otobüse binen bunak benden yer istiyor. Nazikçe yorgun olduğunu belirtsen yine de laf sokuyorlar. Bunlar anca kaba dilden anlar, nazik davranırsan daha da üstüne gelirler.
 
Adıyaman da yaşıyorum her gün okula otobüs gidip geliyorum ama böyle bir olayla karşılaşmadım. Daha çok çocuklar yerine büyük insanların yaşlılara yer verdiğini görüyorum. Bunun tamamen kişinin isteğine kaldığını düşünüyorum. Ama illa ki arada 1-2 yaşlı çıkıp çocukların önünde durup baskı yoluyla kaldırmaya zorluyorlar. Ama 1-2 durak içinde kimsenin yerinden edilmemeli. Yaşlı bireyler çok oturmak istiyorlarsa da nezaket çerçevesinde bunu dile getirmeleri lazım.
 
Kimse kimseye yer vermek zorunda değil. Verirse sadece iyi bir şey yapmış olur. Bu yüzden susucaksin dinlemeyeceksiniz yer vermeyeceksiniz kulaklığı takacaksiniz yaticaksiniz. Madem yer verilmesi lazim tepki verenler yerlerini versin. Bunu yapmazlar sadece tepki vermeyi bilirler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı