Bisikletime arkadan araba çarptı

Evet hocam gördüm ama ilk başta arkadaş doğru gitse bile sonradan yolun ortasına doğru ilerliyor.
Bisikletler, bisiklet yolu olmayan yerlerde sağ şeridi kullanırlar, tek şeritli yerlerde yolun sağına yapışıp kullanacaklar diye bir şey yok. Bunun tek istisnası otobanlar, bisikletlerin otobana çıkma izni yok sadece. Bu kazada (ki kaza değil art niyet) yol zaten tek şerit. Burada bisiklet de trafiğin bir parçası, üstelik öndekiyle benzer hızda gidiyor. Araba sürücüsü burada direkt art niyetli, takip mesafesine uymuyor üstüne karşıdakinin hayatını bilerek tehlikeye atıyor.

Başka ülkede mahkemelik olacak araba sürücüsü, ülke Türkiye olunca haklı görülüyor...

Yolun sağ şeridi (ki tek şeritli yol) ile şeridin en sağı kavramları arasındaki farkı algılamak bu kadar zor mu?

Karayolları trafik kanunu madde 46 ve madde 66 ile bunu gayet iyi anlatıyor.
 
Evet hocam gördüm ama ilk başta arkadaş doğru gitse bile sonradan yolun ortasına doğru ilerliyor.

Benim gördüğüm araç kendi şeridinde ilerlerken bisikletli hafif sağdan sola doğru çekiyor, arka tekerleği de araca sürtüyor.

Sürücü normal bir hızda devam ediyor kendi şeridindeki araç ile mesafesi de var. Devamlı sağdan geçen bisiklet ve motosikletliler oluyor devamlı onlara dikkat kesilemezsin bu sefer solundan bu şekilde bir bisiklet/motor geçse ona sürteceksin.
 
Bende de yol bisikleti var ve yolun sağ tarafında olan mazgallara girersen çok büyük kazalar bile oluşabilir. Hem büyük maddi hasar oluşur hem de can güvenliğini tehlikeye atmış olursun. Bisiklet sürücüsü tamamen haklı. Araç sürücüsünün art niyetinden dolayı yaşanmış. Gerekirse araç sürücüsünün bisikletliyle aynı hızda gitmeli yani yol müsait değilse geçmemeli. Sigortadan paranızı alın vermek istemezlerse dava edeceğinizi söyleyin.
 
Yorumlarınız için teşekkürler. Kendimi haklı çıkarmak gibi bir amacım yok. Amacım sadece farklı görüşler edinmek. Dosya şuan eksper aşamasında. Tutanakta çarpan kişi, arkadan çarptığını kabul eden açıklaması ve imzası mevcut.

Farklı görüşler okurken kendi yaşadığım kazayı da bir de benim gözümden en ince ayrıntısına kadar açıklamak istiyorum. Görüntülerde en başından beri ben aracın önündeyim ve yolun sağındayım. İlerledikçe, yolun sağ tarafında mazgal görüyorum. (sarı iş gömleklik adamın olduğu nokta.) Ve mazgala girmek benim için olabilecek en kötü senaryo. Bu süre zarfına kadar hala aracın önünde seyir halinde olan benim. Bir anda aracın önüne atlayıp yolu ortalasam zaten o noktada araç bana çarpardı. Fakat yolu ortalayıp mazgalı geçmeye yakın araç bana çarpıyor. Bu süre zarfına kadar ben asla aracın yanından geçip önüne ani manevra yapmıyorum. Benim oradaki düşüncem yol hakkının ben de olmasıdır.
 

Geri
Yukarı