Çözüldü HP Omen 17 0004NT laptop şarjı çok hızlı bitiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Saway

Decapat
Katılım
9 Mart 2022
Mesajlar
120
Yer
İstanbul
Merhaba, geçen hafta HP Omen 17 0004NT RTX3070 ekran kartlı laptop aldım ve aldığımın ertesi günü geldi. Laptopu çok beğendim ama hala o kadar fazla para vermeli miydim diye düşünüyorum. 2 gün önce pilde denemek istedim ve sonuç hüsrana uğrattı. Fabrika verilerinde 83 wh yazıp 6-8 saat arasında pil dayanır yazılmasına rağmen pil sadece web surfing yapmama ve arkada uygulama açık olmamasına rağmen yaklaşık 1:30 saatte bitti. Tüm gerekli ayarları yaptım yıne de sonuç değişmedi. Arkadaşımda Monster var ve pili 42 wh ancak benimle aynı şekilde kullanımında yani sadece web surfing ile pili 4 saat kadar dayanıyor. Moralim çok bozuldu benim ihtiyaçlarıma göre aldığımı düşünüyordum ama 2 saatlik bir pil beni götürmez bir yere yani bilgisayarın masaüstü bilgisayardan farkı kalmadı şu an. Ne yapabilirim neyi gözden kaçırmış olabilirim bir buradan sizden de fikir almak istedim. Az sonra müşteri hizmetlerini arayacağım bilgi alacağım tatmin edici sonuç çıkmazsa büyük ihtimalle iade edeceğim. Belirtmeyi unuttum MUX Switch ile hybride aldım halihazırda.
Edit: Biraz önce müşteri destekle görüştüm sağ olsunlar baktılar kontrol ettiler uzaktan bir şekilde pil sağlığında da kalibrasyonunda da sıkıntı çıkmadı ama hala anlamadım sebebini. Eğer birkaç gün içinde çözüm bulamazsam maalesef iade etmek zorunda kalacağım.

Evet arkadaşlar sorunu çözdüm. Şöyle ki aklıma belki yanlış ayar yapmışım diye format atmak geldi öyle de yaptım. Formattan sonra bilgisayar kendi işlemci ekran kartı gibi driverlarını yüklerken Intel Denetim Masası'nın yüklendiğini fark ettim. Girdim ve pildeyken CPU ve GPU kullanımı maksimumda imiş. Onları tam tasarrufa geçirdim ve %70 parlaklık YouTube'dan 1080p video izlemekle 1:30-2 saatte tamamen biten şarj 1 saat %80 parlaklık YouTube'dan 1080p video izlemekle sadece %20 azaldı yani basit hesaplama yaparsak yaklaşık olarak fabrikasyon olarak belirtilen verilerle (6 saat) hemen hemen uyuşuyor yani 5 saat oluyor. Ayrıca HP Omen uygulamasından da pil kullanımı tam tasarrufa aldım. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Intel grafik merkezinden mi yaptınız? Bende de 3060 versiyonu var aynı bilgisayarın ama ben sorunu çözemedim. Fotoğraf ile nereden yaptığınızı atabilir misiniz?
 
Intel grafik merkezinden mi yaptınız? Bende de 3060 versiyonu var aynı bilgisayarın ama ben sorunu çözemedim. Fotoğraf ile nereden yaptığınızı atabilir misiniz?

Evet Intel Denetim Masası'ndan yaptım ancak maalesef şu an fotoğraf atamam. Yanlış hatırlamıyorsam Intel'in grafik ya da ekran kısmında olması lazım ve sizde sorun varsa büyük ihtimalle görürsünüz zaten Maksimum performans şeklinde yazıyordur onu maksimum pil ömrüne getirirseniz sorun çözülecektir eğer başka sorun yoksa.
 
Kurululumu nasıl yaptınız ve ayarlarda bir değişiklik yaptınız mı? Driverları nereden yüklediniz? Büyük ihtimalle format atacağım.

Kurulumu kendim USB ile Windows 10 yükledim onun dışında bilgisayar hemen hemen tüm gerekli driverları kendisi yüklüyor internete bağlatır bağlatmaz ekstradan GeForce Experience yükledim sadece oradan ekran kartı driverini güncelledim başka bir şey yapmadım.
 
Evet Intel Denetim Masası'ndan yaptım ancak maalesef şu an fotoğraf atamam. Yanlış hatırlamıyorsam Intel'in grafik ya da ekran kısmında olması lazım ve sizde sorun varsa büyük ihtimalle görürsünüz zaten Maksimum performans şeklinde yazıyordur onu maksimum pil ömrüne getirirseniz sorun çözülecektir eğer başka sorun yoksa
Format sonrası durum bu nasıl çözeceğim bilmiyorum. Dediğiniz ayar buydu galiba onu da yaptım
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220522_215108.jpg
    IMG_20220522_215108.jpg
    56 KB · Görüntüleme: 128
  • 16532455377762555255165913835022.jpg
    16532455377762555255165913835022.jpg
    139,1 KB · Görüntüleme: 112
Format sonrası durum bu nasıl çözeceğim bilmiyorum. Dediğiniz ayar buydu galiba onu da yaptım

Omen Denetim Masası'ndan hybrid modunu da seçmeyi deneyin. Belki discrette modu seçili olduğundan sürekli RTX3070'e güç veriyor olabilir. Ayrıca hala çözülmezse HP müşteri temsilcisini arayın onlar sizin bilgisayara uzaktan bağlanıp pilin durumunu kontrol ediyor.
 
Omen Denetim Masası'ndan hybrid modunu da seçmeyi deneyin. Belki discrette modu seçili olduğundan sürekli RTX3070'e güç veriyor olabilir. Ayrıca hala çözülmezse HP müşteri temsilcisini arayın onlar sizin bilgisayara uzaktan bağlanıp pilin durumunu kontrol ediyor.
Yazılımsal olarak bir sıkıntı bulamadım. Hp desteği aradım uzaktan masaüstü yaptılar, pil kalibrasyonu yaptırdılar vs ama durum hala aynı. Büyük ihtimalle teknik servise götüreceğim.
 
Yazılımsal olarak bir sıkıntı bulamadım. HP desteği aradım uzaktan masaüstü yaptılar, pil kalibrasyonu yaptırdılar vs ama durum hala aynı. Büyük ihtimalle teknik servise götüreceğim.

Ben de format atmıştım adamlar pili kontrol ettikten sonra. İlk defa Intel kullanıyorum hayatımda işlemcinin yazılım uygulaması olduğunu bilmiyordum kendiliğinden yükleniyor bilgisayar açılışında o zaman gördüm bir gireyim dedim maksimum performansta duruyormuş dediğim gibi onu maksimum pil ömrüne çektim düzeldi. Sizin sorun farklı olabilir servis yakınlardaysa gidip göstermekte fayda var.
 

Geri
Yukarı