Game of Thrones kitaplarından hangileri dizide olanları anlatıyor?

355034

Hectopat
Katılım
20 Temmuz 2020
Mesajlar
143
Çözümler
1
Herkese iyi sosyaller. Bir sorum olacaktı. Game of Thrones kitaplarından hangileri diziyi anlatıyor?
Bildiğiniz üzere 8-9 kitap var. Bu 8-9 kitabın hepsi diziye de yansıtılmış mı yoksa sadece 3-4 tanesini okusam diziyi izlemiş gibi olur muyum?


Evet şu ana kadar seriye hiç girememiştim.
Yanıtlarınız için teşekkürler.
 
Şu ana kadar çıkan 5 kitap dizinin ilk 5 sezonuna tekabül ediyor. Son kitapta hala Stannis hayatta mesela. İlk kitap taht oyunları neredeyse 1. sezon ile aynı. 2. ve 3. kitaplar olan Kralların Çarpışması ve Kılıçların Fırtınasın'da olaylar biraz ayrılmaya başlıyor. 4 ve 5. kitaplar olan Kargaların Ziyafeti ve Ejderhaların Dansı kitaplarında bazı şeyler dizideki gibi olsa da diziden farklı birçok olay ve karakter var. Hikaye akışında da benzer olan şeyler olsa da farklı olan bir sürü şey de var.
 
Şu ana kadar çıkan 5 kitap dizinin ilk 5 sezonuna tekabül ediyor. Son kitapta hala stannis hayatta mesela. İlk kitap taht oyunları neredeyse 1. sezon ile aynı. 2. ve 3. kitaplar olan kralların çarpışması ve kılıçların fırtınasın'da olaylar biraz ayrılmaya başlıyor. 4 ve 5. kitaplar olan kargaların ziyafeti ve ejderhaların dansı kitaplarında bazı şeyler dizideki gibi olsa da diziden farklı birçok olay ve karakter var. Hikaye akışında da benzer olan şeyler olsa da farklı olan bir sürü şey de var.

Teşekkürler. Geç gördüğüm için kusura bakmayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı