Otobüste bir kız yaşlı bireye yer vermediği için küfür yedi

Eskiden yaşadığım mahallede elinde 2 poşet dolusu ekmek olan adam gelmiş benden yer bekliyor. Adam sabah işe gidermiş gibi çıkıyor ulusa gidip ekmek alıp geri dönüyor otobüs bedava zaten. Belediyelerin bu 65 yaş üstüne el atması lazım artık. Şu an yaşadığım yerde de başımda dikiliyorlar ,uyuyorum yol uzun zaten :) gerektiğinde yer veriyorum yürüyemeyen kişilere vs. gerçi bu halde neden otobüse biniyorlar tartışılır.
Doğru. Yaşlıların 5 mahalle ötedeki fırından daha ucuz diye ekmek aldıklarını bilirim ben. Nasıl olsa toplu taşıma da ücretsiz, geze geze gidiyorlar.
 
Engelli, hasta görünen yaşlı, hamile dışında yer vermemek daha doğrudur..
Yaşlıların ayakta kalması, yürümesi onlar için daha sağlıklı seçimdir.. Doktorların yaşlıların yürümeleri gerektiğini sürekli tembihler..

Eğer toplu taşımalarda böyle bir olayla karşılaşırsanız, doktorların bu konuda ne dediğini dile getirin. Herkes size hak verecektir..

Saygı konusuna gelecek olursak.. Hem ücretsiz toplu taşımaya bineceksin, hem de para vereni yerinden edeceksin.. En büyük saygısızlık budur..
 
Son düzenleme:
Bir dr ajitasyon yapmaları yok mu? Karşımıza oturup bilerek bekliyorlar bu arada yer istediğini belirtiyorlar kalkmazsam bakislarimla taciz ederim diyor. Ben öyle olursa açıyorum telefonumu kendimi azıcık ileriye doğrultup telefona bakip ilgilenmiyorum. Bir süre sonra gidiyorlar.
Yüzsüz olanları denk gelmemiş herhalde, utanmadan sözlü olarak "yer ver" diyenler de var. Hani efendice isteseler neyse ama şu emir kipi var ya, heh işte o çileden çıkarıyor.
 
Yüzsüz olanları denk gelmemiş herhalde, utanmadan sözlü olarak "yer ver" diyenler de var. Hani efendice isteseler neyse ama şu emir kipi var ya, heh işte o çileden çıkarıyor.
Saygıyı gösterilmek zorunda sanıyorlar.. Gösterilen şey ise tebessüm oluştursun, saygı olarak anılmasın.. Saygıyı zorunluluk hissedenler, aksi durumda saygısızlık yapıldığı kuşkusuna kapılır..
 
Zorunluluk yok. Yer vermek zorunda değilim der geçerim sonra kim ne derse desin umrumda olmaz. Bu da onların ahlaki değerlerini gösterir. Ancak öyle biri olmadığım için zaten kimse demeden, yaşlı kişinin haline göre kalkar yer veririm. Neticede yapacağın eylem söyleyeceğin söz kişinin aldığı terbiye ve vicdanıyla imtihanıdır. Anladığım kadarıyla o an herkes sadece tek pencereden bakıp bir şeyler savunmuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı