[Öneri] Onaylanabilir durumda olmayan konular denetime alınmasın

Woolgatherer

Megapat
Katılım
19 Nisan 2018
Mesajlar
5.043
Makaleler
5
Çözümler
65
Selam herkese,

Ufak bir oneri konusu olacak bu.

Bugun acilan konularin icerikleri basta herkesi oldugu gibi beni de dehsete dusurdu. Sonrasinda asil niyetler anlasildi, herkes opusup baristi.

Denetimsiz saatlerde acilan konulari incelerken aklima takilan husus su oldu:

"Bu sitenin kurallarini okuyan bir uye, oldu ya yazim kurallari ozelinde rezil bir konu acti, bu konu neden onaylansin ki?"

Tamam, eminim boyle bir karar bilgi alisverisinin cok fazla onunu kapatacak; halihazirda var olan Technopat on yargisini arttiracak, olasi uyeliklerin onunu kesecek yahut konusu reddedilen yeni uye direkt forumdan cikmak isteyecek, cikacak. Tahmin edilebilir. Belki de hicbiri yaşanmayacak.

Bunun dengesini yonetimin kurabileceğini dusunuyorum. Konuda baglac hatalari varsa onaylanir, buna lafim yok. Daha cok okunamaz durumdakiler reddedilmeli gibime geliyor. Pop-up ile uyarilabilir hemen ardindan da.

Konunuz okunabilir durumda degil, bu yuzden moderatorler denetime alamadi. Uyelerin size daha rahat yardimci olabilmesi yahut sizin gibi yardim arayan ziyaretcilerin daha okunabilir bir yazi ile karsilasmasi adina tekrar konunuzu gozden gecirin.

Ek öneri: Kullanicilarin Yazim Denetimini kullanmalari icin pop-up. Konu onay tusuna basıldığı an aktif olacak. Olasi icerik:

Yazim denetimini kullandiginizdan emin olun. Yine de yazim denetimi yeterince akilli degil, olasi yazim hatalarini duzeltmeniz gerekebilir.

Her iki italik yazi kombine edilebilir.

Buradaki amac moderatorun daha az efor ile ayni duzeni saglamasi. Konuyu okuyacak, muhakeme edecek ve eger asiri bozuk bir konu ise bildirim yollayacak. Az cok duzenlenebilir ise kendisi ilgilenecek. Konu duzenleme mevzusu da tamamen rafa kalkabilir, aklima gelmeyen istisnalar haric.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence mantıklı. Bazıları cidden Babilce yazıp 3 paragaflık yazıda tek nokta kullanmamayı başarabiliyor. Onlarla da uğraşılıyor maalesef.
 
Böyle yapılırsa Türkçe bilmeyenlerin veya yazamayanların da konu açması tamamen engellenmiş olur. Kişisel nedenlerden dolayı eğitim alamayanlar ve sağlık sorunu olanlar var. Herkesin kusursuz yazma fırsatı olmuyor.
Bu uyelerle karsilasma firsatim oldu. Acikca belli ediyorlar kendilerini. Yazim hatasini umursamayanlar da ayni sekilde. Aradaki fark cok belli oluyor.

Yine de durumun bir istisnasidir. Buna gore oneri sekillenebilir, istisnayi da kapsayacak sekilde.
 

Geri
Yukarı