Otobüste bir kız yaşlı bireye yer vermediği için küfür yedi

Bu işin saygı gösterecek bir tarafı kalmadığını düşünüyorum. Artık yaşlılar durumu suistimal etmeye başladılar. İnsanlar sabahtan akşama kadar işte çalışıyorlar, saatlerce çalışmanın verdiği yorgunlukla metroya binip evlerine dönecekler. O da ne? Belki de saatlerdir dışarıda gezip tozan yaşlı bir dayı o adamın yanı başında dikilip gözlerine bakıyor, adeta bana yer ver diye taciz ediyor o adamı. Evet saygı çerçevesinde yer verilebilir ama bu yer vermek zorunda olduğumuz anlamına gelmez.
 
Bu konuda şöyle fikirlerim var:
Ben de artık her yaşlıya yer vermiyorum eğer gerçekten yorgunsam ve oturmaya ihtiyacım varsa, ama gerçekten durumunun kötü olduğunu gördüğüm bir yaşlıysa yer veririm. Yine ne olursa olsun hatta yaşlı bile olmasına gerek yok yürümekte zorlanan baston vs. kullanan birisine yer vermek çok doğru bir davranış.
Kızın küfür yemesine gelince, o kadar çirkin bir davranış ki. Günümüz yaşlıları hala böyle. Annemiz ve babamız da böyle ufak bir şey söylesek veya onlara sen haksızsın desek bile sen ne saygısız ne nankör birisin vs. vs. Diye tutturmaya başlıyorlar (bunu düzgün bir şekilde anlatsak bile böyledir bu çünkü onlar bizi baktı büyüttü, bu konuda haklılar ama ufak bir davranışı büyüterek evladın kalbini ağır derecede kırmak ve hatta ileride çocuğum bana bakacak diye yüklemede bulmak bence doğru değil, çocuk annesini babasını sevdiği için yapmalı bu ihtiyacı kendisi hissetmeli bu da vefa duygusunun güçlü olmasını gerektirir) çünkü gelenekçi toplum işte.
İşte bu yaşlılara gıcık oluyorum, sen kimsin de elin kızına küfür ediyorsun?
Tepki göstererek iyi yapmışsın dostum.
 
Hem bedava binecek hem de yer isteyecek. Yaşlılara asla yer vermem gezip tozup okul ve iş saatini buluyorlar ne hikmetse. Ancak hastalara, hamilelere ve yürüyemeyecek durumda olanlara veririm. Sırf yaşı büyük diye yer beklemesin.
 
Eskiden yaşadığım mahallede elinde 2 poşet dolusu ekmek olan adam gelmiş benden yer bekliyor. Adam sabah işe gidermiş gibi çıkıyor ulusa gidip ekmek alıp geri dönüyor otobüs bedava zaten. Belediyelerin bu 65 yaş üstüne el atması lazım artık. Şu an yaşadığım yerde de başımda dikiliyorlar ,uyuyorum yol uzun zaten :) gerektiğinde yer veriyorum yürüyemeyen kişilere vs. gerçi bu halde neden otobüse biniyorlar tartışılır.
 
@Elementor orasını ben bilemem de öğrenciler para kazanmadığı halde nasıl onlara para verilmesi zorunlu kılınıyorsa bunlara da kılınmalı. Şu an yaşlarından dolayı dolaylı yoldan ayrımcılık yapılıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı